Ik doe mee met de Magical Readathon 2020!

De Magical Readathon klinkt voor mijn mede boekenwurmen waarschijnlijk wel bekend in de oren. G van het Youtube kanaal Book Roast organiseert ieder jaar de Magical Readathon. Dit is een leesmarathon die vandaag van start is gegaan en gedurende de maand april plaats zal vinden. Het is gratis en iedereen kan deelnemen!

Geïnspireerd op de Harry Potter boeken

De Magical Readathon is geheel geïnspireerd op de Harry Potter boeken. In de boeken moeten de studenten meerdere examens maken genaamd O.W.L. (Ordinairy Wizarding Level)’s en N.E.W.T (Nastily Exhausting Wizarding Test)’s. Voordat ik hier een heel verhaal ga typen hoe de Readathon precies in zijn werking gaat, wil ik je graag verwijzen naar het onderstaande filmpje. Want als ik het moet uitleggen, dan zijn we overmorgen nog bezig! Onder het filmpje, in de beschrijving, kun je ook alle documenten vinden die je nodig hebt voor deze magische readathon.

Studeren om een Magizoologist te worden!

Er zijn super veel beroepen waar je uit kunt kiezen. Enkele voorbeelden zijn Alchemist, Herbologist en Spell Maker. Persoonlijk heb ik gekozen om voor Magizoologist te gaan studeren. Als je een Magizoologist wilt worden, dien je vier verschillende boeken te lezen. Je moet je slagen voor de volgende O.W.L.’s:

Care of Magical Creatures – Hippogriffs: Creature with a beak on the cover

Voor het examen Care of Magical Creatures kies ik ervoor om Harry Potter and the Prisoner of Azkaban te gaan lezen. Op de originele cover staat een hippogrief afgebeeld en deze telt uiteraard mee voor de snavel! En aangezien ik Harry Potter and the Philosopher’s Stone en Harry Potter and the Chamber of Secrets in maart heb gelezen, kan ik meteen verder met mijn Harry Potter re-read!

Charms – Lumos Maxima: White cover

Het kiezen van een boek voor het Charms examen vond ik lastig. Ik heb wel een aantal boeken in mijn kast staan met een witte cover, maar ik kon gewoonweg niet kiezen. Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op Nevernight, geschreven door Jay Kristoff. Dit boek was in de eerste instantie mijn eerste keuze voor het Care of Magical Creatures examen. Tot ik er plots achter kwam dat het derde deel uit de Harry Potter reeks natuurlijk een hippogrief op de cover heeft staan.

Herbology – Mimbulus Mimbletonia: Title starts with an M

Geloof het of niet, maar voor het examen Herbology had ik geen geschikt boek in de kast staan. De boeken die ik in mijn kast heb staan die begonnen met de letter M had ik tot dusver allemaal al gelezen. De Readathon vond ik een goede reden om een extra boek te bestellen! Het boek wat ik voor Herbology wil gaan lezen is Moonrise, geschreven door Sarah Crossan.

Potions – Shrinking Solution: Book under 150 pages

Een boek uitkiezen voor het Potions examen vond ik ook best last. Ik heb bijna geen één boek met minder dan 150 pagina’s. Ik kon natuurlijk kiezen voor een manga of een graphic novel, maar mijn keuze is uiteindelijk gevallen op Fantastic Beasts and Where to Find Them – heel toepasselijk wel!

Dragon Tamer Training

Daarnaast kun je naast je carrière er nog voor kiezen om cursussen, seminars of andere trainingen te volgen. Als ik geslaagd ben voor mijn O.W.L.’s (ik de bovenstaande vier boeken gelezen) dan kan ik als Magizoologist er nog voor kiezen om de Dragon Tamer Training te volgen. Dit houdt in dat ik nog een boek moet lezen die geheel in het teken staat van draken.

Indien ik hier nog aan toe kom, ga ik hoogstwaarschijnlijk Rebel lezen van Julie Kagawa, het tweede deel in de Talon-saga. Misschien dat ik er ook wel voor kies om Pupil overnieuw te lezen, aangezien ik die een aantal jaren terug las en ik me kan herinneren dat ik het een heel tof boek vond! Waar het precíés over ging, dat is me een raadsel. Als ik echter uit m’n comfortzone wil kruipen, staan Eon, geschreven door Alison Goodman ook wel hoog op het lijstje.

Doe jij ook mee met de Magical Readathon?

You may also like

4 Comments

 • zwartraafje

  April 3, 2020 at 12:14 pm

  Wat een leuke boeken heb je uitgekozen. Ik heb me op mijn tbr gefocust vermits die anders natuurlijk niet gaat zakken. Anders was The Prisoner of Azkaban inderdaad perfect voor Care of Magical Creatures. Ik ga voor hetzelfde diploma als jij maar ik ben van plan om er ook de Animagus Training bij te nemen. Bij de O.W.L.’S lijkt dat me nog haalbaar maar voor de N.E.W.T.S. wordt het een wel heel grote uitdaging qua aantal boeken.

  1. Lieke

   April 3, 2020 at 4:02 pm

   Het is dat ik de Harry Potter boeken aan het herlezen ben, anders had ik ook wel een boek gekozen wat ik nog niet gelezen had denk ik! Succes met deze leesmarathon!

 • Annabel

  April 3, 2020 at 12:50 pm

  Ik wil ook mee doen, heb een TBR maar even afwachten of het lukt. Lezen gaat helaas niet heel lekker in deze tijd. Heel veel succes met je magische studie!

  1. Lieke

   April 3, 2020 at 4:03 pm

   Kan ik best begrijpen ja nu de kinderen ook heel de dag thuis zijn! Ik hoop dat het nog gaat lukken, dan ben ik ook benieuwd naar jouw TBR!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post