Ja, ik wil niet – Eliza Kennedy

JaIkWilNietBanner

Prikkelend en onweerstaanbaar grappig!

Maak kennis met Lily Wilder: New Yorker, impulsieve, goedgebekte vrouw die van een drankje (of vijf) houdt. Een stralende aanstaande bruid, maar beslist niet van plan monogaam te zijn.

Haar verloofde Will is een lieve, intelligente archeoloog. Lily is dol op Will, maar of ze ook echt van hem houdt? Will houdt zonder twijfel van Lily, maar weet hij wel wie ze echt is? Naarmate de huwelijksdag nadert, groeit Lily’s twijfel. De mooiste dag van haar leven dreigt om te slaan in haar allergrootste vergissing.

IMG_6216_2

Lily staat op het punt om te gaan trouwens met haar verloofde, Will. Naarmate de huwelijksdag nadert, begint Lily steeds meer en meer te twijfelen. Ze houdt er van om zo nu en dan een losse scharrel in de bar op te pikken en daar een avondje mee te delen. De hoeveelheid alcohol die ze drinkt, helpt haar ook niet echt om super helder na te denken. Haar familie en vrienden vertellen haar dat zij niet de aangewezen persoon is om de rest van haar leven met iemand anders te delen.

Lily is het hier niet mee eens… of toch wel? Is het wel slim om zomaar met Will te trouwen, die ze pas een aantal maanden kent? Lily is gek op intelligente, hardwerkende Will en zijn super leuke maniertjes. Ze zit in de knoop met haar gevoelens en weet niet goed wat ze moet doen. Moet ze Will vertellen wat ze al die tijd voor hem verborgen heeft gehouden? Of is ze beter af als ze alles gewoon voor zichzelf houdt?

IMG_6226_2

Helaas – dit was echt niet mijn soort boek. Ik dacht echt dat ik het wel een vermakelijk boek zou vinden omdat ik de boeken van Bridget Jones ook leuk vond. Het boek werd namelijk aangeprezen voor liefhebbers van Bridget Jones. Het was zeker een beetje van hetzelfde maar de Bridget Jones boeken hadden zoveel meer. In dit boek was alles zó langdradig. Ik denk dat dit boek veel interessanter had kunnen zijn als het echt 200 pagina’s minder had gehad. Zo was alles prima tot zijn recht gekomen en zouden de herhalende scenes een stuk minder geweest zijn en

Ik werd er gewoon een beetje moe van om over Lily’s gedrag te lezen. Ze is brutaal en grofgebekt en de manier hoe ze met Will om gaat is gewoon… Ja, ik kan niet echt vertellen over Lily’s maniertjes, want dat zouden spoilers zijn.

IMG_6232_2

Natuurlijk zaten er ook stukjes in het boek die ik erg vermakelijk vond. Ik vond dat Lily’s soms wel grappig uit de hoek kon komen met haar droge humor. Er komen ook regelmatig wat scheldwoorden in voor, maar dat stoorde me niet echt. Op de momenten dat ze voorkwamen, vond ik ze wel gepast. Verder zat er nog een plottwist in het boek, wat ik eigenlijk niet zag aankomen. Daardoor had ik ook weer zin om verder te lezen. Maar of ik dit snel weer op zou pakken?

Nee. ik zal dit boek niet zo snel weer uit de kast pakken. Ik denk dat iedereen zo wel zijn of haar mening heeft over bepaalde boeken. Ik wou echt dat ik wat meer positievere dingen over dit boek kon vertellen, maar helaas. Sorry!

IMG_6228_2

Graag wil ik Xander Uitgevers nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Titel: Ja, Ik Wil Niet | Originele titel: I Take You | Auteur: Eliza Kennedy | Uitgeverij: Xander Uitgevers | Genre: Roman, Humor | Pagina’s: 384 | ISBN: 9789401603720 | Waardering: ★★☆☆&#9734

Koop bij bol.com

2 Comments

  • Anneke

    July 24, 2015 at 3:42 pm

    Ik vond het ook een bummer. 🙁

  • Vanessa

    July 26, 2015 at 4:17 pm

    Het klinkt inderdaad niet als een personage waarmee je je makkelijk kan (of wil) identificeren :-/ Bij de cover heb ik ook een erg dubbel gevoel. Deze ga ik dus aan me voorbij laten gaan denk ik!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post