Mijn entertainment challenges voor 2021!

Net zoals voorgaande jaren, wil ik ook weer in 2021 een aantal challenges voor mezelf gaan opzetten. Ieder jaar weer, merk ik dat ik ze na verloop van tijd vergeet bij te houden – oeps! Ik ga dit jaar extra goed mijn best doen en gewoon een lijstje maken in mijn telefoon, dan kan ik alles wat ik gezien, gelezen en/of gespeeld heb vlug even noteren. Vandaag kunnen jullie mijn entertainment challenges voor 2021 lezen!

Het kijken van films en series

Vorig jaar had ik mijn doel gezet op het kijken van 15 seizoenen van series en 50 films. Seizoenen van series heb ik met gemak gehaald, ik heb maar liefst 28 verschillende seizoenen gekeken in 2020. Films daarentegen, heb ik helaas nΓ©t niet gehaald! Ik keek namelijk (maar) 43 films. Ik ga mijn doel voor dit jaar iets lager zetten wat betreft het kijken van films – dat worden er dit jaar namelijk 40! Het aantal seizoenen van series die ik wil gaan kijken ga ik wel wat omhoog krikken, die ga ik namelijk op 20 zetten!

En wat moeten we tegenwoordig toch zonder al die populaire streamingdiensten? Ze zijn echt niet meer weg te denken uit mijn dagelijks leven in ieder geval! Dus je raad het waarschijnlijk al – ook ik heb het mezelf gemakkelijk gemaakt en kan binnen een handomdraai zo een film of serie opzetten. Geen gedoe meer met het verwisselen van dvd’s tijdens het kijken van series dankzij tv en internet van tegenwoordig! Eenvoudig je series en films op pauze zetten en weer verder kijken wanneer je wilt dankzij het razendsnelle internet van tegenwoordig is toch echt ideaal? Vaak terwijl ik een serie aan het kijken ben, zit Dennis boven online te gamen op de computerkamer. Gelukkig is ons internet snel genoeg zodat we beide optimaal gebruik kunnen maken van onze verbinding!

Ik ben wel heel benieuwd welke nieuwe series en films er dit jaar weer gaan verschijnen op verschillende streamingdiensten. Ik kijk vaak op internet rond welke series en films er bijvoorbeeld deze maand weer bij gaan komen.

Het spelen van games

Bijna iedere dag speel ik wel een game. Vaak is dat een online game (MMO) waarbij ik mijn dagelijkse missies weer even wil voltooien. Maar – online games zijn vrijwel niet uit te spelen en je kunt er oneindig mee door blijven gaan! Al die uren speelplezier die hier in gaan, zijn helaas een verloren zaak voor de challenge die ik dit jaar wil gaan behalen wat betreft het spelen van games. Dit jaar wil ik namelijk weer proberen om 10 games uit te spelen. Dit klinkt weinig, maar de games die ik speel hebben vaak 40+ uur aan content. En als je daarnaast ook nog eens vaak online games speelt die niet uit te spelen zijn, is dit nog best een pittige challenge!

Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld maar 7 games Γ©cht uitgespeeld. Daar zitten ook uitbreidingen bij van MMO’s en, ehm, Animal Crossing waar ik zo’n 200 uur in heb zitten… Daarnaast heb ik ook games opgepakt die ik eigenlijk al uitgespeeld had om alle extra content te ontdekken.

Het lezen van boeken

Lezen, dat is een beetje een gevoelig onderwerp geworden. Ik was altijd zo’n grote boekenwurm dat ik boek na boek uit las. Tegenwoordig merk ik dat ik me echt door een boek heen moet worstelen. Vorig jaar heb ik een aantal boeken opgepakt waar nog steeds halverwege ergens een boekenlegger zit. Toch koop ik regelmatig nog boeken en heb ik er ook nog een aantal voor kerst gekregen – waar ik super enthousiast en blij van word!

Ik ga mijn reading challenge dit jaar wel wat omlaag gooien en niet te hard van stapel lopen. Als ik dit jaar 20 boeken uit ga lezen, dan ben ik al heel blij! Dit moeten dan ook wel echt leesboeken zijn en geen comics of manga’s.

Heb jij challenges voor jezelf opgezet dit jaar?

You may also like

3 Comments

 • Audrey

  January 20, 2021 at 9:22 am

  Ik hou het alleen bij een leeschallenge die heel haalbaar is. Ik vind het belangrijker om meer tijd te besteden aan creatieve dingen en meer wandelen.

  1. Lieke

   January 20, 2021 at 11:44 am

   Dat is inderdaad ook heel belangrijk! Nu we Jaina hebben, wandel ik ook echt een stuk meer dus dat is wel mooi meegenomen!

 • Kirsty

  January 20, 2021 at 7:28 pm

  Leuke challenges! Qua films en series zou ik het niet weten eigenlijk hoeveel ik kijk. Meestal is het wel zo dat als we een leuke serie hebben ontdekt we die ook meteen helemaal afkijken. Qua games ben ik echt slecht in het uitspelen van een game, omdat ik vaak alweer een ander spel ga doen voordat ik het andere klaar heb. Lezen is in dat opzicht juist mijn beste challenge. Ik stel mijzelf elk jaar het doel om minstens 52 boeken te lezen en vorig jaar zijn dat er 59 geworden. Niet mijn hoogste ooit, maar ik had door Corona wel minder concentratie. Toen heb ik veel Animal Crossing gespeeld haha.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post