Talking as Fast as I can – Lauren Graham

‘This book contains some stories of my life: the awkward growing-up years, the confusing dating years, the fulfilling working years and what it was like to be asked to play one of my favourite characters again. Also included: tales of living on a houseboat, meeting guys at awards shows and that time I was asked to be a butt model. A hint: all three made me seasick.’ – Lauren Graham

talking_as_fast_as_i_can_lauren_graham_02_make_it_personal

In ‘Talking as Fast as I can’ vertelt Lauren Graham over haar leven. Van het opgroeien op een boot tot haar carrière en hoe ze daar gekomen is. Voor dit boek ging ze alle afleveringen van Gilmore Girls overnieuw kijken. Ze schreef tijdens het kijken op wat ze de leukste afleveringen etcetera vond en dat komt allemaal in dit boek voor. Voor ‘A Year in the Life’ hield ze een soort van dagboek bij wat je ook terugleest in dit boek.

Nog meer interessante dingen die voorkomen in dit boek – Lauren wilde vegan gaan eten voor Ellen DeGeneres en dat het daten van mannen die je ontmoet op award shows ook niet geweldig is. Inclusief leuke foto’s!

talking_as_fast_as_i_can_lauren_graham_03_make_it_personal

Gilmore Girls is één van mijn favoriete series. Lorelai, Rory en alle andere personages voelen zo vertrouwd aan tijdens het kijken van de serie. Ik was ook heel blij toen ik hoorde dat er een vervolg kwam op de originele serie. En ik kon daarom ook haast niet wachten totdat ‘A Year in the Life’ op Netflix verscheen. zodat ik terug kon keren naar Stars Hollow! Lauren Graham speelt natuurlijk Lorelai Gilmore in de serie. Haar humor is geweldig en tijdens het lezen van ‘Talking as Fast as I Can’, had ik een beetje het gevoel alsof Lorelai alles vertelde. Natuurlijk is Lorelai maar een personage, maar Lauren Graham heeft eigenlijk gewoon dezelfde humor als Lorelai!

In het begin van het boek gaat het veel over Lauren’s jeugd. Over haar moeder die op TV verscheen en dat ze samen met haar vader op een boot heeft gewoond. Maar ook hoe het acteren begonnen is en je leest ook veel over de serie ‘Parenthood’, die ik zelf nog nooit gezien heb. Helaas vond ik dat wat minder omdat, ja, ik geen enkele naam ken waar Lauren over praat in dit boek. Maar ik ben wel nieuwsgierig geworden naar de serie, dus dat is wel weer een pluspunt!

talking_as_fast_as_i_can_lauren_graham_04_make_it_personal

De hoofdstukken over Gilmore Girls waren het langst en vond ik persoonlijk ook het leukste om te lezen. Je leest hoe Lauren de rol gekregen heeft, welke afleveringen zij het leukst vond en je leest natuurlijk alles over de terugkeer van de Gilmore Girls! ‘Talking as Fast as I can’ is ook echt een toepasselijke titel. Het script van Gilmore Girls is ook vele langer dan het script van ‘normale’ TV series en de personages praten ook zo ontzettend snel in de serie – I love it!

‘Talking as Fast as I Can’ is het perfecte boek als je Lauren Graham wat beter wilt leren kennen. De hoofdstukken waar ze praat over ‘Gilmore Girls’ waren mijn favoriet!

Het audio boek wordt trouwens voorgelezen door Lauren Graham zelf. En ik denk echt dat dit de perfecte manier is om dit boek te ‘lezen’. In het boek komt best veel humor voor en ik denk dat die humor gewoon het beste overkomt terwijl zij het zelf vertelt. Dus dit moet ik echt een keer doen! Verder was het wel een dun boek, en het had van mij wel iets langer gemogen. Maar helaas had het een hele strenge deadline, en moest het boek af zijn rond de tijd dat ‘A Year in the Life’ uit kwam.

En nu ga ik ‘Gilmore Girls: A Year in the Life‘ opnieuw kijken – doei!

talking_as_fast_as_i_can_lauren_graham_05_make_it_personal

Titel: Talking as Fast as I can: From Gilmore Girls to Gilmore Girls (and everything in between) | Auteur: Lauren Graham | Uitgeverij: Virago | Genre: Memoir | Pagina’s: 209 | ISBN: 9780425285176 | Waardering:★★★½

Koop bij bol.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post