Het barbecueseizoen staat weer voor de deur!

Afgelopen weekend is het voorjaar officieel van start gegaan. De klok is een uur vooruit gezet en de temperaturen stijgen inmiddels tot boven de 10 graden. In de wind is het nog vrij frisjes buiten, maar wat ben ik blij dat het zonnetje eindelijk weer is doorgebroken. Tot dusver geen ellenlange regenbuien meer en dat maakt me blij!

Tijd om de barbecue tevoorschijn te toveren

Aan de andere kant – het is helaas nog geen zomer en als de zon zichzelf schuil houdt, is het Γ©cht nog niet zo warm buiten. De periode waar we ons nu in bevinden, is wel de ideale periode om je zolder eens flink op te gaan ruimen. Oud speelgoed wat er al jaren staat of oude DVD’s waar je niks meer mee doet, kunnen regelrecht naar de Kringloper. En die oude barbecue die achter de schotten staat te verstoffen, is misschien ook wel eens aan vervanging toe. Tijd om daar eens verandering in te brengen!

Spring bijvoorbeeld aan boord van de Kamado Express en laat je inspireren door alle hoge kwaliteit BBQ’s. Neem eens een kijkje bij de knalrode Kamado Joe, een heus oogappeltje als je die in de tuin hebt staan! Op de website staan genoeg recepten om inspiratie op te doen voor je nieuwe barbecue. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om vleesvervangers of groenten op de barbecue te gooien.

Nieuwe maatregelen betreft het coronavirus

Het is je vast niet ontgaan dat de overheid nieuwe maatregelen heeft getroffen betreft het coronavirus. Zo moeten we nu anderhalve meter afstand van elkaar houden en wordt het streng afgeraden om meer dan drie mensen op bezoek te hebben. We Skypen en Facetimen massaal met onze familie en vrienden om toch nog even hun gezichten te zien. En nu het barbacueseizoen voor de deur staat, is het helemaal jammer dat we elkaar de komende tijd niet meer mogen zien.

Als koppel kun je altijd nog gezellig met z’n tweetjes de barbecue aanzetten. Indien je single of alleenstaand bent, is het misschien een gek idee om in je eentje te gaan barbecueΓ«n. Maar waarom eigenlijk ook niet? Je staat misschien ook wel iedere avond een maaltijd voor jezelf te koken. Dus waarom niet in je eentje barbecueΓ«n? Roep al je vrienden bij elkaar om dit ook te doen en Facetime elkaar in de tussentijd – net zo gezellig!

Helaas is er geen zinnig woord over te zeggen wanneer het virus uit ons land zal verdwijnen. We duimen allemaal dat dat binnen nu en een paar maanden zal zijn, zodat we in de zomer weer gezellig bij elkaar kunnen komen!

Kijk jij al uit naar de zomer?

You may also like

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post