Clockwork Prince Manga

ClockworkPrinceMangaBanner

Tessa Gray has found a home among the Shadowhunters, supernatural protectors of mankind who possess Angelic blood. But Tessa’s new life if threatened when certain members of the Clave challenge Charlotte Branwell’s leadership of the London Institute and pressure her to resign. If Charlotte is forced out, Tessa will have to leave as well, making her easy prey for the still-at-large Magister!

Her friends, the Shadowshunters Will and Jem, are determined not to let this happen, but sometimes danger comes from where it’s least expected.

IMG_3883_2

Tessa weet dat ze nu veilig is in het Victoriaanse Londen bij alle Shadowhunters. Helaas zit de mysterieuze Magister haar nog steeds op de hielen en probeert er alles aan te doen om Tessa voor zichzelf te krijgen en haar krachten te gebruiken. Maar gelukkig staat Tessa er niet alleen voor. Vooral stoere Will en gevoelige Jem doen er alles aan om Tessa veilig bij hun te houden.

Tessa voelt zich steeds meer aangetrokken tot Jem, ook al spoken haar gevoelens voor Will constant door haar heen. Jem komt ook betrouwbaarder over dan Will. Ze probeert er achter te komen wat er nu zoal in het hoofd van Will omgaat. Die jongen zit echt vol met geheimen.

Tessa vertrouwd haar borer Nate niet helemaal. Als ze zich voor doet als iemand anders, komt ze een aantal dingen over hem te weten waar ze waarschijnlijk niet zomaar achter wilde komen. Maar hoe pakt ze dit aan?

IMG_3884_2

De Clockwork Prince manga volgt natuurlijk het verhaal van het boek op, alleen denk ik dat het soms misschien wat lastig te volgen is als je de boeken niet hebt gelezen. Zelf heb ik het boek ook gelezen dus ik kon het wel gemakkelijk volgen. Wel had ik telkens momenten van; oh ja , dat was er gebeurd! Ik wilde mijn geheugen nog even opfrissen voordat ik aan Clockwork Princess begon, en dat is helemaal gelukt met deze manga. Gelukkig maar!

Het verhaal is gewoon tiptop in orde, alleen is het natuurlijk niet zo uitgebreid als in het boek. Wat logisch is, omdat de manga een stuk dunner is en niet alles kan uitgelegd worden. Maar dat neemt niet weg dat de manga onder doet van het boek. Integendeel; alles wordt echt prachtig afgebeeld, wat een groot pluspunt is!

IMG_3891_2

Zoals zo’n beetje alle manga’s, is ook deze manga volledig in zwart/wit, met een paar kleurenpagina’s in het begin. Deze manga lees je ook van links naar rechts, in plaats van van rechts naar links, zoals gebruikelijk is bij een manga. Je leest hem dus net zoals je een normaal stripboek zou lezen.

The Infernal Devices manga’s zijn echt aanraders! Misschien vind ik ze stiekem nog wel beter dan de boeken, omdat ze gewoon zo prachtig zijn. Nadat ik het laatste boek, Clockwork Princess, uit heb, ga ik natuurlijk ook de laatste manga lezen, die al klaar staat op de plank!

IMG_3892_2

Titel: The Infernal Devices: Clockwork Prince | Serie: The Infernal Devices: Manga #2 | Auteur: Cassandra Clare | Artist: HyeKyung Baek | Uitgeverij: Yen Press | Genre: Fantasy, Drama, Manga, Romance, Victorian London | Pagina’s: 260 | ISBN: 0316200964 | Waardering: ★★★★&#9733

4 Comments

 • Ellis

  September 6, 2014 at 11:14 am

  Ziet er eigenlijk wel gaaf uit. Nog nooit Manga gelezen, maar stiekem trekt het me wel ๐Ÿ™‚

 • Jacoline

  September 6, 2014 at 1:28 pm

  Ik ben eigenlijk een beetje huiverig jegens manga van boeken, vooral omdat ik de tekeningen vind tegenvallen, maar deze zien er eigenlijk wel heel gaaf uit.

 • DQ

  September 7, 2014 at 12:58 pm

  O wauw, dit ziet er wel echt super mooi uit! X

 • diana

  September 15, 2014 at 2:20 pm

  ook deze klinkt weer erg leuk!!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post