Shoot! – Anki Wijnen

Fotograferen kan iedereen. Maar echt mooie foto’s maken, hoe doe je dat? Anki Wijnen, bekend van haar blog Zilverblauw.nl, weet hoe je plaatjes schiet die sprankelen en die je raken. Waarop ogen twinkelen, eten er net zo goed uitziet als het smaakt (of beter!) en een middag in het bos iets weg heeft van een sprookje. In dit boek geeft Anki haar fotografiegeheimen prijs. Zonder ingewikkelde technische termen, maar met heldere uitleg en véél inspirerende beelden.

IMG_8210_2

In het boek Shoot! Fotograferen met je hart, geeft Anki je een hele hoop tips over fotograferen. Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Zo heb je bijvoorbeeld een hoofdstuk waarbij er dieper wordt in gegaan op het fotograferen van mensen, een hoofdstuk over hoe je eten smakelijk op de foto zet, productfotografie en nog veel meer. Ook kwam er een hoofdstuk genaamd Fotograferen met je smartphone aan bod. Dit vond ik persoonlijk een beetje overbodig want ja, als je mooie foto’s wilt maken, pak je natuurlijk je camera erbij en niet je smartphone.

Je kunt een hoop inspiratie halen uit dit boek door alleen al naar de foto’s te kijken. Als ik zelf door dit boek blader, heb ik gewoon steeds meer en meer zin om mijn camera uit de kast te pakken en te gaan fotograferen, haha!

IMG_8211_3

Ik had dit unieke boek in één ruk uitgelezen want het leest namelijk super makkelijk weg. Tussendoor staan er wel verschillende DIY’s die je kunt uitvoeren voor het maken van foto’s, maar die heb ik eigenlijk (voor nu althans) overgeslagen. Ik wilde vooral meer weten over de ISO en witbalans van mijn camera – en dat weet ik nu! Ik heb er een beetje mee lopen spelen en voor mezelf de perfecte instellingen op mijn camera gevonden (al zeg ik het zelf). Nu nog wat meer oefenen met verschillende composities en ik ben tevreden ;3

Verder vind ik het Shoot! Cheat Sheet heel erg handig! Ik pak deze er af en toe bij om te kijken hoe het ook alweer zat.

IMG_8206_2

Alles wat in het boek staat was niet geheel nieuw voor mij, aangezien ik ook het vak Fotograferen heb gehad op mijn MBO opleiding. Ik denk daarom ook dat het echt een boek is voor beginners. Vooral als je alle instellingen op je camera nog moet ontdekken. Zelf had ik daar nooit zin in om dat te leren in het begin, omdat het altijd zo moeilijk uitgelegd werd in verschillende fotografie boeken. In Shoot! wordt alles duidelijk uitgelegd en wordt er ook gebruik gemaakt van dezelfde compositie, maar de foto’s zijn stuk voor stuk met andere camera instellingen gemaakt.

Dit boek is zeker een aanrader voor de beginnende hobby fotograaf ;D Het staat vol met tips en tricks en een heleboel voorbeeldjes!

IMG_8214_2

Titel: Shoot! Fotograferen met je hart | Auteur: Anki Wijnen | Uitgeverij: Snor | Genre: Photography, Design | Pagina’s: 145 | ISBN: 9789463140003 | Waardering:★★★★☆

Koop bij bol.com

4 Comments

 • Lilian

  April 8, 2016 at 8:15 am

  Ja dit boek is leuk <3

 • Emmy

  April 8, 2016 at 8:45 am

  Klinkt goed! Ik heb zelf ook de basics van het fotograferen gehad op mijn opleiding, maar je kennis weer even ophalen is altijd goed, denk ik!

 • sammie

  April 8, 2016 at 10:58 am

  Oh dit boek staat nog steeds op mijn wishlist! Vind haar foto’s ook zo mooi.

 • Isabelle

  April 10, 2016 at 7:30 pm

  Dit boek ga ik zo snel mogelijk aanschaffen, het klinkt precies als het boek dat ik nodig heb. Ik heb voor m’n verjaardag een mooie camera gekregen en ben inderdaad nog aan het uitvogelen hoe het nou allemaal precies werkt!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post