vraagteken

Waar komt de blognaam Make It Personal vandaan?

Al heel wat jaren schrijf ik artikelen op dit blog genaamd Make It Personal. Maar waar komt de blognaam Make It Personal vandaan? Vandaag laat ik je weten hoe ik op de naam Make It Personal gekomen ben!

Brainstormen voor de perfecte blognaam!

Nadat ik vroegtijdig was afgestudeerd aan een grafische opleiding, wist ik niet heel goed wat ik de rest van mijn leven wilde gaan doen. Dat klinkt meteen heel dramatisch. Maar vaak als je een bepaalde richting hebt gekozen, wijk je niet heel snel van dat pad af. Ik had toentertijd de ziekte van Pfeiffer en was voornamelijk heel erg moe. Heel de dag, en dat was echt geen pretje. Ik zag het dan ook niet zitten om meteen vol aan de bak te gaan bij een bedrijf, want dan zou ik letterlijk instorten. Daarom besloot ik om een eigen webshop te beginnen.

Ik wilde heel graag woonaccessoires gaan verkopen en meubels op gaan knappen. Tijdens mijn opleiding was ik er wel achtergekomen dat ik het toch niet zo leuk vond om heel de dag achter de computer te zitten. Ik wilde graag met mijn handen bezig zijn! Tijdens mijn grafische opleiding hadden we ook geleerd om te brainstormen om zo op nieuwe ideeΓ«n te komen. Deze techniek heb ik ook toegepast tijdens het verzinnen van de naam van mijn webshop. Niet wetende dat ik tijdens die brainstormsessie ook de perfecte blognaam had gevonden!

Make It Personal werd de naam van mijn webshop

Nadat ik alle belangrijkste woorden had opgeschreven, begon ik met het opschrijven van andere woorden die meteen in me opkwamen. Zo schreef ik bijvoorbeeld het woord ‘huis’ op als belangrijkste woord, aangezien ik woonaccessoires wilde gaan verkopen. Iets wat bij mij opkomt als ik denk aan een huis, is hoe persoonlijk mensen hun huis inrichten. Ik schreef dus het woord ‘persoonlijk’ op. Daarna ga je alle woorden omcirkelen die er het meeste uit springen en daar ga je weer op voortborduren!

Uiteindelijk kwam ik op de naam Make It Personal, die gelukkig nog niet in gebruik was in Nederland. Na verloop van tijd was het hebben van een webshop in woonaccessoires toch niet helemaal mijn ding en besloot ik om ermee te stoppen. Ik blogde toentertijd ook op PinkGraphics, maar besloot daar ook mee te stoppen. Ik wilde graag mijn eigen blog beginnen. De domeinnaam Make It Personal had ik nog liggen dus besloot ik deze te hergebruiken.

Make It Personal 2.0

Dit blog zie ik nu ook voornamelijk als Make It Personal 2.0. En dat is helemaal niet erg! De naam Make It Personal is omgetoverd tot perfecte blognaam. Dit blog is voornamelijk heel persoonlijk dus de naam past er juist heel goed bij!

De droom van het hebben van een eigen webshop is overigens nooit helemaal weggegaan. Nadat ik een tijd voor een baas gewerkt had, begon het toch weer te kriebelen om lekker voor mezelf te beginnen. En dit maal ben ik niet meteen het diepe in gesprongen maar heb ik eerst veel onderzoek gedaan. En zo werd mijn webshop Beyond Stories geboren!

Hoe heb jij jouw blognaam verzonnen?

Dit vind je misschien ook leuk

2 Comments

 • zwartraafje

  July 27, 2021 at 7:10 pm

  Oh, dat van je webshop herinnerde ik me inderdaad nog. Bij mij komt mijn blognaam uit een gedicht dat ik als tiener schreef. Eerst was het een nickname en vervolgens koos ik er voor om de naam voor mijn blog te gebruiken. Ergens ben ik daar nog steeds blij om vermits het niet meteen een specifiek onderwerk omschrijft en ik dus over zo’n beetje alles kan bloggen wat me interesseert. Anderzijds vind ik het ook heel fijn dat een naam die ontstond in een periode waarin ik vaak ongelukkig was nu net staat voor iets waar ik blij van word.

  1. Lieke

   July 28, 2021 at 4:55 pm

   Dat is inderdaad het fijne van zo’n blognaam! Maar die van jou blijft ook zeker goed hangen. Elke keer als ik iets met een raaf zie denk ik eigenlijk vrijwel meteen aan jou, haha!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post