klussen

Opgroeien in een klushuis

Al zolang ik me kan herinneren, is ons huis nooit echt “af” geweest. Mijn ouders, voornamelijk mijn vader, was altijd wel aan het klussen in en om het huis. Het is niet zijn werk maar klussen is daarentegen wel zijn grootste hobby! Het fijne is wel dat hij nooit alles in één keer sloopt. Hij vindt altijd wel een manier om het huis zo bewoonbaar mogelijk te houden.

Opgegroeid in een klushuis in het centrum

Mijn broer en ik zijn opgegroeid in een huis in het centrum aan een redelijk drukke straat. Ik heb hier echter nooit problemen mee gehad. Scholen waren dichtbij en als je naar de stad toe wilde om te gaan winkelen, hoefde je alleen maar de straat over te steken. Het was een heel leuk huis maar er was ook het nodige aan verbouwd door mijn ouders. Dit was vrijwel allemaal gedaan voordat ik überhaupt ook maar geboren was. Of ik was nog zo klein, dat ik het me gewoon niet goed meer kan herinneren.

Verhuizen naar een nieuw klushuis

Mijn ouders werden het echter wel beu na verloop van tijd om in het centrum te wonen. De buurt ging steeds meer achteruit, de buren werden vervelend en het liefst wilden ze dan ook gewoon verhuizen. De huizen op de huizenmarkt stonden lang te koop en achteraf beseften ze pas dat ze eigenlijk een beetje in het diepe waren gesprongen. Na al dat klussen waren ze op zoek naar een huis wat al redelijk naar hun smaak was. Maar hun oog viel echter op een oude boerderij die een behoorlijke opknapbeurt nodig had. Een echt klushuis dus!

Mijn vader zag meteen de mogelijkheden voor dit huis. Een uitbouw met uiteindelijk een prachtige serre zag hij wel zitten! Het huis werd gekocht en de rest is geschiedenis. Het werd een bouwproject van ongeveer tien jaar. Er moest veel, heel veel aan dit huis gedaan worden. Ik denk dat hij tijdens dat sloopwerk wel een aantal bouwstofzuigers versleten heeft!

Een grote tuin

Aan dit huis, zit ook een hele grote tuin verbonden. Mijn moeder is degene die de tuin onderhoudt. Het is nog niet helemaal naar wens, maar ze vindt het belangrijker dat het huis eerst af is voordat ze aan een ander groot project beginnen. Laatst hadden mijn ouders nog een bosmaaier aangeschaft, zodat mijn moeder flink aan de slag kon gaan met het snelgroeiende gras. Aan bladeren ruimen in het najaar lijkt ook nooit een einde te komen!

Tot op heden zijn mijn ouders nog steeds bezig met verbouwen. Maar ik moet eerlijk toegeven – het is dan ook bijna klaar! Mijn broer en ik hebben het huis jaren geleden al verlaten en zijn in de tussentijd op onszelf gaan wonen. Toch ga ik iedere week nog langs bij mijn ouders. En elke keer als ik daar ben, is er weer iets veranderd aan het huis. En dat maakt het toch wel heel bijzonder!

In wat voor soort huis ben jij opgegroeid?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post