Zelf cupcakes maken!

CupcakesMakenBanner

Ik laat jullie zien hoe ik mijn cupcakes maak. Ik gebruik altijd het recept uit het boek ‘Hoe Word Ik Een Goddelijke Huisvrouw?’ (‘How To Be A Domestic Goddess?’) van Nigella Lawson. Deze keer heb ik stukjes kersen in het beslag verwerkt, maar dat is natuurlijk optioneel.

IMG_4675Voor je begint: Verwam de oven alvast voor op 200 graden.

Bakken

Wat heb je nodig voor 12 cupcakes?

  • 125 gram zachtgeroerde boter
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 grote eieren
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  •  2-3 eetlepels melk
  • Pot pitloze kersen (optioneel)

IMG_4649Stap 1: Het is heel simpel, gooi gewoon alles in een kom en mix het door elkaar. Mix het tot een egaal beslag, zodat er geen klontjes meer in zitten. Zo ziet het er dan ongeveer uit:IMG_4651En zo ziet het eruit als het klaar is. Het lijkt weinig, maar door het zelfrijzend bakmeel, gaan ze dus heel veel rijzen!
IMG_4654Stap 2: Pak je pot met kersen en haal er zo veel als je wilt uit. Halveer ze daarna en spatel ze door het beslag (met een lepel).

Stap 3: Vul daarna je bakvormpjes met het beslag. Doe ze ongeveer tot de helft vol.
IMG_4657Stap 4: Doe je cupcakes in de voorverwarmde oven (200 graden) en bak ze 15-20 minuten.
Tip: Steek een satéprikker in een cupcake om te zien of hij gaar is. Zit er geen beslag meer aan de prikker, dan zijn ze gaar en kunnen ze uit de oven worden gehaald!

Stap 5: Laat ze even afkoelen, daarna kun je de topjes eraf snijden zodat het fondant mooi plat erop komt te liggen.
IMG_4666
Decoreren

Wat ik heb gebruikt om te decoreren:

  • Witte fondant
  • Kleurstof
  • (Verse) Slagroom
  • (Mini) Marshmellows
  • Sprinkles

IMG_4663
Stap 1: Pak een stuk fondant en kies een leuk kleurtje uit. Doe een beetje kleurstof bij het fondant (je hebt maar heel weinig kleurstof nodig) en meng dit (met je handen) door elkaar. Je handen komen helemaal onder te zitten, maar dit is niet erg, het is makkelijk afwasbaar. Als het eventueel te veel blijft plakken, doe dan een beetje bloem aan je handen.

Stap 2: Rol de fondant uit. Pak een ronde uitsteker (of een glas) en maak mooie rondjes.

Stap 3: Maak van je grote marshmallows, mini marshmallows (Of koop mini marshmallows in de winkel). Knip (ja, knippen, niet snijden!) je marshmallows in kleine stukjes.
IMG_4672Stap 4: Als je verse slagroom gebruikt, klopt deze dan op met de mixer. Voeg wat poedersuiker toe onder het mixen zodat de slagroom lekker zoet wordt!

Stap 5: En decoreren maar!
IMG_4670
Eet smakelijk!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post