Ontmoet Jaina, onze Berner Sennen!

Een tijdje geleden vertelde ik jullie dat Dennis en ik op de wachtlijst stonden voor een puppy. Een Berner Sennen om precies te zijn. De tijd is echt voorbij gevlogen en nu kan ik met trots Jaina aan jullie voorstellen, onze Berner Sennen puppy!

Maar liefst 9 pups geboren!

Op 22 juni kregen wij het goede nieuws te horen dat er maar liefst 9 (!) pups waren geboren in de nacht van 21 op 22 juni. Met de moederhond ging het super goed en ze had het fantastisch gedaan. Er waren 6 teefjes en 3 reutjes geboren. Onze voorkeur ging uit naar een teefje en aangezien wij bovenaan de wachtlijst stonden hadden wij de eerste keus en dat werd nog knap lastig kiezen!

Via een speciale Facebookpagina konden we de gehele zwangerschap tot de puppies naar hun baasjes mochten op de voet volgen. Heel leuk om te zien, want het werd erg goed bijgehouden! Om de dag stonden er wel nieuwe foto’s of een nieuw filmpje online.

Jaina 4 weken – Jaina 8 weken

Na 4 weken mochten we dan ook komen kijken bij de pups. Ze waren echt allemaal té schattig maar uiteindelijk ging onze keuze naar Jenny. De pup met het gele bandje. De pup die als eerste naar ons toe kwam nadat we de ren in waren gestapt. Maar ook de pup waar wij een heel goed gevoel bij hadden!

Een Harry Potter thema nestje

Veel fokkers werken met ABC nestjes. Dat wil zeggen dat de pups van het eerste nestje allemaal stamboom namen krijgen met de letter A. Het tweede nestjes krijgt allemaal stamboom namen met de letter B enzovoort. De fokker waar wij Jaina gehaald hebben, werkte met thema nestjes. Heel leuk want dat had ik eigenlijk nog nooit meegemaakt! Het thema waar ze dit keer voor waren gegaan, was een Harry Potter thema – hoe leuk is dat?! Toeval bestaat niet zeggen ze dan, maar ik heb toch wel echt mijn twijfels.

Onze Jaina heeft als stamboom naam de naam Jenny (Jammerende Jenny, haha!) gekregen. Ik zat eerst nog te twijfelen of we de naam moesten behouden, maar uiteindelijk is Jaina haar naam geworden.

Eerste dag thuis lekker slapen – Speel met mij!

De naam Jaina

Al voor de pups geboren waren, zaten wij na te denken over een toepasselijke naam voor onze eerste hond. We wilden graag een naam die ook echt bij ons zou passen en een naam met twee lettergrepen. Het kon ook niet anders dan een naam te nemen van een personage uit een game. We wilden in de eerste instantie een naam uit de Final Fantasy reeks, maar die vonden we toch allemaal niet leuk genoeg als hondennaam. Toen floepte ik er ineens Jaina uit van World of Warcraft en Dennis was meteen verkocht! Het is ook immers zijn favoriete game.

De eerste week bij ons thuis

De eerste week is echt voorbij gevlogen. Jaina is nu alweer 9 weken oud en één week bij ons. Ze doet het hartstikke goed hier! In de nachten slaapt ze goed door en heeft ze nauwelijks tot niet gepiept. We hadden een bench voor haar neergezet, maar daar gaat ze niet in en dat vinden wij ook geen probleem. We hebben nu een plaat voor de keuken gezet zodat ze ‘s nachts in de keuken kan slapen. Dennis slaapt nu nog in de woonkamer vlakbij haar, zodat ze hem nog wel kan horen en ruiken. Na verloop van tijd gaat ook hij gewoon weer boven slapen en gaan we er om de zoveel uur uit om haar te laten plassen.

Eten en drinken gaat ook goed en ze eet sinds een paar dagen ook haar volledige porties helemaal op. Ook kan ze heel lief spelen, maar ze kan ook heel erg bijterig zijn. Dat proberen we haar af te leren door telkens een speeltje in haar bek te stoppen in plaats van onze handen en voeten.

Gek doen buiten in het gras – Shoppen bij de Boerenbond voor een kussen!

Uitlaten is nog wel een dingetje. De riem vind ze maar niks en van andere honden en vreemde mensen moet ze ook (nog) niks hebben. Ze was namelijk erg geschrokken van een hond die naar haar blafte. Thuis zijn we wel aan het oefenen met de riem en je merkt wel dat ze dat minder eng vindt dan buiten op straat. De grote buitenwereld is ook heel eng voor zo’n kleine pup!

Volg Jaina op Instagram

Net zoals haar broertje James, heeft Jaina nu ook een eigen Instagram account. Ik vond het toch wel een heel leuk idee om een apart account speciaal voor foto’s van haar aan te maken. Zo heb je alle leuke foto’s bij elkaar en zie je haar steeds weer verder opgroeien. En wil je dit nou echt niet missen, ga haar dan zeker volgen via jaina.the.berner!

Al met al gaat het super goed met Jaina! Ik denk dat ze zich al echt thuis voelt hier. Sinds afgelopen weekend zijn we ook begonnen met het oefenen van het geven van commando’s. Je merkt wel dat ze soms héél graag wil werken voor een brokje en dan geeft ze het liefst alle vier haar poten tegelijk. En op andere momenten heeft ze echt zoiets van, ga lekker zelf zitten, haha!

Heb jij ook een hond?

You may also like

6 Comments

 • Jessica

  August 25, 2020 at 11:00 am

  Wat is ze mooi! En ze ziet er zo lief uit! Ik ga jouw hondenaccount even volgen met mijn kattenaccount, haha. 🙂

 • Zoewiezoe

  August 25, 2020 at 8:40 pm

  WAT EEN DOTJE!
  Zo ontzettend cute! Lijkt me verschrikkelijk lang wachten in zo’n proces maar damn, het zoet eruit alsof het het waard was. Zo zoet!

 • Rachel

  August 29, 2020 at 2:22 pm

  Als ze op hun rug liggen hebben ze altijd zo’n leuk koppie.. heerlijk! haha gefeliciteerd met jullie prachtige hond, wij hebben op dit moment een boomer pup en we zijn even helemaal verliefd. Wat een heerlijke hondjes, alleen de speel/bijt-puppy aanvallen moeten we nog eventjes aan wennen. Wat zijn ze dan opeens mega druk zeg haha. Hij ging er vanmorgen met ons linnen gordijn vandoor..

 • zwartraafje

  September 3, 2020 at 1:40 pm

  Oh, ik zou die dus de hele tijd willen knuffelen hé. Manlief had trouwens meteen door waar haar naam vandaan kwam.

 • Audrey

  September 7, 2020 at 9:53 am

  Oooo, waarom zie ik dit nu pas (de foto’s dan. Dat je een pup kreeg, wist ik)! ZOOO schattig! En zo’n Berner Sennen groeit echt belachelijk hard, zeg. Ik vind Jaina een superleuke naam. Ook een leuke link met Jenny. Ik mag nog 1,5 week wachten. Het nest waar Mango uit komt heeft een musicalthema. Mijn pup heet Any Dream Will Do op haar stamboom.

  Heeeeel veel plezier met Jaina, en laat die updates hier ook maar komen!

 • Liesbethblogt

  September 9, 2020 at 7:10 pm

  Wat een fotogeniek droppie en die naam is echt heel leuk!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post