S.T.A.G.S. – M.A. Bennett

Negen studenten. Drie bloederige sporten. Een dodelijk weekend.

Greer studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje. Totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer en de andere genodigden niet weten is dat de Medievals liever op hen jagen dan op dieren…

stags_ma_bennett_review_02_make_it_personal

Greer is één van de uitzonderlijke studenten die studeert aan privéschool ST. Aidan the Great School ook wel S.T.A.G.S. genoemd. Wanneer ze een bijzondere uitnodiging krijgt, haalt haar kamergenote haar over om de uitnodiging te accepteren, want het is onbeleefd om dit niet te doen. Het is een uitnodiging voor een speciaal weekendje weg met de elite-club van de school.

Met een aantal andere studenten, gaan ze het weekend van hun leven tegemoet en gaan ze een hoop leren over het jagen op dieren – of toch niet? Greer heeft het gevoel alsof ze in de gaten wordt gehouden. Na verloop van tijd komen Greer en de andere genodigden erachter dat de Medievals niet alleen op dieren jagen…

stags_ma_bennett_review_03_make_it_personal

Normaal gesproken plaats ik nooit iets op zondag, maar vandaag maak ik daar een uitzondering voor. Ik doe namelijk mee met de blogtour rondom het nieuwe boek S.T.A.G.S.! Het boek wordt uitgegeven bij Meis & Maas en wordt vergeleken met boeken als The Hunger Games en Looking for Alaska – dat klinkt alvast veelbelovend!

Regelmatig heb ik van die momenten dat ik tijdens het lezen van een boek, mijn aandacht er totaal niet bij kan houden. Ik denk constant aan andere dingen of wordt afgeleid door andere frutsels om me heen. Tijdens het lezen van S.T.A.G.S. had ik hier gelukkig totaal geen last van! Ik kon m’n aandacht er erg goed bijhouden. Dankzij de goede spanningsopbouw las het ook lekker vlot weg.

Nu moet ik wel toegeven dat telkens een beetje teleurgesteld (laten we het zo zeggen; teleurgesteld is een groot woord) was nadat de spanning zo goed werd opgebouwd – ik had telkens het gevoel alsof ik wat miste. Ik had gruwelijkere scenes verwacht, zoals in The Hunger Games waarin iedereen gewoon van kant gemaakt wordt. Deze momenten in S.T.A.G.S. waren soft, echt héél erg soft. Misschien had ik in m’n hoofd zitten dat het meer weg zou hebben van The Hunger Games – ach ja.

stags_ma_bennett_review_04_make_it_personal

In het begin van het verhaal werd er veel informatie verteld over de geschiedenis van S.T.A.G.S. Ik las bij velen dat ze dit een beetje saai vonden, maar ik vond het eigenlijk best interessant. Het is wel een heleboel informatie wat je in één keer krijgt maar ach, het was goed te doen hoor!

De spanningsopbouw in S.T.A.G.S. was om te snijden, maar toch had ik telkens het gevoel alsof ik wat miste.

De naam Greer vond ik trouwens echt verschrikkelijk. Verder kon ik het wel goed vinden met haar. Ze was geen geweldig hoofdpersonage, maar het kan altijd erger.

Het einde was echt killing maar voelde ook wat geforceerd. Alsof de auteur even snel een einde moest breien aan het verhaal. Wel wil ik ontzettend graag weten hoe dit verhaal verder gaat. Want na dat einde moet er toch wel een vervolg komen?!

stags_ma_bennett_review_05_make_it_personal

De meningen zijn erg verdeeld over S.T.A.G.S. Ik ben heel benieuwd naar Michelle’s recensie van My Books and Life! Vergeet ook zeker even niet te kijken op haar blog morgen ;D

Graag wil ik Uitgeverij Meis & Maas nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Titel: S.T.A.G.S. | Originele titel: S.T.A.G.S. | Auteur: M.A. Bennett | Uitgeverij: Meis & Maas | Genre: Young Adult, Thriller | Pagina’s: 370 | ISBN: 9789030503477 | Waardering:★★★★☆

1 Comments

  • Lies

    October 30, 2017 at 10:40 pm

    Het verhaal van dit boek spreekt mij wel aan, maar wel jammer van het einde. Ik ga hem in ieder geval wel onthouden om eens te lezen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post