Everything, Everything – Nicola Yoon

Live life in a bubble?
Or risk everything for love?

Maddy is allergic to the world.
She hasn’t left her house in seventeen years.

Olly is the boy next door.
He’s determined to find a way to reach her.

everything_everything_nicola_yoon_02_make_it_personal

Madeline Whittier is ziek. Ze heeft een bepaalde ziekte, SCID, wat betekent dat ze allergisch is voor de buitenwereld. Ze woont al zeventien jaar lang binnen en is nog nooit naar buiten geweest. Ze woont samen met haar moeder en een verzorgster is ieder dag bij haar om te controleren of alles nog goed gaat en om gezellig met haar te praten. Op een dag krijgt Madeline nieuwe buren. Een gezin met twee kinderen waaronder Olly. Madeline voelt zich meteen aangetrokken tot Olly wanneer ze hem voor het eerst ziet. Maar jammer genoeg kan ze het huis niet uit, dus ze zal nooit in contact komen met hem – of toch wel?

everything_everything_nicola_yoon_03_make_it_personal

Na het lezen Nicola Yoon’s tweede boek, ‘The Sun is Also a Star’, wilde ik eigenlijk zo snel mogelijk ‘Everything, Everything’ lezen. Als je mijn recensie gelezen hebt van ‘The Sun is Also a Star’, weet je misschien wel dat ik er helemaal weg van was. Helaas had ik ‘Everything, Everything’ op dat moment nog niet in mijn boekenkast staan dus hij liet even op zich wachten. Sinds vorige week heb ik het boek pas in mijn collectie en aangezien de gelijknamige film ook uit kwam rond deze tijd, moest ik het boek eerst even snel lezen voordat ik naar de bioscoop zou gaan.

Dit boek was zo snel uit, echt, niet te geloven. Dankzij de korte hoofdstukken en leuke illustraties las het echt super lekker weg en kon ik het boek haast niet meer wegleggen. Het is lief, grappig en er komt ook de nodige drama in voor. Madeline is een fijn hoofdpersonage. Doordat je je hele leven al binnenshuis doorbrengt, voel je je op een gegeven moment niet echt gelukkig meer lijkt me. Maar Madeline kwam totaal niet heel ongelukkig over. Ze kan het heel goed vinden met Carla (haar verzorgster) en zij laat haar ook dingen ondernemen die haar moeder nooit toe zou laten.

everything_everything_nicola_yoon_04_make_it_personal

Wanneer ze in contact komt met Olly fleurt haar leven nog wat meer op. Ze voelt voor de eerste keer vlinders in haar buik en doordat ze constant met elkaar chatten, kom je meer te weten over beide personages. Ze zijn beide ook zo anders, en dat maakt het zo leuk.

‘Everything, Everything’ is lief, grappig en er komt ook de nodige drama in voor.

De plottwist aan het einde had ik totaal niet zien aankomen trouwens. Ik ben er gewoon een beetje door in de war geraakt! Ik weet niet precies of ik het nou een leuk of een stom einde vind, haha. Het voelde ook een beetje gehaast. Toch denk ik dat ik ‘The Sun is Also a Star’ en tikkeltje leuker vind! Ik kan niet goed uitleggen waarom, maar dat verhaal sprak me iets meer aan.

everything_everything_nicola_yoon_05_make_it_personal

Titel: Everything, Everything | Auteur: Nicola Yoon | Uitgeverij: Corgi Books | Genre: Contemporary | Pagina’s: 306 | ISBN: 9780553496642 | Waardering:★★★★☆

Koop bij bol.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post