TTT: Top 10 Graphic Novels/Manga’s die ik aan iedereen aan kan raden

Top10MangasGraphicNovels

Oeh! Leuk onderwerp vandaag voor de Top Ten Thursday 😀 Ik ben echt helemaal gek op Manga’s en Graphic Novels! Alhoewel ik er nog veeeeel meer zou willen lezen – heb ik een top 10 samengesteld van Manga’s en Graphic Novels die ik (voor zover ik ze gelezen heb) echt helemaal geweldig vind. Ik hoop dat ik jullie kan overhalen om de volgende series ook te gaan lezen!

Alle Manga’s/Graphic Novels staan in willekeurige volgorde. Ik vertel in het kort even wat ik ervan vond, maar ga niet uitgebreid vertellen waar ze over gaan. Waarom niet? Ik heb een leuk nieuwtje bedacht voor mijn blog 😀 Ik heb het onderaan de blogpost gezet :3

IMG_6189_2

1. Ouran High School Host Club
Omg deze serie is echt zo grappig :’D Ik heb de gehele Anime gezien en ik heb me echt dood zitten lachen. Van de Manga serie heb ik helaas alleen nog maar delen 1 t/m 4.

IMG_6193_2

2. The Infernal Devices
Ik denk dat vele deze serie wel kennen door de gelijknamige boeken die zijn geschreven door Cassandra Clare. Maar er is dus ook een Manga serie van! Ze zijn echt super gaaf en de illustraties zijn super mooi <3 Lees hier de recensies van Clockwork Angel en Clockwork Prince. Ik kwam erachter dat ik de manga van Clockwork Princess helemaal nooit gerecenseerd heb D:

IMG_6196_2

3. The Walking Dead
Dit is het eerste boek van The Walking Dead die de eerste 12 (of waren het nou 13?) volumes bevat van de Graphic Novel. Het is een erg mooie, hardcover editie en ik wil ze allemaal nog eens hebben <3 Hier staat al een recensie van online!

IMG_6199_2

4. Rozen Maiden
Ook deze Manga serie heb ik helaas niet compleet. De Manga’s zijn nu echt nergens meer te vinden :c Ik heb geluk gehad om deel 1 op het Boekenfestijn te vinden en de rest via Aniway over te kopen van iemand (als ik het me goed kan herinneren). De Anime heb ik wel helemaal gezien en ik vond dit echt een geweldige serie. Er zit humor in en het is zo nu en dan ook redelijk eng D:

IMG_6201_2

5. Higurashi No Naku Koro Ni
Deze serie is nogal… bloederig xD Je moet er van houden maar ik vind het zeker een aanrader! Van deze Manga serie heb ik alleen de eerste twee delen en deze Anime heb ik dan weer helemaal gezien. Of nja, het eerste seizoen dan. De rest moet ik nog kijken!

IMG_6204_2

6. Vampire Knight
Ook voor Vampire Knight geldt weer dat ik de gehele Anime gezien heb (wel vaker dan één keer ook) :3 Van de Manga’s heb ik delen 1 t/m 8 in mijn bezit!

IMG_6206_2

7. Kingdom Hearts
Kingdom Heaaaarts <3 Na het spelen van de games, moest ik ook gewoon de Manga's in mijn bezit hebben (al zijn er nog veel meer beschikbaar tegenwoordig!) Het verhaal is zo coooool <3 IMG_6208_2

8. Hell Girl
Hell Girl is vet en creepy en ziek – maar toch heel vet. Oh wacht… dat had ik al gezegd ^^”

IMG_6210_2

9. Death Note
Ik denk dat Death Note wel één van de populairste Manga series is voor zoveel mannelijk als vrouwelijk publiek. Ik vond deze serie echt heel goed tot een zeker punt – daarna werd het helaas wat minder.

IMG_6213_2

10. Nana
Nana kan natuurlijk niet aan dit lijstje ontbreken. Nana is toch wel echt mijn favoriete Manga serie. Niet echt iets voor jongens denk ik, want er komt nogal een hoop drama in voor xD

IMG_6215_2

… 11. Game of Thrones
Oké, ik kan echt niet tellen. Oeps. De Game of Thrones Graphic Novels heb ik helaas niet in mijn bezit, maar ik wil die hardcovers bindups een keertje kopen, want die zijn pretteh~ <3 Psssttt… Ik wil vanaf aanstaande maandag beginnen met ‘Manga Monday’ – dat houdt in dat ik iedere maandag een manga recensie online wil zetten. Ik zou zelf graag nieuwe manga’s willen ontdekken in de hoop dat ik die dan ook aan jullie aan kan raden. Yay or Nay 😀 ?

4 Comments

 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  July 23, 2015 at 2:48 pm

  Manga Monday klinkt goed en mooi lijstje! Vond Death Note ook na een bepaald punt minder leuk (volgens mij hebben wij dezelfde gebeurtenis in gedachte haha).

 • Roos

  July 23, 2015 at 8:31 pm

  NANA ik heb er een heerlijke zwak voor nana!!!

 • Annabel

  July 24, 2015 at 6:33 am

  The walking dead die was ik helemaal vergeten!!

 • Dinja

  August 14, 2015 at 10:09 pm

  Jaaa voor Ouran High School Host Club, Vampire Knight en Death Note haha :’D

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post