Eerste indruk: People Notice the Rain van Cindy Paul

Vandaag in Eerste Indruk, People Notice the Rain van Cindy Paul. Het is een Engelstalig Fantasy verhaal met LGBT+ personages en tamelijk veel Dungeons & Dragons referenties! Het boek is geschreven door de Nederlandse auteur Cindy Paul en de illustraties zijn gemaakt door haar beste vriendin Reneé Zonneveld. Laten we er samen in gaan duiken!

Samenvatting ‘People Notice the Rain’

On the day Silas hears he failed another math test, he meets a boy with a thousand freckles. There’s something strange about the boy. He keeps going on about smell, and seems strangely attached to Silas. It doesn’t help that whenever he smiles, Silas wants to stare.

But that’s not all. During the full moon, the boy warns him to stay inside. Turns out werewolves don’t just exist in D&D.

Mijn eerste indruk over ‘People Notice the Rain’

Fantasy, weerwolven en Dungeons & Dragons referenties in één boek? Yes, please! Op het moment dan Cindy Paul cmij gecontacteerd had en een korte samenvatting gaf over ‘People Notice the Rain’, was ik vrijwel meteen verkocht. Ik wilde dit boek lezen! Niet veel later belandde het boek dan ook bij mij thuis op de mat. Het was leuk ingepakt als een cadeautje. Ik was meteen obsessed met de cover want, reliëf! Ik kan uren met een boek in mijn handen zitten waarbij de cover ‘voelbare elementen’ heeft.

Als ik even snel door het boek heen blader zonder mezelf te spoilen, valt me op dat ieder hoofdstuk begint met een regenwolkje en daaronder een passende titel. De hoofdstukken zien er niet al te lang uit en er zitten veel marges tussen de tekst. Ik denk dat het daardoor wel heel snel weg zal lezen.

EverAfterPrint

Samen met haar beste vriendin Reneé Zonneveld, is Cindy Paul een eigen bedrijfje begonnen genaamd EverAfterPrint. Hun passie is het naar buiten brengen van LGBT+ verhalen, voornamelijk in het Fantasy genre. Want zeg eens eerlijk – heb jij ook een Fantasy boek gelezen met een LGBT+ personage? Ik (nog) niet! Vaak zijn het Contemporary verhalen waarin LGBT+ personages in het zonnetje worden gezet. En daar mag volgens de meiden weleens verandering in komen! Dit is dan ook de hoofdreden dat ze hun debuut For Ever hebben geschreven.

Ook hebben de meiden een hele leuke webshop waar ze voornamelijk veel prachtige prints verkopen. Daarnaast kun je er ook terecht voor leuke buttons, andere goodies en natuurlijk hun boeken!

Heb jij al een boek van Cindy Paul gelezen?

You may also like

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post