Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay

Explorer and Magizoologist Newt Scamander has just completed a round-the-globe trip in search of the most rare and unusual magical creatures. Arriving in New York, he intends his stay to be just a brief stopover. However, when Newt’s case is misplaced and some of his fantastic beasts escape into the city, it spells trouble for everyone…

fantastic_beasts_and_where_to_find_them_screenplay_03_make_it_personal

De Engelse Newt Scamander reist de wereld over om steeds maar nieuwe, magische wezens te vinden. Hij heeft er al een hele hoop gevonden die hij allemaal in zijn koffer heeft zitten. Eenmaal in New York aangekomen, wordt zijn koffer per ongeluk omgewisseld met een No-Maj (“Oh sorry, we call them Muggles.”) genaamd Jacob, en ontsnappen er een heleboel magische wezens. Newt moet als de wiedeweerga aan de slag om alle fabeldieren te vangen, voordat er problemen ontstaan in New York. Maar of dat hem op tijd lukt…

fantastic_beasts_and_where_to_find_them_screenplay_02_make_it_personal

Allereerst wil ik even over de vormgeving van het boek beginnen want WAUW – het is zo mooi! De cover is echt een plaatje en ik wil er de hele dag naar blijven kijken. Als je de dust jacket eraf haalt, staat er een schattige, gouden Niffler op de kaft ♥ Op verschillende plaatsen, na verschillende scenes, staat ook af en toe een afbeelding van een Fantastic Beast en ik vind deze zelf echt heel artsy fartsy gemaakt – I like!

De vormgeving maakt het ook wel een stuk leuker om een script te lezen. Ik heb de film al een paar keer gezien en het was net alsof ik hem nog een keer aan het kijken was. Ik zag heel de film weer aan me voorbij vliegen, wat ik eigenlijk leuker vond dan verwacht! In plaats van dat je de personages acties ziet ondernemen, lees je ze hier juist.

fantastic_beasts_and_where_to_find_them_screenplay_04_make_it_personal

Ik was persoonlijk geen mega fan van de film (ik zat nog teveel met Harry Potter in mijn hoofd toen ik de film voor de eerste keer zag, had ik niet moeten doen), al raad ik het je wel aan om eerst de film te kijken voordat je het script gaat lezen. Zo kun je optimaal genieten van het boek en alles ook goed voor je zien. Voornamelijk de fantastic beasts! Ze zijn zo cute en magisch in de film en dat wil je gewoon voor je zien tijdens het lezen van dit script.

Fantastic Beasts and Where to Find Them is een boek voor de echte Harry Potter fan. Het is een fantastisch exemplaar om toe te voegen aan je collectie!

Persoonlijk vind ik het totaal niet te vergelijken met Harry Potter and the Cursed Child, alhoewel dat ook in script vorm geschreven is. Bij Fantastic Beasts and Where to Find Them zie je gewoon de film voor je, terwijl je bij Harry Potter and the Cursed Child je fantasie de vrije loop kunt laten gaan. Anyway! Een heel leuk boek om toe te voegen aan je Harry Potter collectie!

fantastic_beasts_and_where_to_find_them_screenplay_05_make_it_personal

Titel: Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay | Auteur: J.K. Rowling | Uitgeverij: Little, Brown | Genre: Fantasy | Pagina’s: 293 | ISBN: 9781338109061 | Waardering:★★★★☆

Koop bij bol.com

2 Comments

  • Anneke

    July 26, 2017 at 9:52 am

    Ik zie Fantastic Beasts bij elke boekhandel liggen, maar ik heb nooit de neiging gehad hem te kopen omdat ik de film al had gezien. Maar ik kan me wel voorstellen dat je alle scènes weer voor je ziet als je het script leest! 🙂

  • zwartraafje

    July 28, 2017 at 3:32 pm

    Ik was niet super gek van Harry Potter and the Cursed Child maar vond het heerlijk om dit boek te lezen. Dat deed ik immers vlak voor we de film zagen -en het zag er echt perfect uit zoals ik het voor me zag tijdens het lezen. Dat is dan weer het voordeel van een script ten op zichte van een verfilming. Geen onaangename aanpassingen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post