Firstlook Festival 2017

Afgelopen weekend was het alweer de tiende editie van de grootste gamebeurs in de Benelux – Firstlook Festival! Dankzij The Dutch Gamers (voorheen 365Gaming) mocht ik erheen als pers. Aangezien er meerdere leden van The Dutch Gamers naar Firstlook gingen, staat er uiteraard al een uitgebreid verslag online, die je hier kunt lezen. Graag wilde ik ook nog mijn ervaringen en foto’s met jullie delen en om nou twee verslagen van hetzelfde festival op één site te zetten, besloot ik om mijn eigen verslag hier op Make It Personal te plaatsen!

Samen met Dennis vertrok ik wat later uit Breda richting de Jaarbeurs in Utrecht. Ik had namelijk goedkope treinkaartjes bij de Etos gescoord waarmee je pas na 11:00 mocht reizen. Rond een uur of 12:30 waren we bij de Jaarbeurs aanbeland, waar we uiteindelijk helemaal doorheen moesten lopen en we uiteindelijk weer terug buiten stonden. We kwamen erachter dat Firstlook toch wel heel ver weggestopt zat, ik weet niet precies waarom maar dat maakt verder ook niet echt uit.

firstlook_festival_2017_08_make_it_personal

Als eerste gingen we even checken wat voor merchandise er allemaal was. Om 13:30 was er een Ni No Kuni presentatie in het theater, en daar wilde ik wel heel graag heen. We hadden daarom niet echt veel tijd om in een rij te gaan staan bij een game, vandaar dat we de merchandise als eerste gingen bekijken. Ik was een beetje teleurgesteld – er stonden namelijk heel erg weinig stands en allemaal weer hetzelfde als op andere conventies. Ik zag nog hele schattige unicorn plushies, maar ik heb al zoveel plushies, dat ik er geen kocht. Ik ging uiteindelijk de merchandise hal uit met helemaal niks! Dennis kocht overigens nog wel een aantal Magic the Gathering boosters.

firstlook_festival_2017_02_make_it_personal

Voordat we naar de presentatie van Ni No Kuni gingen, hebben we nog een beetje rondgelopen om te kijken wat er zoals te zien was. Bij de Nintendo stand heb ik nog een code voor de mysterieuze Pokémon Marshadow en een hoedje van Super Mario Odyssey kunnen scoren, waar ik de hele dag mee op m’n hoofd liep. Ook ben ik nog op de foto geweest met Mario en zag de stand van Assassin’s Creed er zeer indrukwekkend uit!

firstlook_festival_2017_01_make_it_personal

De presentatie van Ni No Kuni viel ook een beetje tegen. Er was gewoon een gast die een aantal demo’s uitspeelde en een beetje vertelde over de wereld van Ni No Kuni. Nadat hij vertelde dat deze demo’s ook te spelen waren bij de Ni No Kuni booth, besloten Dennis en ik om de rest van de presentatie maar te skippen en om zelf die demo’s maar eens uit te checken. De rij was gelukkig niet lang en we waren binnen no time aan de beurt! Ik had een boss battle gekozen en aangezien ik de game nog nooit gespeeld had, was die nog knap lastig. Ik had hem dan ook (net) niet gehaald – jammer! Maar dat komt wel goed als de game daadwerkelijk uit is ;D

firstlook_festival_2017_04_make_it_personal

Er liepen heel veel mensen rond met een tote bag van Black Desert Online – een MMO die al een tijdje uit is, maar ook te spelen was op Firstlook. Van te voren had ik ook al gehoord dat je de game gratis mee zou krijgen als je langs de booth zou komen. Nu vind ik het altijd wel leuk om andere MMO’s uit te proberen dus gingen we achteraan de rij staan om te wachten totdat we eindelijk aan de slag konden gaan met Black Desert Online. De wachtrij duurde best lang, want volgens mij konden mensen zelf beslissen hoe lang ze wilden spelen. Een beetje raar, maar het is hoe het is.

