Het zien gebeuren van een ongeluk

Op een regenachtige zaterdagochtend begin maart gingen we weer even een bezoekje brengen aan de IKEA in Breda. Een gezellig ochtendje was het zeker en we waren goed geslaagd! Echter op de terugweg zag ik iets wat ik nog nooit met eigen ogen had gezien. Een paar honderd meter verderop, gebeurde er een ongeluk…

In de ochtend naar IKEA

In de ochtend waren Dennis en ik gezellig naar IKEA geweest omdat we wat spulletjes op het oog hadden voor in de hal. Onze hal is nu nog helemaal leeg en we wilden het graag gebruiksvriendelijk aankleden. We namen onder andere een schoenenkastje, kapstokhaken en een plank voor daarboven mee. Verder kom je de IKEA niet uit door nog wat andere prulletjes in je karretje te gooien, dus die belandde even later ook in de auto.

Met nog een ijsje in de hand namen we weer plaats in de Ford Fiesta om vervolgens onze weg terug naar huis te vervolgen. Ik had weer even het gevoel alsof we nog steeds in Breda woonde, dus had een gek gevoel naarmate Dennis de bocht naar rechts richting de snelweg maakte, in plaats van linksaf. Ik besefte me op dat moment weer dat we natuurlijk richting Roosendaal moesten rijden, anders kwamen we nooit thuis!

Op de A58 richting huis

Zoals op bijna iedere dag in 2020, stond het ook op deze dag flink te regenen. Men ging al wat langzamer rijden naarmate er even een flinke bui losbarstte, die vervolgens snel weer opklaarde. Het wegdek was glad, dus het was oppassen geblazen.

Genietend van mijn ijsje, gebeurde er plots iets geheel onverwachts. Een paar honderd meter voor ons, verloor iemand controle over het stuur. De auto slipte van de weg af en kantelde een aantal x keren over de kop – zelfs in de berm nog een paar keer. Er was mega veel rook en ik dacht echt dat de persoon in kwestie overleden was.

In een fractie van een seconde stopte er heel veel mensen op de vluchtstrook om vervolgens uit hun auto’s te stappen en rennend naar het voertuig te rennen. Dennis deed hetzelfde. Ik bleef alleen in de auto achter, met (de langzame eter die ik ben) nog steeds mijn ijsje in mijn handen. Moest ik gaan kijken of ik eventueel kon helpen? Wilde ik gaan kijken om het “kijken”? Wat nou als de persoon in kwestie dood in de auto zat? Moest ik 112 bellen of was dat al gedaan? Zoveel vragen die door mijn hoofd schoten op dat moment, dat ik even niet wist wat ik moest doen.

Op een gegeven moment kwam Dennis teruglopen met een andere man. Er stonden al zoveel mensen om de vrouw in kwestie heen om te helpen en ook de politie en ambulance waren inmiddels gearriveerd. De man vertelde dat het vlak voor zijn neus gebeurde. De vrouw haalde hem rechts in, om vervolgens weer links voor hem te schieten en zo haar weg te vervolgen. Op een glad wegdek misschien niet de slimste keuze om te doen.

Een heftig moment

Ik vond het persoonlijk echt heel heftig om te zien. Ik zat er dagenlang mee in mijn maag. Het had wel echt een impact gemaakt op me. Gelukkig mankeerde de vrouw op dat moment helemaal niks, maar dan kan ook puur de adrenaline zijn. Ik had zoveel medelijden met de vrouw terwijl het misschien eigenlijk wel een beetje haar eigen schuld was. Rechts inhalen is echt een no go. Zelfs al heb je haast. Daarnaast is het ook nog eens heel gevaarlijk voor je medemens. Haastige spoed is zelden goed!

Heb jij weleens een ongeluk zien gebeuren?

You may also like

2 Comments

 • Emmy

  March 27, 2020 at 8:08 pm

  Super heftig lijkt me dat! Ik heb wel een aanrijding zien gebeuren en een man die met zijn scootmobiel een ongeluk kreeg (toen ben ik eerste hulp gaan verlenen).. maar nog nooit terwijl ik zelf in de auto zat.

  1. Lieke

   April 3, 2020 at 4:00 pm

   Dat lijkt me ook wel heel heftig om te zien gebeuren. Ik denk dat veel mensen dan ook eerder toekijken dan dat ze hulp gaan bieden. Goed dat je meteen eerste hulp bent gaan verlenen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post