Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Als klein meisje vond ik het altijd geweldig om de verschillende Donkey Kong Country’s te spelen op de SNES. Het leukste vond ik nog om op een beestje te rijden of als een beestje door het level te gaan. Als ik die games nu weer oppak, ren ik echt door de levels heen en weet ik, voornamelijk in Donkey Kong Country 3: Dixie Kong’s Double Trouble, zo’n beetje alle secrets te vinden. Ook Donkey Kong Country: Returns voor de WII heb ik voor meer dan 100% uitgespeeld (ik ging hardcore). Nu is het tijd aan Donkey Kong Country: Tropical Freeze, de vijfde game uit deze reeks – is deze net zo goed als zijn voorgangers?

01DKTF

“DK! DK! Wake up.”

Jaaa, tijd voor een nieuw Donkey Kong Country avontuur! De Donkey Kong Country reeks behoort zeker te weten tot mijn favoriete games. Ik speelde vooral Donkey Kong Country 3: Dixie Kong’s Double Trouble heel vaak toen ik nog klein(er) was. Ik heb Donkey Kong Country: Tropical Freeze alweer een tijdje in mijn bezit, maar het kwam er steeds niet van om er een recensie van de schrijven. Nu heb ik de game bijna uitgespeeld, dus het werd wel eens tijd voor een review!

Donkey Kong is na vier jaar weer helemaal terug, alleen… Donkey Kong Island lijkt wel een diepvries! Samen met zijn mede Kongs, moet DK het eiland redden van al het gevaar. In totaal zijn er zes eilanden met de dichtsbegroeide jungles, de diepste oceanen, de ijzigste eilanden en nog veel meer. Dit wordt absoluut geen koud kunstje!

02DKTF

“Lookin’ good, Kongs! Buckle up and blast off, you’re outta here!”

De graphics van deze game, zijn echt zó mooi uit vergeleken met zijn voorgangers! Omdat hij voor de WII U uitgekomen is, is alles nu in HD. Je ziet zelf de haartjes op de verschillende aapje bewegen en het is zo pretteh~ Nu we het toch hebben over de ‘verschillende aapjes’ – je kunt in deze game met vier verschillende Kongs spelen; zo heb je Donkey Kong, Diddy Kong, Cranky Kong en Dixie Kong. Maar let wel op – als je met z’n tweeën speelt, moet één iemand altijd Donkey Kong zijn – of je nu wilt of niet. Ontstaat er geruzie tussen jou en je beste vriend of vriendin? Speel dan om beurten de dikke aap die niks speciaals kan, zo heeft ieder zijn/haar zin.

Verder hebben de verschillende Kongs zo hun specialiteiten. Zo kan Diddy Kong een stukje vliegen met zijn jetpack, Cranky Kong, de ouwe gek, kan mega hoog springen met zijn wandelstok en Dixie Kong (mijn favoriet) kan een stukje omhoog vliegen door middel van haar haar. Iedere Kong kan op Donkey Kong’s rug zitten, om zo lazy mode door het level te gaan (als je met z’n tweeën speel). Als je alleen speelt, krijgt Donkey Kong de abilities van de Kong die op zijn rug zit. Is die dikke aap toch nog ergens goed voor.

03DKTF

“You dudes need lives or something?”

Alles om je heen is super kleurrijk en de levels zijn ook zo ontworpen om je helemaal gek te maken. Zo beweegt er vaak mega veel op de achtergrond, wat eigenlijk niet van belang is, maar je wilt er toch naar kijken omdat je nieuwsgierig bent. Dan zie je bijvoorbeeld niet dat er op de voorgrond een vijand zo op je afloopt en voor je het weet ben je, pats boem, weer dood en mag je weer bij je laatste checkpoint overnieuw beginnen. Great mate!

Gelukkig kan je heel veel coins pakken gedurende een level en daarvoor kan je zo veel ballonnen (levens) kopen als je maar wilt! En geloof me – je wilt soms wel zo’n 100 levens hebben als je bijvoorbeeld bij een minecart of barrel level aankomt C: Deze levels zijn nu ook een tikkeltje moeilijker geworden want af toe draait het beeld naar een heel ander perspectief – vet! Oh! En je kan trouwens ook zwemmen in deze game. Maar pas wel op – je kan verdrinken! Dus op tijd weer naar boven (of hap even lucht in een bubbel) om zo weer op adem te komen.

04DKTF

“You lazy ape, you are getting too old for this!”

Noem me maar oud, want 2D-platformers vind ik nog steeds geweldig. Misschien vind ik dit nog wel het leukste soort games die er ooit op de markt zijn gebracht. Ik vind het dan ook erg leuk om bij dit soort games de B knop ingedrukt te houden, en gewoon door het level heen te rushen. Oh, en hopen dat je een beetje geluk hebt en niet per ongeluk in een kuil springt.

Alhoewel Donkey Kong Country: Tropical Freeze niet mega origineel is natuurlijk dankzij zijn voorgangers, vind ik het echt een meesterwerk! Ik hou er wel van dat Nintendo games op de markt brengt die altijd wel oud en vertrouwd aanvoelen, maar toch weer een grote upgrade zijn. Ik kan dit spel echt uren achter elkaar spelen, om zo ook alle secret te vinden. Maar ga ik te vaak dood? Tja, dan kan ik er niks aan doen, maar vaak word ik er toch wel een tikkeltje chagrijnig van D:

Titel: Donkey Kong Country: Tropical Freeze | Ontwikkelaar: Nintendo | Uitgever: Nintendo | Genre: Action, Adventure, 2D-platformer, Sidecroller | Speelmodus: Singleplayer & Multiplayer | Leeftijdscategorie: 3+ | Platform(s): Wii U | EAN: 0045496332679 | Waardering: ★★★★★

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4, 5

Koop bij bol.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post