Activiteiten die je kunt doen tijdens quarantaine

Als echte huismus, heb ik niet zoveel last van die quarantaine waar wij Nederlanders ons in bevinden op het moment, dankzij de verspreiding van het coronavirus. Ik vind het jammer dat ik nu niet gezellig op de koffie kan bij mijn (schoon)ouders en andere uitjes kan maken. Helaas zitten gezellige bordspel avondjes en wekelijkse Dungeons & Dragons sessies er voor nu ook even niet in. Aangezien ik toch al flink verkouden ben, wil ik liever het zekere voor het onzekere nemen en dat is; gewoon lekker thuis blijven.

Persoonlijk verveel ik me dus niet, maar ik kan begrijpen dat als je geen echte huismus bent, je je op een gegeven moment wel stierlijk kan gaan vervelen. Daarom heb ik voor de komende tijd een aantal activiteiten op een rijtje gezet die je in en rondom je eigen woning kunt uitvoeren!

1. Lezen

Lezen kan natuurlijk niet ontbreken aan dit rijtje. Als echte boekenwurm heb je nu volop de tijd om die gigantische TBR (To Be Read) eens weg te werken. Indien je geen boekenwurm bent, heb je waarschijnlijk het juiste boek nog niet gevonden. Neem gerust een kijkje op mijn blog nu je toch tijd zat hebt – er zijn genoeg boekrecensies te vinden!

2. Gamen

Ik kan mezelf prima úrenlang vermaken met gamen. Mijn favoriete type games (o.a. Dragon Quest series en Tales of series) hebben vaak meer dan 40 uur aan gameplay. Tegenwoordig speel ik vaker MMO’s (Massive Multiplayer Online) games (o.a. Final Fantasy XIV en World of Warcraft) dan single player games. Deze zijn perfect om in contact te komen met andere mensen. Zo kun je toch nog sociaal bezig zijn, ook al ben je je aan het verdiepen in een bepaalde game.

Indien je niet zo’n gamer bent, vind je misschien multiplayer games (o.a. Stardew Valley of Donkey Kong) of andere familie games (o.a. Overcooked of Snipperclips) wel leuk om te spelen.

3. Films en series kijken

Aangezien we toch een aantal weken binnen moeten blijven, is dit hét perfecte moment om bijvoorbeeld je favoriete series te bingewatchen. Ik denk dat veel van ons onderhand wel een abonnement op Netflix en/of Disney+ hebben. En daar staat ge-noeg op!

4. Grote voorjaarsschoonmaak houden

Genoeg tijd nu om heel je woning lente-proof te maken. Maak eerst een stappenplan zodat je niet lukraak ergens begint. Begin bij de ene kamer en werk vervolgens heel het huis door. Dit hoeft niet allemaal in één dag – we hebben nu toch tijd zat! Pak de keuken bijvoorbeeld eens grondig aan door ook alle apparatuur hygiënisch schoon te maken. Ga vervolgens door naar de woonkamer en was ook de gordijnen en de kussenhoezen van de bank eens uit.

In de slaapkamer kun je je kledingkast helemaal lente-proof maken door al je lente kleding wat makkelijker binnen handbereik te leggen. En nu je toch bezig bent met je kledingkast, zoek dan meteen even uit welke kleding je tóch niet meer aantrekt en breng dit naar bijvoorbeeld een Kringloopwinkel of een kledingcontainer.

Besteed ook aandacht aan de buitenkant van je woning! Neem rustig de tijd om de ramen eens goed te lappen en het onkruid in je voor -en/of achtertuin te wieden. Maak het extra gezellig met hier en daar wat nieuwe plantjes en andere tuinaccessoires.

5. Koekjes (of iets anders lekkers) bakken

Het bakken van koekjes of iets anders lekkers is niet alleen heel leuk, maar ook heb je hier later nog plezier van! Het is een fijne activiteit om je gedachtes even helemaal ergens anders naartoe te zetten aangezien je het recept goed moet kunnen volgen.

6. Creatief bezig zijn

Creatief bezig zijn is een heel breed begrip. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tekenen of knutselen maar ook aan haken en breien. En zo zijn er nog veel meer opties zoals bijvoorbeeld schilderen en (Bullet) Journalen. Zet je verstand op nul en ga gewoon eens aan de slag – wie weet heb je binnenkort wel een nieuwe hobby gevonden!

7. Tijd voor me-time!

Af en toe moet je eens lekker tijd voor jezelf inplannen. Ga lekker lang in bad of neem een heerlijk lange douche. Ook komt de lente binnenkort om de hoek kijken, dus tijd om van dat wintervachtje af te komen! Neem de tijd om je lichaam te scrubben en je benen te ontharen. Daarna kun je je lichaam insmeren met een heerlijke body butter. Kruip vervolgens onder de wol met een theetje en een goed boek en je zal een perfecte nachtrust hebben.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je haar eens in een gekke kleur te verven. Mocht het niet goed uitvallen – who cares! Er is toch niemand die het nu ziet!

8. Een instrument leren bespelen

Staat die gitaar op zolder al jarenlang te verstoffen? Zit het keyboard wat je vorig jaar voor een prikkie op de kop getikt hebt nog steeds in een doos? Dan is het nu misschien wel tijd om dat ene instrument tevoorschijn te toveren! Zoek bijvoorbeeld op Youtube naar lessen voor beginners en je kunt meteen aan de slag. Het vergt even wat oefening, maar hé – je hoeft nu niet meer te zeuren dat je geen tijd meer hebt!

9. Thuis een Full Body workout programma volgen

Eigenlijk hoef je helemaal niet naar buiten of naar de sportschool toe om fit te blijven. Er zijn genoeg online Full Body workout programma’s die je lekker thuis, in je eigen woonkamer kunt volgen. Sportoutfit aan en gaan met die banaan! Een programma wat ik heel erg kan aanraden zijn de Blogilates kalenders van Cassey Ho. Ze is zo energiek en grappig dat een workout van haar volgen, helemaal zo erg niet is!

10. Start met bloggen

Last but not least – start met bloggen! Zo kun je onder andere al je gedachtes lekker van je af schrijven. Of misschien wil je juist jouw mening onder de aandacht brengen, dat kan natuurlijk ook. Er zijn verschillende platformen beschikbaar waar je gratis een blog kunt beginnen. Het is een kwestie van even Googlen.

Wat doe jij thuis zoal op een dag?

You may also like

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post