2017 was een verschrikkelijk leesjaar ?

Begrijp me niet verkeerd – ik houd van lezen! In het begin van 2017 had ik er dan ook niet zoveel moeite mee om leuke boeken op te pakken en deze te verslinden. Maar naarmate het jaar vorderde, werd mijn drang om te lezen steeds maar minder. Tegen het einde van het jaar zat ik zo’n enorme leesdip, dat ik al 3 (!) maanden niks meer had gelezen.

Het kopen van boeken werd er eerst niet minder op, maar ik begon wel te merken dat ik de laatste tijd nog amper nieuwe boeken gekocht heb. Ik heb er nog wel een aantal gekregen voor mijn verjaardag en voor kerst, maar meestal heb ik alleen maar boeken op mijn Wishlist staan – behalve deze keer. Sterker nog – ik vond het zelfs moeilijk om boeken op mijn Wishlist te zetten, er waren er maar een paar die ik écht graag wilde hebben!

Anyway~ Laten we kijken naar de kleine hoeveelheid boeken die ik in 2017 heb gelezen!

2017_was_een_verschrikkelijk_leesjaar_02_make_it_personal

Hierboven zie je de boeken die ik stuk voor stuk 5 sterren heb gegeven. De Harry Potter boeken zijn een re-read, maar blijven toch geweldig! Ik vind het ook super leuk dat er nu ieder jaar een geïllustreerde versie uit komt van ieder boek. De geïllustreerde versie van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban staat ook al op de plank, en alhoewel ik dit boek niet heel lang geleden nog gelezen heb, kan ik haast niet wachten om in de geïllustreerde versie te gaan beginnen!

The Christmasaurus is één van mijn favoriete boeken geworden ever. Het kan me niet schelen dat het een middlegrade boek is – het is zo grappig en leuk en de illustraties zijn geweldig!

The Sun is Also a Star is één van de boeken die ik bijna in één ruk heb uitgelezen. Het was een boek dat mij zeker wist te verrassen!

De speciale editie van A Monster Calls wilde ik ook super graag hebben na het zien van de film. En de illustraties in dit boek zijn echt prachtig!

2017_was_een_verschrikkelijk_leesjaar_03_make_it_personal

Een rijtje met erg vermakelijke boeken die ik 3.5/4 sterren gaf!

Na het zien van de Netflix serie Thirteen Reasons Why, had ik erg veel zin om het gelijknamige boek weer eens te herlezen. Ik vind het zelf altijd erg leuk om de verschillen van een serie/film en een boek van elkaar te onderscheiden.

All the Bright Places stond al iets van twee jaar ongelezen in m’n kast – het was tijd om ook dat boek eens te gaan lezen! Het was een erg mooi verhaal, maar ik had er nog iets meer van verwacht denk ik?

Voordat ik naar de bioscoop zou gaan om de film Everything, Everything te kijken, wilde ik eerst heel graag het boek lezen. In sneltreinvaart las ik Everything, Everything binnen no-time uit en wat een top boek was dit ook!

Na het lezen van Veel Liefs, Lara Jean had ik een beetje last van mixed feelings. De boeken van Jenny Han zijn super zoetsappig en lezen erg vlot weg, maar dit laatste deel vond ik toch wat minder dan de voorgaande delen.

De spanningsopbouw in Stags was echt om te snijden, maar toch had ik het gevoel alsof ik wat miste? Wel vond ik het heel tof om mee te doen aan deze Blogtour!

Liefde en Gelato was een boek waar ik best wel tegenop zag, maar me uiteindelijk heel erg heeft verrast! Ik vond het echt een heel leuk verhaal, haha!

Ik had ik 2017 ook weer een periode dat ik helemaal obsessed was met Gilmore Girls. Ik besloot dan ook om het boek Talking as Fast as I can van Lauren Graham te kopen. De gedeeltes waarin ze praatte over Gilmore Girls vond ik uiteraard heel interessant en grappig. Maar natuurlijk heeft ze ook in meer series en films gespeeld die ik niet allemaal gezien heb, dus dat vond ik wat minder boeiend.

Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay is toch wel een boek voor de echte Harry Potter fan. Je lees in principe gewoon het script van de film!

2017_was_een_verschrikkelijk_leesjaar_04_make_it_personal

En dit is het stapeltje boeken dat ik 3 sterren of minder gaf…

The Appletart of Hope was zeker een mooi verhaal, maar wist me op de één of andere manier niet echt te overtuigen. Ik vond dat het boek nogal traag op gang kwam. Een aangezien ik super hoge verwachtingen had van dit verhaal, was dit waarschijnlijk één van de redenen waardoor het extra tegenviel.

The Hate U Give” kreeg zoveel lof en goede recensies dat ik erg hoge verwachtingen had van dit verhaal. Ik vond het een erg realistisch verhaal en kon alles goed voor me zien, ,aar voor mijn gevoel, viel het toch wel erg veel in herhaling.

Hoe leuk het begin van Pindakaas en Sushi ook was, hoe jammer ik het vond dat Pindakaas en Sushi 3 niet een hele sterke afsluiter was van een serie die zo sterk begon. Er zaten zeker leuke, geeky elementen in, maar toch net niet genoeg.

Ik begon in Vogelvrij op het moment dat ik een beetje in mijn leesdip verzeild kwam te raken. Ik denk dat ik hierdoor ook moeilijk in het verhaal kwam en door alles om me heen afgeleid werd. Ik wil zeker dit boek nog een keer opnieuw lezen wanneer het tweede deel voor de deur staat in de hoop dat ik er dan wat meer van mee krijg!

Gelukkig ben ik afgelopen zondag weer aan het lezen geslagen! Ik ben begonnen in een middlegrade boek genaamd ‘The Creakers’, geschreven door Tom Fletcher. Het is tot nu toe erg leuk en grappig en dit boek heb ik sowieso binnen no-time uit! Hopelijk kan ik dit aanhouden voor 2018 😉

Wat was jouw favoriete boek van 2017?

xoxolieke-papier1

2 Comments

  • Mirjam

    January 17, 2018 at 8:14 am

    2017 was voor mij juist een positief leesjaar. Maar ik herken het wel, als ik een paar dagen niet gelezen had, vond ik het erg moeilijk om er weer voor te gaan zitten. Ook was ik vaak bang dat ik geen boeken meer had om te lezen en uit angst daarvoor las ik maar niet. Hmm. Mijn favoriete boek van 2017, ik las heel veel boeken en er zaten best een aantal goede boeken tussen. Zo heb ik me gewaagd aan de biografie van Nelson Mandela (de lange weg naar de vrijheid) en ook Lion van Saroo Brierly maakte indruk. Pfoeh, nu voel ik me heel erg belezen, terwijl er ook genoeg flutromans en fanfiction tussen zat 😉

  • Marcia

    February 3, 2018 at 7:32 pm

    Mijn favoriete boek van 2017 was absoluut ‘Slapende reuzen’ en ik ben dan ook heel gelukkig dat dit jaar het derde boek in de reeks verschijnt. Daarnaast vond ik ‘A long way to a small and angry planet’ ook een heel fijn boek, hoewel het een heel ander boek was dan ik verwachtte.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post