spiegelreflexcamera

Fotograferen met een spiegelreflexcamera

Fotograferen met een spiegelreflexcamera vergt wel wat oefening. Als je de camera eenmaal onder knie hebt, kun je beginnen met het schieten van prachtige foto’s! In het prille begin van mijn blogcarrière (om het zo maar even te noemen) wilde ik graag mooie foto’s bij mijn artikelen plaatsen. Ik gebruikte hiervoor mijn compactcamera die ik een paar jaar geleden van mijn ouders had gekregen. De foto’s die ik maakte, ging ik vergelijken met foto’s op andere blogs. Dit resulteerde in het feit dat ik ook foto’s wilde maken met prachtige scherptediepte verhoudingen!

Mijn spiegelreflexcamera was mijn eerste grote uitgave

Maar helaas kon ik dat niet voor elkaar krijgen met mijn trouwe compactcamera. De camera waar ik jarenlang veel plezier van heb gehad. Ik vond het schrijven van blogs zó leuk en besloot daarom om van mijn gespaarde zakcentjes mijn eerste echte spiegelreflexcamera te kopen. Dit was tevens één van mijn eerste, echte grote uitgaven die ik deed. En ik ben er tot op de dag van vandaag nog steeds heel blij mee! Maar toch zou ik best graag een nieuwe body willen voor mijn spiegelreflexcamera. Bijvoorbeeld eentje met een uitklapbaar schermpje zou wel heel erg handig zijn!

Een spiegelreflexcamera of een systeemcamera?

Door de jaren heen is de systeemcamera ook erg populair geworden. De systeemcamera heeft de voordelen van een spiegelreflexcamera en een compactcamera in één. Een systeemcamera is licht van gewicht net zoals de compactcamera. Maar je kunt er wel verwisselbare lenzen voor aanschaffen net zoals bij de spiegelreflexcamera.

Nu mijn spiegelreflexcamera al een beetje uit de tijd is, zit ik eraan te denken om een nieuwe camera aan te schaffen. Een systeemcamera is wel heel verleidelijk doordat ze zo licht van gewicht zijn. Heel handig om mee te nemen als je mooie plaatjes wilt schieten op vakantie. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat als je een spiegelreflexcamera de hele dag om je nek hebt hangen, het op een gegeven moment wel wat zwaar wordt.

Daarentegen heb ik wel al drie verschillende lenzen voor mijn spiegelreflexcamera. Dat zou zonde zijn als ik die opnieuw zou moeten aanschaffen. Momenteel gebruik ik mijn camera alleen voor productfotografie voor dit blog en voor mijn webshop Beyond Stories.

Productfotografie met een spiegelreflexcamera

Voor productfotografie maak ik veel gebruik van mijn 50mm lens. Dit is een hele kleine lens waar je niet mee kan in- en uitzoomen. Wat wel heel fijn is aan deze lens, is dat je het product in kwestie goed in het middelpunt van de belangstelling kunt zetten. Je kunt de lens zo instellen dat de achtergrond heel wazig wordt. Voor productfotografie of portretfotografie is dit echt de ideale lens!

Ben jij in het bezit van een camera of maak je meestal foto’s met je smartphone?

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post