hart

Leuke herinneringen aan mijn oma

Vandaag wil ik met jullie leuke herinneringen aan mijn oma delen. Volgens mij heb ik mijn oma nog nooit in de schijnwerpers gezet op mijn blog. Wees gerust – ze zit op dit moment waarschijnlijk haar ontbijtje naar binnen te werken terwijl ze de reclamefolders van deze week bekijkt of met mijn moeder aan de telefoon hangt!

Logeren bij mijn oma

Vroeger logeerde ik regelmatig bij mijn oma. We aten yoghurt met aardbeien, suiker en siroop als toetje. In de avonden keken we vaak naar TV-programma’s zoals Lingo en Get the picture (wie kent dit nog?). Mijn knuffel dinosaurus Yoshi moest natuurlijk ook altijd mee. Ik overnachtte vaak op een luchtbed dat we naast het bed van mijn oma legde omdat ik niet alleen wilde slapen. Dan mocht ik ook op het welbekende spookjes kussen slapen. Dit kussen was het favoriete kussen van mij en mijn nichtjes. Het was een lichtroze kussensloop met allerlei schattige spookjes erop afgebeeld. Ik weet eigenlijk nog steeds niet waarom ik me dit kussensloop zo goed herinner!

Maandag, woensdag en zaterdag

Mijn oma kwam vroeger iedere maandag, woensdag en af en toe op zaterdag bij ons langs. Dan hielp ze mijn moeder met het huishouden. Zo nu en dan vond ik weer een trui of een paar sokken van mijn moeder in mijn kledingkast. Niet dat dat erg was natuurlijk, we waren soms gewoon een kledingstuk even kwijt!

Ook kwam ze dan regelmatig langs in mijn supermarkt als ik weer eens cassière aan het spelen was. Daar kwam ze plastic groente, fruit en lege doosjes met vlokken “kopen” waar ik zelf hele mooie barcodes op had geplakt. Ze bracht ook altijd snoepjes mee die ze dan in een koffiefilter zakje had gestopt. De roze en witte muisjes die daarin zaten zijn me altijd bijgebleven. Als mijn broer jarig was, dan kreeg ik ook altijd een klein cadeautje. Die traditie is er ook heel lang ingebleven.

Een dagje ouder

Natuurlijk wordt mijn oma ook steeds een dagje ouder. Dit jaar is ze 88 jaar oud geworden – een behoorlijke leeftijd! Gelukkig heeft ze nog veel beweging en kan ze alles nog zelf. Ze vindt het onderhouden van de tuin ook nog steeds leuk om te doen. Ik denk dat ze stiekem iedere week wel te vinden is bij het tuincentrum in de buurt!

Ze woont nog gewoon in haar eigen huis. Boven bevindt zich de slaapkamer, de badkamer en nog twee extra slaapkamers. Op zolder doet ze iedere ochtend nog een hele workout! Mocht ze op latere leeftijd niet meer goed trap kunnen lopen, kunnen we altijd overwegen om een traplift aan te schaffen. Zo kan ze veilig naar boven en naar beneden!

Een traplift is natuurlijk niet alleen voor ouderen. Denk ook aan mensen die slecht te been zijn of net geopereerd zijn. Ik kan me nog goed herinneren hoe pijnlijk het was na mijn operatie om de trap op en af te gaan! Traplift kosten te hoog? Dan is een traplift huren ook geen enkel probleem!

Wat is jouw leukste herinnering aan jouw oma of opa?

Dit vind je misschien ook leuk

1 Comments

  • Audrey

    October 5, 2021 at 9:14 am

    Wat leuk, zo’n post vol herinneringen! En mooi dat ze op die leeftijd nog gewoon zelfstandig woont in een huis met trappen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post