eReader vs. Books

Ongeveer een half jaar geleden had ik (na heel lang denken) eindelijk besloten om een eReader aan te schaffen. Ik was aan het twijfelen tussen de Kobo en de Sony PRS T1. Uiteindelijk was het toch de Sony geworden. Ik heb er al veel plezier van gehad! De reden dat ik hem had gekocht was dat ik zo een stuk minder boeken zou kopen, maar helaas… ik koop nog steeds te veel boeken! Niet dat ik het erg vind, maar ik dacht dat ik met een eReader minder geld uit zou geven aan boeken.

Ik zet voor jullie de voor -en nadelen op een rijtje waarvan ik denk dat ze van toepassing zijn.
IMG_4623

Mijn Sony PRS T1

eReader voordelen

 • Licht van gewicht
 • Makkelijk om mee te nemen
 • Veel boeken in één
 • Wordt niet lelijk
 • Neemt geen plek in beslag

eRreader nadelen

 • Touchscreen slaat soms een bladzijde over
 • Opladen (zo één a twee keer per maand als je hem actief gebruikt)
 • Als je hem laat vallen is ie zo goed als kapot

IMG_4643

Je kunt een handige mappen structuur maken, om zo je favoriete series bij elkaar te plaatsen

IMG_4630
Hoe dun een eReader wel niet is vergeleken met twee boeken…

Boeken voordelen

 • Staan leuk in de kast
 • De geur (nee, dit is geen grap!)
 • Boeken kopen is één van de leukste dingen die je maar kunt doen, vind ik persoonlijk
 • Een korte samenvatting op de achterkant
 • Als je een boek laat vallen is ‘ie niet stuk

Boeken nadelen

 • Dik (niet allemaal natuurlijk)
 • De rug wordt lelijk
 • Zwaar
 • Nemen veel plek in beslag

IMG_4627

De rug van mijn ‘Breaking Dawn’ boek zit vol met kreuken

IMG_4647
Boeken staan gewoon leuk in de kast!

Dit waren mijn voor -en nadelen over boeken en over eReaders. Iederen zijn/haar mening is natuurlijk anders over boeken en eReaders. Maar ik denk dat ik nog steeds boeken over eReaders kies. Vooral omdat het zo leuk is om in boekenwinkels rond te neuzen. Als je een eReader in je handen heb, mis je de kleinste/simpelste dingetjes, zoals het omslaan van een bladzijde.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post