Op de wachtlijst voor een puppy!

Sinds eind april staan Dennis en ik op de wachtlijst voor de aanschaf van onze allereerste puppy! Na mijn laatste check-up in het ziekenhuis viel het vooruitzicht wat we in de nabije toekomst hadden vrijwel helemaal uit elkaar. Aan de ene kant super spannend, maar aan de andere kant ook doodeng. Meer daarover vertel ik op een ander moment nog wel, aangezien ik het zelf ook nog aan het verwerken ben. Daardoor werd het tijd om knopen door te gaan hakken in een redelijk korte periode.

Een overhaaste beslissing?

Al vanaf het moment dat we samen gingen wonen, wilden we allebei heel graag een hond. We zijn beide opgegroeid met honden om ons heen en als je er dan ineens geen meer om je heen hebt, is het toch wel erg leeg in huis. Eerst woonden we in een klein appartementje in Breda, dus daar was helaas geen ruimte voor een hondje. Het zou wel kunnen, maar het liefst had ik toch een tuin waar het beestje lekker naar buiten kon gaan wanneer hij/zij het maar zou willen. Nu, een aantal jaren later, zijn we in het bezit van een koopwoning mét een tuin!

Natuurlijk hadden we het er al meerdere keren over gehad, maar we waren nooit serieus op zoek gegaan naar een erkende fokker. Zoals ik hierboven ook al vertelde, werd het tijd voor ons om knopen door te gaan hakken. We hebben de ruimte en de tijd om een pup goed op te kunnen voeden. Dennis werkt fulltime, maar ik zit op het moment zonder werk. Wel wil ik heel graag in de nabije toekomst verder gaan als zpp’er en vanuit thuis werken (als het zover is, neem ik jullie zeker mee in het proces!). Gelukkig zijn we financieel wel stabiel om het beestje goede (op)voeding te kunnen geven. Plus de daarbij komende dierenartskosten niet te vergeten.

Dus nee – ik denk niet dat dit een overhaaste beslissing is. We hebben veel onderzoek gedaan naar het ras en een goede, erkende fokker gevonden die binnenkort een nestje met pups verwacht!

Vertel op! Welk ras is het geworden?!

Het duurde wel een tijdje voor we het met elkaar eens waren. Dennis wilde heel graag een Golden Retriever, terwijl mijn voorkeur heel erg uit ging naar een Berner Sennenhond. Uiteindelijk gaf Dennis aan dat hij ook wel heel graag een Berner Sennenhond zou willen en de rest is geschiedenis! Op het moment dat we het eindelijk met elkaar eens waren, ging ik vrijwel meteen op zoek naar een goede fokker. En dat was ook wel een avontuur op zich om binnen korte termijn een nestje met puppy’s te vinden.

Veel fokkers verwachtte op korte termijn geen puppy’s en andere fokker hadden al een overvolle wachtlijst. We grepen er dus overal een beetje naast. Totdat we contact hadden met een fokker die ons doorverwees naar een kennis van hun die ook een erkende fokker was, waarvan de teef pas gedekt was.

En van het één kwam het ander – we waren de eerste die voor een teefje op de wachtlijst gezet werden! Er stonden al wat andere mensen op de wachtlijst, maar die wilden graag een reutje. Als de puppy’s eenmaal geboren zijn (en er zit een teefje tussen) hebben we eerst nog een kennismakingsgesprek met de fokker. En als alles helemaal in orde is, en de fokker ziet ons ook zitten, mogen we eind augustus de pup op gaan halen! Zó ontzettend spannend en leuk allemaal!

Heb jij ook een huisdier?

You may also like

5 Comments

 • Silvy

  May 26, 2020 at 7:11 pm

  JAAAAAA wat super leuk!! Hopelijk wordt er een teefje geboren! Hebben jullie al een naam bedacht?

  1. Lieke

   May 27, 2020 at 1:26 pm

   Jaaa, ik hoop het ook! En we hebben inderdaad al een naam in gedachten, maar zijn er nog niet helemaal over uit, haha

 • zwartraafje

  May 27, 2020 at 1:14 pm

  Oooh, dan ga ik manlief binnenkort naar jouw blog moeten doorverwijzen want dat hondenras is zijn favoriet. We hebben zelf geen huisdieren maar iedere keer dat we ergers een Berner Sennenhond tegenkomen valt ons dat meteen op. Het lijken me echt zo’n heerlijke dieren.

  1. Lieke

   May 27, 2020 at 1:27 pm

   Wat super leuk! Het is ook echt mijn favoriete hondenras! Als ik er ergens eentje zie lopen dan valt het me ook meteen op en word ik er helemaal gelukkig van, haha!

 • Audrey

  May 28, 2020 at 9:02 am

  Heel erg leuk! En wat een geluk dat jullie hier gewoon als eerste op de lijst staan voor een teefje! Ik ken wat fokkers en die worden sinds corona inderdaad helemaal platgebeld.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post