Mezelf helemaal verliezen in een digitale wereld

Dat ik een gamer ben, dat weten de meeste van jullie al wel. Ik kan mezelf helemaal verliezen in de digitale wereld zonder problemen. Niet alleen in m’n eentje op de bank achter de Playstation of de Nintendo Switch, maar ook online achter mijn PC kan ik in een hele andere wereld spelen. En het leuke daarvan is – je speelt samen met andere mensen die geen idéé hebben wie jij eigenlijk bent!

Het spelen van online games

Het fijne van online games is dat niemand weet wie je écht bent. Niemand weet bijvoorbeeld dat ik een vrouw ben in het echte leven. Spelers zeggen ‘Hey dude’ tegen me of ‘Thanks man’ zonder dat ze ook maar enig idee hebben. Ik daarentegen, ga daar vrolijk in mee – heerlijk vind ik dat! Online kan ik me heel anders voordoen dan ik in het echt ben. Ik speel een personage dat ik zelf ontworpen heb en die ik een heel andere naam geef dan mijn eigen naam. Soms speel ik weleens een personage van het andere geslacht, maar ik moet eerlijk bekennen dat dat niet heel vaak voorkomt! Ik speel namelijk het liefst gewoon een badass, vrouwelijk personage. Of een dier, want tja – die opties zijn er soms ook!

Kun je op voice chat komen?

En daar gaat mijn alias in de digitale wereld als ze aan me vragen of ik op voice chat kan komen omdat we van plan zijn om een moeilijke vijand te verslaan. Tijdens het spelen van Final Fantasy XIV deed ik dit nog regelmatig. Het was handiger want de zogenoemde Raid Leader kon daarmee gemakkelijk zeggen wat iedereen moest doen en waar iedereen moest gaan staan. Met mijn gifgroene headset zat ik daar mijn uiterste best te doen om het maar niet te verknallen. Niet dat iemand meteen boos werd als iemand iets verkeerd deed, maar ik wilde gewoon graag laten zien wat ik kon!

Mijn PC is al een oudje

Mijn PC gaat ook alweer heel wat jaren mee. Ik had hem toen speciaal gekocht om op te kunnen gamen. Ik denk dat ik hem, pak ‘m beet, al zo’n zeven jaar in mijn bezit heb. Eén keer heb ik mijn videokaart moeten vervangen omdat deze gewoonweg kapot was. Dit jaar zou ik nog wel graag een nieuwe gaming PC willen aanschaffen aangezien er in de zomer weer een nieuwe uitbreiding van Final Fantasy XIV gaat uitkomen. Mijn PC vond de vorige uitbreiding, Shadowbringers, ook niet zo heel leuk. Ik merkte dat hij bij vrij grote gevechten het niet soepel genoeg deed. Daardoor kreeg ik best last van mijn ogen omdat ik zó intens zat te focussen.

Ik ben van plan om allerlei losse onderdelen aan te schaffen en zelf de PC in elkaar te zetten. Ofwel – ik breng alle losse onderdelen naar mijn vader toe en dan zet hij hem in elkaar voor mij. Dat is namelijk zijn nieuwe hobby geworden tegenwoordig 😉

Heb jij een gaming PC?

You may also like

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post