Eindelijk een ritme in mijn leven

Al jarenlang worstel ik met het hebben van een ritme in mijn leven. Eigenlijk al sinds de dag dat ik afgestudeerd ben en dat is al heel wat jaren geleden! Heerlijk vond ik het, die vrijheid. Ik hoefde niet meer elke dag op een bepaald tijdstip ergens aanwezig te zijn. Hoefde niet op een bepaald moment mijn bed uit en deed eigenlijk maar een dotje. Maar eindelijk heb ik nu een ritme gevonden waar ik me aan kan houden en wat ik erg prettig vind!

Nooit een vast werkritme gehad

Nadat ik was afgestudeerd begon ik als zelfstandig ondernemer. Ik hield heel erg van woonaccessoires en zag daar echt een markt in. Helaas kwam ik erachter dat het toch niet echt mijn ding was. Daardoor stak ik ook niet veel tijd in mijn onderneming. Ongeveer een jaar later, was het tijd om ermee te stoppen en een “echte” baan te gaan zoeken. Het liefst parttime, want ik zat nog in de nasleur van de ziekte van pfeiffer waar ik last van had.

Zonder enige werkervaring bij een “echt” bedrijf, kwam ik als begin twintiger helaas niet veel verder. Ik wilde graag laten zien wat ik kon, maar ik kreeg er eigenlijk geen kans voor. Totdat ik ging samenwonen met Dennis in Breda. Ik moest een baantje vinden, want ik voelde me vrij eenzaam in die tijd. Ik zat namelijk heel de dag in een klein appartement “opgesloten”.

Naarmate de tijd vorderde, had ik eindelijk mijn eerste, échte baantje gevonden – yes! Ik vond het werk leuk om te doen alleen de uren waren wat weinig. Na verloop van tijd kon ik wel steeds meer uren gaan draaien. Even lekker weg uit dat kleine appartement waar de muren op een gegeven moment wel op me af kamen.

Ik werkte parttime en had geen vaste dagen waarop ik zou moeten werken. Soms was dit een ochtendje, dan weer een middagje en na verloop van tijd ook hele dagen. Ik had geen vaste dagen, dus ook geen vast werkritme. Maar toch voelde een halve dag werken hetzelfde aan als een hele dag werken. Vooral als ik in de middag pas aan de beurt was, dan zit je echt de minuten weg te tellen voordat je weg moet.

Opnieuw als zelfstandig ondernemer aan de slag

Ik mistte het wel hoor, het hebben van een eigen bedrijfje. Natuurlijk is het handig als je weet wat er iedere maand ongeveer op je bankrekening verschijnt, waar het verzinnen van nieuwe ideeën heeft bij mij nooit stilgestaan. Vorig jaar had ik de knoop doorgehakt en begon ik weer als zelfstandig ondernemer, en dit keer wilde ik er echt voor gaan!

Maar ja, als zelfstandig ondernemer zit je vaak thuis. Wat zeg ik – je zit áltijd thuis. In mijn geval dan, aangezien ik al mijn werkzaamheden van thuis uit kan doen. Ik ga namelijk geen dure kantoorruimte huren als dit niet nodig is. Het enige nadeel is – ik zit vaak (bijna altijd) te werken in de woonkamer aangezien Dennis nu ook thuis werkt en hij van de computerkamer eigenlijk zijn kantoor heeft gemaakt. Daarnaast vind ik het sneu als Jaina heel de dag alleen beneden moet blijven als wij boven beide aan het werk zijn. Het nadeel van werken vanuit je woonkamer – je kunt jezelf niet even opsluiten in een kamer zonder enige vorm van afleiding.

Ik zie overal troep (zelfs als ik net heb opgeruimd), mensen voorbij lopen, spelende kinderen voorbij rennen, Dennis die naar beneden komt tussendoor terwijl ik nét gefocust bezig ben en daarnaast is de keuken ook een paar stappen van mij verwijdert dus heb ik vaak de neiging om ‘even iets lekkers’ te pakken. Mijn hoofd is daardoor één grote chaos geworden.

En ik vond dat dit anders moest.

Een ritme gevonden dat bij mij past

Na al die jaren heb ik dan éíndelijk een ritme gevonden dat geheel in mijn straatje past. Ik wilde graag een ritme hebben waarbij ik in een werkweek tijd toe kom aan het huishouden, mijn blog en mijn webshop. Op maandag doe ik alles wat met het huishouden te maken heeft. Vaste routines zoals het schoonmaken van de wc, stofzuigen, dweilen, de was etc. komen iedere week weer aan bod, en het zemen van de ramen bijvoorbeeld doe ik één keer in de zoveel weken.

Op dinsdag en donderdag steek ik zoveel mogelijk tijd in mijn webshop, Beyond Stories. En dit kan vanalles zijn – van het maken van producten tot het promoten van Beyond Stories. Pakketjes inpakken en versturen doe ik op iedere dag van de week wel gewoon tussendoor. Ik vind het namelijk belangrijk dat een bestelling zo snel mogelijk op de post gaat.

Iedere woensdag maak ik vrij voor het schrijven van artikelen voor mijn blog. Minimaal twee per dag zodat ik deze in kan plannen voor de week die gaat komen. Ik wil nu voor iedere maandag en donderdag een artikel inplannen. Daarnaast bedenk ik ook nieuwe ideeën voor blogposts, en daar kruipt ook wel een hoop tijd in!

En als laatste de vrijdag – dit is mijn vrije dag! Ik kan doen en laten wat ik wil op deze dag. Gamen, lezen, puzzelen – ik hoef me niet schuldig te voelen dat ik iets “niet nuttigs” aan het doen ben. Maar vaak beantwoord ik ook mailtjes, draai ik nog een wasje en pak ik de stofzuiger er weer bij op deze dag.

Heb jij een vast ritme in jouw leven?

You may also like

2 Comments

 • Audrey

  February 18, 2021 at 12:12 pm

  Wat fijn dat je echt een ritme hebt weten te vinden dat voor jou werkt! Ik kan me voorstellen dat het hebben van een hond ook wel echt helpt. Tenminste, dat geeft mij wel echt een vast dagritme.

  1. Lieke

   February 21, 2021 at 4:50 pm

   Klopt inderdaad dat het hebben van Jaina helpt ook wel erg mee helpt! Vooral om op vaste tijden gaan wandelen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post