Harry Potter 2: Book vs. Film

Not for the first time, an argument had broken out over breakfast at number four, privet drive.

Graag wil ik jullie mee terug naar Hogwarts nemen, om zo meerdere details te weten te komen over ‘Harry Potter and the Chamber of Secrets’. In deze blogpost laat ik jullie weten wat nou de verschillen zijn tussen het boek en de film. ‘Harry Potter and the Philosopher’s Stone’ gemist? Lees het hier nog even terug!

Harry: “Not to be rude or anything, but this isn’t a great time for me to have a house elf in my bedroom.”

IMG_5328

Mr. Weasley: “What exactly is the function of a rubber duck?”

Het verhaal
Na het eerste schooljaar is Harry Potter teruggekeerd naar de Dursley’s om zijn zomervakantie door te brengen. Harry heeft zelfs een échte slaapkamer gekregen en brengt zijn tijd niet meer door in de bezemkast onder de trap. Harry kan niet wachten om terug te keren naar Hogwarts. Een huiself, Dobby, verstoord echter zijn plannen. Hij verteld Harry dan hij niet terug moet keren naar school omdat er vreselijke dingen voor hem te wachten staan. Harry verteld Dobby dat hij geen keus heeft, dat Hogwarts zijn thuis is. En dus keert Harry terug naar Hogwarts. Dit keer niet met de Hogwarts Express, maar met een vliegende auto van de Weasley’s!

Eenmaal op Hogwarts zit Dobby, Harry nog steeds allemaal dwars. Harry probeert het allemaal te negeren totdat… hij stemmen begint te horen. Hij komt erachter dat niemand anders die stemmen kan horen. Vlak daarna worden er leerlingen op school aangevallen. Maar zo ook de kat van de conciërge. Harry krijgt de schuld van dit alles. Had hij toch beter naar Dobby kunnen luisteren?

“Scared?” Malfoy muttered, so that Lockhart couldn’t hear him.
“You wish.” said Harry out of the corner of his mouth.”

IMG_5526_2

Draco Malfoy: “Enemies of the Heir, beware! You’ll be next, Mudbloods!”

Book vs. Film
Eén van de grootste verschillen tussen het boek en de film is dat ze het gehele hoofdstuk van de ‘Garden Gnomes’ weg hebben gelaten. In dit hoofdstuk zat best veel humor dus ik vind het aan de ene kant wel jammer dat ze het hebben weggelaten. Aan de anders kant voegt het niet echt veel toe aan het verhaal natuurijk.

Hieronder nog wat kleine verschillen:

  • In het begin van de film laat Dobby een taart vallen op het hoofd van Harry’s tante. In het boek laat hij pudding op de grond vallen.
  • In de film, valt Uncle Veronon uit het raam als hij Harry probeert te pakken, in het boek valt hij niet uit het raam.
  • In de film geeft Harry zijn gratis boeken die hij gekregen heeft van Gilderoy Lockhart, niet aan Ginny. In het boek wel.
  • In de film, Wanneer Harry en Ron in de Ford Anglia naar school gaan, zet Ron de Invisibility Booster pas aan als ze in de lucht zweven.
  • In het boek vind Snape, Harry en Ron nadat ze in de Weeping Willow zijn gecrashed. In de film is het Filch die hen vindt.
  • In het boek vertelt Professor Binns de leerlingen over de geheime kamer. In de film is het Professor McGonagall die het hen vertelt.
  • In het boek, Wanneer Harry in Dumbledore’s kantoortje is, zet hij de sorting hat op. In de film praat hij er echter alleen maar mee.

Ron: “Why spiders? Why couldn’t it be “Follow the butterflies”?”

IMG_5538

Mr. Weasley: “What have I always told you? Never trust anything that can think for itself if you can’t see where it keeps its brain.”

‘Harry Potter and the Chamber of Secrets’ is mijn favoriete film uit de reeks. Ik denk echter niet dat het mijn favoriete boek is… ik weet het niet! Ik moet de rest van de boeken nog een keer herlezen voordat ik hier uiteindelijk een antwoord op kan geven. Op een paar dingen na is het boek echt heel goed verfilmd. Ik denk maar zo, ze kunnen natuurlijk ook niet álles verfilmen!

Zelf heb ik thuis zowel de DVD als de Blu-Ray versie van ‘Harry Potter and the Chamber of Secrets’.

“You’re Aunt and Uncle will be proud, though, wont they?” said Hermione as they got off the train and joined the croud thronging toward the enchanted barrier. “When they hear what you did this year?”
“Proud?” said Harry, “Are you crazy? All those times I could have died, and didn’t manage it? They’ll be furious….”
And together they walked back through the gateway to the muggle world.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post