laptop

Ik wil een andere richting op met mijn blog

De laatste tijd begint het steeds meer te kriebelen om mijn blog onder handen te nemen. Ik wil een andere richting op met mijn blog. Maar welke richting ik dan op wil? Daar ben ik heel eerlijk gezegd nog niet helemaal over uit…

Make It Personal begon ooit als boekenblog

Make It Personal begon jaren geleden als boekenblog. Boeken zijn nog steeds niet weg te denken uit mijn leven en ik ben nog steeds een enorme boekenwurm. Ik haal immens veel plezier uit het kopen van nieuwe boeken en om rond te struinen in boekhandels. Ik haal alleen niet veel plezier meer uit het schrijven van recensies (ook al zijn er toevallig laatst nog drie recensies binnen een korte tijd online verschenen zoals de recensie Gek van Mezelf). Ik vind het al lastig om uit te leggen wat ik zojuist gelezen heb, laat staan om een heel boek te recenseren. Dat ging me voorheen altijd wel wat makkelijker af omdat ik toen ook de nodige aantekeningen maakte tijdens het lezen. Nu zie ik dat niet echt meer zo zitten.

Daarnaast heb je zoveel andere, leuke boekenblogs die veel betere recensies schrijven dan ik. Ik merk dat ik tegenwoordig ook vaak eerst naar Goodreads ga om even kort iets over een boek te lezen. Ik ben ook geen snelle lezer, dus als er ooit een recensie van mij online komt, is dat boek al lang door honderden anderen gerecenseerd. Mijn recensies voelen een beetje als mosterd na de maaltijd if you know what I mean!

GeΓ―nspireerd door vriendinnetje Silvy

Laatst lanceerde mijn vriendinnetje Silvy een hele leuke, nieuwe blog. Zoals velen van jullie wel weten, blogde ik jaren geleden samen met Silvy op Pinkgraphics.nl. Zij heeft deze blog nog steeds en Pinkgraphics is uitgegroeid tot een blog waar je terecht kunt voor recensies van bordspellen, evenementen, columns en nog veel meer leuke artikelen met een (vaak) nerdy tintje. Silvy wilde echter weer wat persoonlijkere artikelen gaan delen, maar Pinkgraphics voelde niet meer als de juiste plek om dat te doen. Daarom lanceerde zij Seelvieh.nl – haar nieuwe persoonlijke blog!

En zoals jullie waarschijnlijk al wel gemerkt hebben, komen boeken steeds op een lager pitje te staan op dit blog. Persoonlijke artikelen nemen de overhand met hier en daar een verdwaalde recensie. Moet ik hier dan nog wel Γ©cht mee door gaan?

Welke richting moet ik nu op gaan?

Tja, wat nu? Dit blog voelt gewoon als een wirwar van artikelen waarvan ik zelf door de bomen het bos niet meer kan zien. Ik merk wel dat ik tegenwoordig het liefst persoonlijke artikelen schrijf. En dat zijn bijvoorbeeld gebeurtenissen die ik heb meegemaakt (al gebeurd er op het moment niet heel veel) of leuke tips die ik kan delen. Moet ik recensies, boeken en overige entertainment helemaal gaan schrappen? Ga ik dan nooit meer over boeken en overige entertainment schrijven? Ik ben er dus nog niet helemaal over uit, maar weet dat ik ermee bezig ben!

Welke richting denk jij dat het beste bij mij past?

Dit vind je misschien ook leuk

7 Comments

 • Audrey

  May 20, 2021 at 8:35 am

  Je blog heet ‘Make it personal’, dus dat geeft je toch al de perfecte mogelijkheid om helemaal te gaan voor een blog waarop je alles deelt wat jou persoonlijk bezighoudt? Dat kunnen net zo goed dingen zijn die je hebt gedaan als boeken etc die je hebt gelezen. Ik heb al jaren een omniblog en ik zou niet anders willen!

  1. Lieke

   May 21, 2021 at 2:36 pm

   Daar heb je ook weer helemaal gelijk in!

 • Emmy

  May 20, 2021 at 9:49 am

  Ik ben het helemaal met Audrey eens! Het een hoeft het ander niet uit te sluiten: schrijf lekker waar jij over wil schrijven. Ik kom toch wel!

  1. Lieke

   May 21, 2021 at 2:36 pm

   Super leuk om te horen!

 • Silvy

  May 20, 2021 at 2:10 pm

  I feel you!! Ik ken de struggles uiteraard. Ik vind jouw persoonlijke artikelen ook echt hartstikke leuk om te lezen. Gelukkig kunnen recensies ook heel persoonlijk zijn, omdat je je persoonlijke mening deelt. Als een boek niet bij je past, kan je er ook voor kiezen om er niet over te schrijven. Zo blijft het toch persoonlijk en een blog vol dingen die jij leuk vindt. Misschien wordt het op die manier voor jouw gevoel minder een wirwar. Of je begint ook een nieuwe blog!! :p Super bedankt voor de vermelding trouwens!! <3

  1. Lieke

   May 21, 2021 at 2:36 pm

   Dat zou ik inderdaad ook kunnen doen, om er dan niet over te schrijven. Bedankt voor de tip en graag gedaan! πŸ˜€

 • zwartraafje

  June 8, 2021 at 4:17 pm

  Eigenlijk heb je daar van in het begin de perfecte blognaam voor gekozen hΓ©. Met die naam kan je alle richtingen uit die jouw aanspreken en dat is natuurlijk het belangrijkste. Die richting kiezen die voor jou persoonlijk goed aanvoelt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post