Eerste indruk: Nasleep van Tinka Floor

Zoveel boeken in de wereld om te lezen, zo weinig tijd we als bezige bijtjes hebben. Althans, tijden veranderen en sinds het Coronavirus heel Nederland in zijn greep heeft, is menig mens in thuisisolatie. Boeken worden uit de kast getrokken en de bordspelletjes worden van zolder gehaald. In de rubriek ‘Eerste Indruk’ wil ik boeken die ik onlangs gekocht of gekregen heb eens onder de loep nemen. Vragen als ‘Spreekt de cover me wel aan?’ of ‘Is de samenvatting wel mysterieus genoeg?’ neem ik onder andere mee in mijn eerste indruk.

Samenvatting ‘Nasleep’

Iedereen heeft een geschiedenis.

De vijftienjarige Floris, die zijn verbannen, gewelddadige vader Alexander gaat zoeken. Zijn moeder Marthe, die jarenlang door Alexander is misbruikt en haar dochter en beste vrienden moet missen. Jonkvrouw Jorinde, die landgoed Markenrode heeft geërfd nadat haar vader en broer in een oorlog zijn omgekomen. De mensen die Floris onderweg tegenkomt: de zussen Simona en Sophie, die hun overleden moeder missen en worstelen met jongens, familie en uithuwelijking, en Line, die op hun vaders boerderij letterlijk een hondenleven moet leiden. De mensen die achterblijven en de mensen die in de tussentijd naar Markenrode komen.

Nasleep gaat over al die mensen, al hun achtergronden en geschiedenissen en hoe die doorwerken in hun nu. Het is een wreed verhaal, maar ook een lief verhaal over ouders en kinderen, broers en zussen, mannen en vrouwen, nature en nurture, erbij (willen) horen, vriendschap en liefde. In een middeleeuws aandoende wereld, maar met gevoelens van nu en alle tijden.

Mijn eerste indruk over ‘Nasleep’

Tinka Floor had mij als Blogger benaderd om te vragen of ik het leuk vond om een exemplaar van haar debuut te mogen ontvangen. Ik besloot om wat research te doen en om (uiteraard) de samenvatting te lezen. In de eerste instantie dacht ik niet dat het boek niet iets voor mij zou zijn. Persoonlijk lees ik heel weinig boeken die zich afspelen in het verleden, terwijl deze me toch altijd wel aanspreken. Toch maar een keer uit mijn comfortzone kruipen en niet alleen Young-Adult Fantasy boeken of Contemporary verhalen lezen!

Daarnaast houd ik heel erg van illustraties op boeken. Covers waar de kleuren vanaf springen en lekker veel op te zien is, is echt mijn ding. Nasleep heeft dat niet, en daardoor oogde het voor mijn doen een beetje saai. Het ziet eruit als een echt, grote mensen boek. Wat ik dan wel weer tof vind, is dat de cover toch heel mysterieus is en niks weggeeft over het verhaal.

Achterin het boek bevindt zich een ontzettend lange lijst met vele verschillende namen waar je gerust U tegen kunt zeggen! Ook zijn er stambomen aanwezig van verschillende families. Met als klap op de vuurpijl nog een kaart – yes! Eén van mijn lievelingselementen aan een boek – het hebben van een kaart van de wereld waarin het verhaal zich afspeelt. Ik denk dat Tinka Floor deze zelf heeft getekend, maar dat weet ik niet zeker!

Over de auteur: Tinka Floor

Tinka Floor, geboren in 1994, is een Nederlandse auteur woonachtig te Groningen. Haar boek ‘Nasleep’ is een New-Adult Fictie Roman en tevens haar debuut. Het verhaal van ‘Nasleep’ zit als sinds 2006, toen ze nog in de brugklas zat, in haar hoofd en heeft ze in oktober 2019 naar buiten kunnen brengen. Tinka Floor heeft drie zussen en ze houdt onder andere van katten, koffie, koken en naar mooie plekken reizen.

Haar favoriete auteurs zijn onder andere John Green, Cornelia Funke en Thea Beckman. Haar muzieksmaak loopt uiteen van Pink Floyd naar Paramore, en van de Dire Straits naar KT Tunstall. Haar favoriete series zijn onder andere Girlmore Girls en Game of Thrones. Daarnaast is ze een echte filmliefhebber en kan ze geen genoeg krijgen van Lord of the Rings en verschillende Disney films!

Zo te zien heb ik als lezer erg veel gemeen met Tinka Floor! Series als Gilmore Girls en Game of Thrones behoren ook tot mijn favorieten. Daarnaast ben ik altijd in voor een Lord of the Rings marathon en kan ik ook geen genoeg krijgen van Disney films. De muziek van Pink Floyd is meer mijn vader’s ding – laat mij maar lekker naar Paramore luisteren!

Heb jij ‘Nasleep’ van Tinka Floor gelezen?

You may also like

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post