vaccinatie

Mijn vaccinatie tegen het coronavirus

De eerste vaccinatie tegen het coronavirus had ik op 18 juni. Net voor het weekend heb ik mijn tweede vaccinatie gehad tegen het coronavirus. De eerste prik viel me reuze mee, maar de tweede verliep helaas wat minder soepel.

De eerste vaccinatie

Meer dan een jaar heb ik zoals velen van ons, moeten wachten op mijn eerste vaccinatie. Ik keek er eerlijk gezegd wel naar uit, want ik wilde weer vaker de deur uit gaan. En ik wilde niet overal naartoe gaan als ik nog niet ingeënt was. Ik heb rustig op mijn beurt gewacht.

De eerste vaccinatie verliep soepel. Ik ben niet bang voor naalden dus ik was allesbehalve zenuwachtig. De prik was zo gezet en deed ook geen pijn. Ik voelde het wel toen de naald in mijn arm ging en daar is ook alles mee gezegd. Naarmate de uren verstreken, voelde ik wel dat m’n arm flink stijf werd. Ik hoorde van veel mensen dat ze daar na een dag alweer vanaf waren. Bij mij duurde het zo’n drie dagen. Toen was ik eindelijk verlost van die spierpijn in mijn arm. Verder had ik nergens last van om heel eerlijk te zijn.

De tweede vaccinatie

Net zoals bij de eerste vaccinatie, voelde ik weer niks van de prik. Ik voelde wel weer dat moment dat de prik in mijn arm ging, maar dat is logisch. Even 15 minuten met mijn armen zwaaien en voor ik het wist stond ik weer buiten. Tegen het einde van de middag, rond een uur of vijf, voelde mijn enkels ineens heel zwaar. Voor ik het wist, was het uitgestraald naar heel mijn lichaam. Ik had spierpijn, overal. Goed, daar kon ik wel mee leven.

Rond een uur of negen kreeg ik het koud. IJskoud. Ik had rillingen en besloot daarom meteen onder de wol te kruipen. Maar zelfs een dikke deken kon me niet warm houden. Ik voelde mijn hart flink kloppen. Het lukte me ook niet om in slaap te vallen. Heel vervelend. Op een gegeven moment was ik blijkbaar toch in slaap gevallen. Midden in de nacht schrok ik helemaal bezweet wakker. Ik besloot om mijn temperatuur op te nemen, 38 graden. Geen koorts, maar wel wat verhoging. Na het innemen van een paracetamol viel ik weer terug in slaap. Ik had de gekste dromen. Het leek wel alsof ik iedere vijf minuten wakker schrok, weer terug in slaap viel en weer dezelfde droom had.

Hoe gaat het nu?

De dag erna, voelde ik me wel weer oké. Ik was doodmoe van de nacht daarvoor. Ik sliep misschien nog wel slechter dan de dagen na mijn operatie. Ook had ik flink wat spierpijn. De ijskoude rillingen waren gelukkig verdwenen. De dagen die daarop volgde ging het alleen maar steeds beter!

Ben jij al volledig gevaccineerd?

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post