The Walking Dead ~ Book 1

TheWalkingDeadBook1Banner

The continuing story of survival horror… begins here.

IMG_3460_2

Rick Grimes wordt op een dag wakker in een ziekenhuis. Een verlaten ziekenhuis. Wanneer hij door de gangen loopt komt hij erachter dat er iets niet pluis is. Wanneer hij bij een deur komt waarop staat ‘Don’t Enter, Dead Inside’, weet hij niet hoe snel hij daar weg moet komen. Eenmaal buiten, ziet hij dat de gehele buurt verlaten is en er liggen overal lijken. Rick gaat op zoek naar zijn vrouw, Lori en zijn zoon, Carl.

Al snel wordt Rick gevonden door een man genaamd Morgan. Hij biedt hem onderdak voor een dag, zodat Rick de nacht kan overleven. Al snel daarna, vervolgt hij zijn zoektocht om Lori en Carl te vinden.

IMG_3467_2

The Walking Dead: Book 1, bestaat uit verschillende comic volumes. Book 1 bevat delen 1 t/m 12. Ik moet zeggen dat het de TV-serie niet precies opvolgt, wat ik zelf wel leuk vind anders is het allemaal zo hetzelfde. Zo zitten er in het boek personages die niet in de TV-serie voorkomen en andersom. (Zo heb ik gelezen dat Daryl niet in de comic voorkomt, boohooo :c)

IMG_3463_2

Wel is het heel mooi om te zien hoe de personages met elkaar omgaan in zo’n zombie apocalypse. Wat doen ze zoal in verschillende situaties? Hoe reageren ze tegen elkaar? Wie neemt het op zich om de leider van de groep te zijn? En is iedereen het daarmee wel eens? Iedereen ervaart dit op een andere manier. Daarom is het zo mooi om te zien dat alle personages een verschillende persoonlijkheid hebben.

IMG_3470_2

Het gehele boek bestaat uit zwart/wit pagina’s, wat helemaal niet erg is want de artwork is echt prachtig om te zien. Misschien ben je nog wel langer bezig met het kijken naar de art dan met het lezen van de tekst.

IMG_3468_2

Verder staat er achterin het boek nog prachtige artwork. Van inkttekeningen tot volledig geรฏllustreerde gekleurde artwork. Als het goed is zijn deze gekleurde tekeningen de covers van de verschillende comic volumes. Erg gaaf dat ze dit als extraatje erbij hebben gedaan. Dit maakt zo’n boek toch wel compleet.

IMG_3469_2

Titel: The Walking Dead Book 1 | Serie: The Walking Dead #1 | Auteur: Robert Kirkman | Artists: Tony Moore, Charlie Adlard, Cliff Rathburn | Uitgeverij: Image Comics | Genre: Horror, Comic/Graphic Novel, Paranormal, Zombies | Pagina’s: 304 | ISBN: 1582406197 | Waardering: ★★★★&#9733

4 Comments

 • Jolien

  June 17, 2014 at 5:24 pm

  Ziet er leuk uit! De serie heb ik nog nooit gezien hoewel ik er al veel goeds over gehoord heb.. Misschien moet ik toch maar eens kijken ๐Ÿ™‚

 • Manon van Keulen

  June 17, 2014 at 10:22 pm

  Ziet er gaaf uit…Ik lees niet vaak Comics, maar krijg daar hierdoor wel zin in. ๐Ÿ™‚

 • Mandy

  June 18, 2014 at 7:45 pm

  Het ziet er wel erg gaaf uit.

 • supernaturalreadingaddict

  June 18, 2014 at 8:41 pm

  Ik heb deze graphic novel ook nog steeds liggen. Ik ben groot fan van de serie op tv. maar kom maar niet toe aan het lezen hiervan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post