Thuis doorbrengen vanwege het coronavirus

Wat een rare tijd is het toch, vind je ook niet? Dankzij de uitbarsting van het coronavirus (COVID-19) slaan mensen ineens massaal blikvoer in en andere producten die lang houdbaar zijn. Daarnaast vecht men om het laatste pak wc papier in de lokale supermarkt. Gelukkig hoef ik me daar als boekenwurm geen zorgen over te maken – ik heb genoeg papier in de kast staan!

Laat ik de grapjes maar even aan de kant schuiven want het hebben van het Coronavirus lijkt me absoluut geen pretje. Daarnaast het gevoel dat je anderen ermee aan kunt steken is hetgeen wat me het meeste dwars zit. Als ik het krijg, dan overleef ik het vast wel. Maar het lijkt me een naar gevoel om te weten dat je anderen (ouderen) misschien ook wel hebt aangestoken.

Vooral NIET hamsteren

Mensen zijn net schapen – de één leest of ziet wat op Social Media of TV en mensen gaan het massaal kopiëren. Zo zie je maar weer dat mensen heel erg egoïstisch ingesteld zijn. Als iedereen gewoon normaal zijn of haar wekelijkse boodschappen zou halen, is er niks aan de hand. Nederland heeft genoeg levensmiddelen op voorraad.

Afgelopen zaterdag ben ik met Dennis nog onze wekelijkse boodschappen gaan doen. Het was toch best wel… raar om te zien dat er zoveel lege schappen waren – het leek wel het begin van een zombie apocalypse. Gestreste mensen met soms niet één, maar twéé boodschappenkarretjes vol met eten en andere levensmiddelen. Sorry maar dat vind ik echt niet normaal.

De speech van President Rutte

De speech van onze president, Mark Rutte, heeft me toch wel tamelijk aan het denken gezet. De komende weken (of misschien zelfs maanden?) niet afspreken met familie en/of vrienden zit er gewoonweg niet in. Even twee keer nadenken om naar buiten te gaan is ook een raar begrip om over na te denken. Heb ik dat ene product nu wel echt nodig, of kan het ook nog wel even wachten? Ik vind het heftig…

Hoe gaat het met mij

Sinds afgelopen zondag ben ik plots erg verkouden geworden. Zakdoekje na zakdoekje snotter ik vol en theetjes gaan er goed in om die keelpijn maar wat te verzachten. Nu ik zoveel loop te snotteren, is het verstandig voor mij om vooral lekker veel binnen te blijven. Ik ben een echte huismus dus daar heb ik ook totaal geen problemen mee. Vooral veel lezen en gamen is dagelijkse kost voor mij, dus ik verveel me heus niet!

Als ik weer een beetje opgeknapt ben en het snot niet uit mijn neus druppelt, wil ik de komende tijd weer volop foto’s gaan maken voor mijn Instagram account. Ik zit er al een tijdje mee in m’n hoofd om heel mijn Instagram om te gooien, maar ik kom er steeds maar niet uit wat ik precies wil. Dus daar wil ik deze week écht eens mee aan de slag gaan. Als je nog tips voor me hebt, dan hoor ik het graag!

Verder ga ik mijn best doen om niet twee artikelen in de week online te zetten, maar drie. Op maandag, woensdag en vrijdag. Ik hoop dat ik jullie zo nog een beetje kan entertainen in deze roerige tijden.

En hoe gaat het met jou?

You may also like

2 Comments

  • Joost (NerdyGeekyFanboy)

    March 19, 2020 at 10:22 am

    Inderdaad echt een gekke tijd, dat hamsteren is ook absurd… Ik probeer nu veel contact te houden met vrienden/familie door te bellen of te spreken via Skype/Facetime/Google Hangout, zo kan je toch nog een beetje sociaal contact houden! 🙂 Zaterdag ga ik ook een blog online gooien met allemaal tips om te doen deze weken, hopelijk komen we er met z’n allen doorheen!

  • zwartraafje

    March 31, 2020 at 9:06 pm

    Zo’n bizarre periode hé. Eentje die je nog meer doet beseffen dat zaken die vaak als vanzelfsprekend worden gezien dat niet zijn. Of toch niet voor iedereen. Ik heb zo’n medelijden met de mensen die door deze situatie nog meer in de problemen komen. Gezondheidsgewijs, financieel, omdat je onderwachts afscheid moet nemen van iemand, … maar bijvoorbeeld ook mensen die niet de hulp krijgen die ze nodig hebben omdat de medische sector overbelast is, kinderen die in een slechte gezinssituatie zitten en daar nu niet aan kunnen ontsnappen, … de impact van dit virus is echt zo groot dat het gewoon eng is.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post