firstlook_festival_2017_03_make_it_personal

Ik moet eerlijk bekennen – ik snapte echt helemaal niks van Black Desert Online. Je mocht een max level personage uitkiezen en verder moest je maar uitzoeken hoe het allemaal in z’n werk ging. Gelukkig had ik Dennis naast me zitten die de game al gespeeld had en er dus ook het één en ander van afwist. Uiteindelijk vond ik de Tamer class wel erg tof! Na afloop kregen we nog een hele toffe goodiebag mee, waar de game plus een T-shirt in zat – zo cool! Nu kan ik de game thuis op m’n eigen tempo eens lekker uitproberen.

firstlook_festival_2017_11_make_it_personal

Na een korte pauze zijn we richting de Mario Kart booth gelopen, waar je verschillende Mario kart games kon spelen. Je kon ook nog real life Mario Kart spelen, met bestuurbare Mario personages in autootjes! Dit zag er zó grappig uit! Helaas zijn we hier niet meer aan toegekomen, al had ik nog best graag een poging willen wagen.

firstlook_festival_2017_12_make_it_personal

De Indie games waren ook in de buurt, dus daar hebben we ook nog even een kijkje genomen. Ik vind het altijd zo leuk als de makers zo enthousiast zijn over hun game. De enige Indie game die we nog gespeeld hebben is de game Rusty Lake – dit is een Point ‘n Click adventure game met een heel apart sfeertje. Zo moest je bijvoorbeeld bloedzuigers zoeken om die vervolgens te pletten en liters bloed te verzamelen. tja~ Een beetje luguber wel, maar wel heel tof!

firstlook_festival_2017_07_make_it_personal

Rond 17:00 hadden we het eigenlijk al wel weer gezien, maar toen begon net de allerlaatste show bij de Monster Energy Truck. Er was een gast die allemaal stunts deed op zijn motorcross bike wat wel tof was om te zien! Er mochten ook mensen uit het publiek komen waar hij dan stunts omheen deed en dat was wel spannend, maar ik durfde het zelf niet aan, haha! Het stonk er wel enorm naar benzine trouwens.

firstlook_festival_2017_05_make_it_personal

Toen we daarna richting de uitgang liepen, zagen we dat de game Detroit Become Human ook aanwezig was – dit waren we compleet vergeten! De demo duurde 15 minuten en met nog 20 minuten te gaan voordat het 18:00 was, konden we nog snel even de demo uitchecken. Ik ben heel blij dat we nog even mochten spelen want de game zag er zeer indrukwekkend uit! Ik ben heel benieuwd naar de volledige verhaallijn.

firstlook_festival_2017_06_make_it_personal

Nadat we de demo uit hadden gespeeld, was het 18:00 en tijd om weer naar huis te gaan. Ik had nog snel even een foto genomen van de gigantische draak die bij de stand van Shadow of War stond, die ik totaal vergeten was. Anyways~ Ik heb het enorm naar mijn zin gehad op Firstlook Festival 2017! Ik heb ook het gevoel alsof ik dit keer veel meer games heb kunnen spelen dan de voorgaande jaren. Misschien dat de zondagen toch wat minder druk zijn dan de zaterdagen?

Naar welke nieuwe game kijk jij heel erg uit?

1 Comments

 • Martine

  October 11, 2017 at 9:20 am

  Het was inderdaad super raar dat je helemaal door de jaarbeurs heen moest lopen, weer naar buiten moest en 200 meter verder de ingang van firstlook had xD

  Ohh shiittt dan hadden wij ook bij blackdesert langs moeten gaan 🙁 Stom.
  Toch een goed idee om zondag te gaan. Jac en ik willen eigenlijk niet meer gaan ivm de drukte, maar misschien moeten we gewoon een keer de zondag uitproberen 😛

  Leuk verslag! <3

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post