thank you

Vergeet dit niet bij het openen van een webshop!

Leuk een eigen webshop openen! Maar heb jij er ooit weleens bij stilgestaan hoeveel verschillende soorten verpakkingsmateriaal er wel niet is? En geef jij de klant een extra cadeautje als hij of zij iets gekocht heeft? Ik heb vandaag een aantal dingen op een rijtje gezet die je niet moet vergeten bij het openen van een eigen webshop!

Een leuk extraatje als bedankje

Natuurlijk wil je eruit springen met jouw pas geopende webshop. Een leuk extraatje bij de bestelling doen is het ook absoluut waard! Hoe vaak ik al wel niet gehoord heb dat mensen zo blij zijn met het kleine cadeautje wat ik bij iedere bestelling doe. Kies dan ook voor iets wat bij jou en jouw bedrijf past.

In mijn webshop Beyond Stories verkoop ik kaarsen en doosjes waxmelts in verschillende geuren en kleuren. Bij iedere bestelling doe ik één waxmelt blokje voor de klant om uit te proberen. Ik verpak deze in een speels zakje en maak er een handgeschreven bedankbriefje aan vast. Ik speel een beetje in op wat de klant gekocht heeft en beslis vervolgens welke ik denk dat hij/zij het leukst vindt om te krijgen. Zo maak ik meteen wat extra reclame voor een andere geur en is de klant blij dat er een extra cadeautje bij de bestelling zit!

Verpakkingsmateriaal inkopen

Indien je op voorhand al weet dat je een webshop gaat openen, dan heb je wellicht al wat lege dozen opgespaard van pakketjes die je hier en daar besteld hebt. Hier zit soms ook het één en ander opvulmateriaal in zoals papier, luchtkussentjes en/of noppenfolie. Om op de kosten te besparen in het begin is dat ook zeker een aanrader om te doen. Dit heb ik zelf ook gedaan. Heel de zolder stond vol met lege, kartonnen dozen en er lagen vuilniszakken vol met opvulmateriaal. Het is overigens niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu om dit verpakkingsmateriaal te hergebruiken!

Toch is het niet echt netjes om een bestelling op te sturen in een kartonnen doos waar het logo van een ander bedrijf op staat. Tenminste, dat vind ik. Een bestelling verpakt in een kartonnen doos waar niks op staat, komt zoveel netter over. Je kunt er natuurlijk ook nog voor kiezen om een sticker te laten maken van jouw eigen logo om die vervolgens op de verzenddozen te plakken. Daarnaast is het handig om CMR vrachtbrieven in huis te hebben indien jij ook (grote) pakketten naar het buitenland verstuurd. Deze plak je op het pakketje en zo’n brief bevat wat extra informatie over wat er in het pakketje zit, wat het gewicht is et cetera om problemen met de douane te voorkomen!

Visitekaartjes laten drukken

Het is altijd goed om een visitekaartje van jouw webshop bij een bestelling te doen. Klanten bewaren deze toch wel vaak als ze een positieve ervaring hebben gehad met jou en jouw webshop. Indien je nog een andere website hebt, kun je ervoor kiezen om hier ook een visitekaartje van bij te voegen. Ik voeg bijvoorbeeld ook een visitekaartje van dit blog bij iedere bestelling. Dit blog past namelijk ook goed bij de doelgroep die ik voor mijn webshop heb!

Als jij een webshop zou openen, wat zou jij dan willen verkopen?

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post