Pupil – Julie Kagawa

Een geheim genootschap en een verboden liefde…

Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon. Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze al gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Eén van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen…

IMG_6943_2

Ember en haar broer Dante zien eruit als gewone mensen. Maar wat velen niet weten, is dat ze zich kunnen transformeren in een draak wanneer ze maar willen. Ze worden in de wereld van de mensen geplaatst, om zo als normale tieners door het leven te gaan – voor even dan. Talon weet nog niet goed wat ze met hun aanmoeten. Het is namelijk super zeldzaam dat een draak, twee eieren per keer legt. Er moet wel iets speciaals zijn aan Ember en Dante. Ember heeft de tijd van haar leven tussen de mensen – ze heeft een paar goede vriendinnen en ze kan surfen als ze beste. Op een dag ontmoet ze een jongen, genaamd Garett, en elke keer als ze hem ziet, krijgt ze kriebels in haar buik.

Wat ze niet weet, is dat het Garett zijn doel is om Ember haar vertrouwen te winnen. Hij werkt namelijk voor de Orde van St. Joris – een organisatie die draken doodt. Garett kan er vrij weinig aan doen en voelt zich sterk aangetrokken tot Ember. Maar… Op een dag zal hij haar toch echt moeten doden.

IMG_6948_2

Oké, wauw, om heel eerlijk te zijn – dit boek was totaal anders dan ik had verwacht. Ik had een Fantasy verhaal verwacht met opgroeiende, vuurspuwende, vechtende draken, maar nee :’D En dat is helemaal niet erg! Want ik heb heel erg van dit boek genoten. Op het moment dat ik echt de tijd had om te lezen, vloog ik gewoon door de pagina’s heen. Julie’s schrijfstijl is zo ontzettend fijn. Ik zag de hele wereld van Talon voor me en voelde een sterke band met de personages.

Ieder hoofdstuk in Pupil wordt verteld vanuit iemand anders zijn of haar perspectief. Zo hebben we Ember en ze was naar mijn mening een erg sterk personage. Ze deed zich totaal niet dom voor, had altijd haar woordje klaar staan (maar vaak waren haar vriendinnen luidruchtiger, of moet ik zeggen “meer aanwezig”) en ze wist wat ze graag wilde. Garett kwam in het begin een beetje over als een stalker, maar verder is hij wel een hele lieve jongen. Na de eerste helft van het boek, komt ook Riley aan het woord en ik ga niet teveel over hem vertellen want, spoilers ;3 Laten we voor nu maar zeggen dat Riley een beetje de “bad guy” is, maar het beste met Ember voor heeft.

IMG_6939_2

Om even terug te komen over dat het verhaal eigenlijk totaal niet over vuurspuwende draken gaat – in Pupil kunnen Ember en nog wat andere mensen, zich transformeren in een draak, waar en wanneer ze maar willen. Of dit nu vaak voorkomt in het boek? Nee, bijna niet zelfs. In de eerste helft van het boek lees je vooral de band tussen Ember en Garett. Hoe ze elkaar ontmoeten, hoe ze gevoelens voor elkaar krijgen en je leest dat de band tussen hun ook steeds sterker en sterker wordt. Ook al had ik meer draken en Fantasy verwacht – ik vond het persoonlijk erg leuk om te lezen, omdat het zo goed uitgewerkt was.

Waarschijnlijk vragen jullie je nu wel af of er een liefdesdriehoek in het boek voorkomt – ja, er komt een liefdesdriehoek in dit boek voor. Maar ik vond het zelf niet zo vervelend om over te lezen omdat je gewoon merkt dat Ember’s gevoelens voor Garett vele malen sterker zijn. Hun liefdesverhouding klinkt me ook vaag bekend in de oren trouwens. Meisje wordt in de gaten gehouden door jongen – jongen werkt voor iemand/organisatie – meisje weet dit niet en wordt verliefd op hem en hij op haar. Klinkt bekend, no? Ik kan er alleen even niet meer opkomen in welk boek en/of film dit nou nog meer voor kwam. Dit was dan eigenlijk het enige echte “minpuntje” wat ik kon bedenken, want ik heb gewoon super genoten van dit boek!

IMG_6949_2

Graag wil ik Harper Collins nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Titel: Pupil | | Originele titel: Talon | Auteur: Julie Kagawa | Uitgeverij: Harper Collins Young Adult | Genre: Young Adult, Fantasy, Romance | Pagina’s: 413 | ISBN: 9789402701401 | Waardering:★★★★½

3 Comments

 • Ellis

  November 10, 2015 at 11:06 am

  Die boeken van Sophie Jordan! Van Firelight. Tenminste, daar deed het mij aan denken 🙂

 • zwartraafje

  November 10, 2015 at 12:39 pm

  Wat Ellis al zei. Mij deed het ook heel erg denken aan de boeken van Sophie Jordan, alleen vond ik Pupil wel leuker. Je foto’s zijn trouwens super leuk

 • Maria

  November 11, 2015 at 9:22 am

  OMG dit boek MOET ik gewoon lezen!!!! Ik ben bijna jarig dus ik ga kijken of ik het voor mijn verjaardag ga vragen aan iemand 🙂 Leuke review ook!Je hebt mooie foto’s gemaakt btw

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post