Terugblikken op 2020: wat een raar jaar was het toch!

Alhoewel 2020 een heel raar jaar was, is het voor mijn gevoel toch wel voorbij gevlogen. Het vele thuiszitten heeft voor de nodige frustraties gezorgd maar aan de andere kant ben ik altijd wel een huismus geweest. Vandaag blik ik samen met jullie terug op mijn 2020. Een nieuw jaar met zoals ieder jaar, ups en downs!

Ik zat niet lekker in mijn vel

Aan het begin van 2020 zat ik helemaal niet lekker in mijn vel. Ik had net ontslag genomen bij mijn toenmalige werk en ging vol goede moed op zoek naar een andere leuke baan. Maar in de tweede week van januari had ik een check-up in het ziekenhuis. Eind september 2019 was ik aan mijn beide eierstokken geopereerd omdat daar dermoidcystes groeide. Ze waren toen allebei netjes weggehaald. Vol goede moed ging ik naar het ziekenhuis voor m’n check-up en was er haast van overtuigd dat ze nooit meer terug zouden groeien. Maar helaas waren ze dus drie maanden later alweer 3 centimeter aan beide kanten. Niet iets waar ik zelf bij stil had gestaan dat dit óók kon gebeuren…

Ik kan er nu wel wat beter over praten omdat ik het nu wel verwerkt heb. Ik voel ze op het moment ook niet zitten. Ze blijven wel groeien, maar gestaagd. Toen ik ze echt voelde zitten, waren ze iets van 12 centimeter. Het blijft niet leuk natuurlijk en het blijft ook invloed hebben op de tijd dat ik nog vruchtbaar ga zijn. Het komt er namelijk op neer dat mijn eierstokken er op een gegeven moment gewoon uit moeten als de cystes steeds maar terug blijven groeien… Ik zie mezelf een beetje als een tikkende tijdbom als het daarop aan komt.

Een aantal maanden was ik dus niet vooruit te branden en was ik vaak aan het huilen. Een nieuwe baan zoeken, daar had ik écht geen behoefte aan op dat moment. Toen ik mezelf eenmaal weer uit de put gehaald had, stond daar Corona op iedereen te wachten. Mensen werden op stel en sprong ontslagen en daar kwam ik net om de hoek kijken met mijn sollicitatiebrieven. Bedrijven zaten daar echt niet op te wachten.

Maandenlang thuis doorbrengen

Net zoals iedereen die geen vitaal beroep had, bracht ook ik iedere dag van de week thuis door. Ik heb aan het begin van de corona periode mijn ouders en schoonouders niet gezien en daarnaast ook geen vrienden en vriendinnen. Best een eenzame en rare periode was dat, maar gelukkig hadden Dennis en ik elkaar en konden we ons goed vermaken thuis. Zo hebben we ook de tuin voor een gedeelte aan kunnen pakken en ik heb ik de woonkamer helemaal opnieuw geverfd!

Een Berner Sennen genomen genaamd Jaina!

Al sinds het begin dat Dennis en ik gingen samenwonen, wilde we allebei heel graag een hond hebben. We zijn er beide ook mee opgegroeid en het is zo stil in huis zonder vrolijke viervoeter! Helaas kon dat in ons appartementje in Breda niet – we hadden gewoonweg de ruimte er niet voor. Maar toen we aan het einde van 2019 een huis gekocht hadden, konden we er serieus voor gaan kijken.

Veel erkende fokkers waar we contact mee hadden opgenomen, hadden al overvolle wachtlijsten. We zouden op deze manier pas aan het einde van 2020 een hond kunnen nemen en misschien nog wel veel later. Gelukkig was daar een kennis van een erkende fokker die als hobby eens in de zoveel tijd een nestje heeft. De moederhond was op het moment dat wij contact op hadden genomen, nog maar pas drachtig. Wij waren ook nog eens degene die als eerste contact op hadden genomen en stonden dus bovenaan de wachtlijst!

Jaina 2 maanden – Jaina 6 maanden

En zo kwam Jaina bij ons wonen en ik kan me geen leven zonder haar meer voorstellen. Ze brengt zoveel leven in de brouwerij en is daarnaast ook nog eens erg aanhankelijk. Jaina is gewoon een hele lieve hond die, nu ze bijna 9 maanden oud is, wel de nodige streken begint te krijgen! Daarnaast zie ik haar ook niet meer groeien terwijl ik telkens te horen krijg dat ze zo groot wordt, haha!

Een spannende beslissing genomen

Wat die spannende beslissing is? Dat hou ik liever nog heel even geheim!

Een eigen webshop begonnen genaamd Beyond Stories!

Dit jaar had ik de knoop doorgehakt en ben ik mijn eigen webshop begonnen! Ik ben er al sinds het voorjaar mee bezig en het was natuurlijk was het een hele investering om hiermee te beginnen. Maar Dennis en ik het er wel eerst over gehad natuurlijk. Maar ik ben zo blij dat ik mezelf nu ondernemer mag noemen! Het hebben van een webshop is echt al jarenlang een droom van me, om echt iets te doen waar ik mijn creativiteit in kwijt kan en ik me ook bezig kan houden met het verkopen van producten.

Tevens was het voor ons ook belangrijk dat Jaina niet hele dagen alleen thuis hoefde te zitten als corona eenmaal voorbij was. Nu ik van thuis uit werk, kan ik Jaina ook genoeg aandacht geven en lekker gaan wandelen met haar!

Vaarwel kleine Maru ♥

Net voor kerst, op 23 december om precies te zijn, is ons hamstertje Maru plots overleden. Ze werd ‘s avonds laat altijd pas wakker, vaak als ik al naar bed was. We strooiden iedere avond wat lekkere dingetjes door haar kooi heen die ze ‘s nachts lekker kon gaan zoeken zodat ze zich niet hoefde te vervelen. In de ochtend van 23 december, zagen we dat alle lekkernijen er nog lagen. Ik klopte een paar keer op haar huisje en toen ik niks hoorde, wist ik genoeg. Ze is vredig in haar slaap gegaan en heeft gelukkig niks geleden. We hebben haar een mooie plekje in de tuin gegeven.

Wat was jouw hoogtepunt en/of dieptepunt van 2020?

You may also like

2 Comments

 • zwartraafje

  January 28, 2021 at 9:01 pm

  Wat jammer dat het jaar voor jou al meteen bij de start misliep met slecht medisch nieuws. De meeste van ons hadden toch eerst nog even het idee dat het een gewoon jaar zou worden vooraleer die vervelende Corona op bezoek kwam en alles leek stil te leggen. Om dan ook nog eens aan het einde van het jaar afscheid te moeten nemen van Maru. Wel goed dat het op deze manier is gegaan en dat het beestje niet heeft afgezien maar afscheid nemen blijft sowieso pijnlijk hé.

  Ik snap de reacties over Jaina wel hoor want ik sta er zelf ook van versteld hoe snel ze groeit. Al een geluk dat zij er nu is om je gezelschap te houden wanneer je overdag thuis bent. En jij voor haar.

  1. Lieke

   February 10, 2021 at 6:03 pm

   Ja klopt inderdaad, dat was wel echt een tegenvaller 🙁 Ik probeer er niet teveel over na te denken en dan gaat het wel goed!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post