Veel Liefs, Lara Jean – Jenny Han

Als je hoofd en je hart verschillende dingen zeggen, waar luister je dan naar?

Het leven van Lara Jean loopt op rolletjes: ze geniet van haar laatste jaar op de middelbare school, ze is smoorverliefd op haar vriendje Peter, haar vader gaat hertrouwen met hun leuke buurvrouw én haar zus Margot komt naar huis deze zomer, precies op tijd voor de bruiloft.

Maar met het einde van het schooljaar in zicht, komt er ook een einde aan haar zorgeloze leventje. Ze moet een belangrijke beslissing nemen: waar gaat ze studeren? Lara Jean is bang dat haar relatie met Peter onder haar keuze zal lijden. Ze heeft Margot hetzelfde zien doormaken met Josh en vreest het ergste… Zal ze haar familie én jongen van wie ze houdt achter moeten laten?

veel_liefs_lara_jean_jenny_han_02_make_it_personal

Lara Jean leeft een zorgeloos leventje – alles gaat goed met Peter, haar vriendje waar ze nog steeds smoorverliefd op is. Haar vader is ook helemaal gelukkig met zijn nieuwe vriendin en tevens leuke buurvrouw. Ze zijn zo gelukkig samen, dat ze binnenkort gaan trouwen!

Maar Lara Jean’s middelbare schooltijd is alweer bijna voorbij en het is tijd om een geschikte Universiteit te kiezen. Maar waar gaat ze studeren? Op dezelfde Universiteit als waar Peter ook naartoe gaat, of gaat haar keuze uit naar een hele andere Universiteit? En zal haar relatie met Peter nog steeds sterk blijven wanneer ze ieder hun eigen pad kiezen?

veel_liefs_lara_jean_jenny_han_03_make_it_personal

Veel Liefs, Lara Jean is alweer het derde en tevens laatste deel uit de To All the Boys I’ve Loved Before trilogie. Ik keek heel erg uit naar dit laatste deel en vind het ook heel jammer dat het nu voorbij is! Normaal ben ik niet zo van de hele zoetsappige boeken, maar de boeken van Jenny Han lezen echt weg als een trein. Net als bij de voorgaande delen, mistte ik hier ook wat diepgang in het verhaal maar dat is juist hetgeen wat de boeken zo lekker luchtig maken.

Ik vond het leuk om te lezen dat Lara Jean’s relatie met Peter zo goed ging en dat je ook meer te weten kwam over Peter zelf. Het was ook mooi om te lezen dat de relatie tussen de vader van Lara Jean en mevrouw Rothschild ook steeds sterker werd.

veel_liefs_lara_jean_jenny_han_04_make_it_personal

Afgezien daarvan, had ik toch wel een beetje mixed feelings over dit laatste deel. Voor mijn gevoel werden er continue erg veel dingen herhaald. Heel vaak zat Lara Jean te dubben over op welke Universiteit ze ging nou wilde gaan studeren. Ook vond ik Lara Jean’s oudste zus Margot een beetje een zeur in dit deel, terwijl ik haar in de voorgaande delen wel heel leuk vond. Kitty’s droge humor daarentegen maakte het wel weer goed!

Ik had een beetje mixed feelings na het lezen van “Veel Liefs, Lara Jean” – maar ik heb toch zeker genoten van dit zoetsappige verhaal!

Ik moest tijdens het lezen wel een beetje terugdenken aan mijn middelbare schooltijd en hoe moeilijk ik het vond om een richting te kiezen waar ik me in wilde gaan verdiepen. Na al die jaren, weet ik het eigenlijk nog steeds niet en daarom kan ik me ook heel goed inleven in Lara Jean. Ik wilde ook niet te ver weg van huis want ik wilde absoluut niet op kamers! En daarnaast vond ik het gewoon super fijn om thuis te wonen.

Al met al een goede afsluiter van een heerlijke trilogie! Wel had ik gehoopt dat we nog wat tijd door zouden brengen op de Universiteit – wie weet komt er nog wel een vervolg ;D? Fingers crossed!

veel_liefs_lara_jean_jenny_han_05_make_it_personal

Graag wil ik Uitgeverij Moon nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Titel: Veel Liefs, Lara Jean | Originele titel: Always and Forever, Lara Jean | Auteur: Jenny Han | Uitgeverij: Moon | Genre: Young Adult, Chicklit, Contemporary, Love story | Pagina’s: 287 | ISBN: 9789048838813 | Waardering:★★★½

Koop bij bol.com

1 Comments

  • Anneke

    October 20, 2017 at 4:27 pm

    Ik vind dus eigenlijk Peter helemaal niet leuk en ik wil dat ze met die andere gozer (uit het tweede deel) wat krijgt. Maar ja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post