Pretty Little Liars: Perfectie – Sara Shepard

Hoe volmaakt is jouw leven?

Drie jaar geleden waren Spencer, Aria, Emily, Hanna en Alison de populairste meisjes op school. Op hun Prada-schoenen, in Donna Karan-jurkjes en met gemanicuurde nagels paradeerden ze al roddelend door de gangen. Zij waren de meisjes tegen wie iedereen opzag, maar die ook gehaat werden – met name de kattige Alison.

Als Alison op een nacht op mysterieuze wijze verdwijnt, zijn Spencer, Aria, Emily en Hanna verdrietig, maar stiekem ook een beetje opgelucht. Dan worden de meisjes lastiggevallen door iemand die zich ‘A’ noemt en vastberaden is om hun perfecte leventjes voorgoed te verpesten. Is Alison wel echt dood, of..?

IMG_4918

De meiden komen steeds verder in de problemen te zitten. Spencer krijgt hevige ruzie met haar zus waardoor ze wordt opgesloten in haar kamer. Aria neemt haar relatie met Sean niet al te serieus en komt zo verder in de problemen met een andere jongen. Emily’s moeder wilt haar niet meer zien omdat ze te veel met Maya omgaat en omdat ze lesbisch is en er niks tegen wilt doen. Hanna en haar hartsvriendin Mona zijn ook niet zo close meer…

Hanna denkt dat zij weet wie ‘A’ is. Ze probeert het de andere meiden te vertellen. Tot dat… Wie is toch de beruchte ‘A’? En wie heeft Alison vermoord?

IMG_5332

Nog steeds zijn de vier meiden geen vriendinnen. Pas op het einde van dit boek komen ze bij elkaar. Ik denk dat ze in deel 4 wel écht weer goede vriendinnen worden, aangezien de omstandigheden.

Er komt wel veel herhaling in dit boek voor. Maar het merendeel daarvan zijn dromen of videotapes die Aria op haar laptop heeft staan. Deze kijken ze wel een aantal keren terug. Maar telkens als ze hetzelfde filmpje terugkijken, wordt dit ook weer uitgebreid verteld. Dit had van mij niet gehoeven.

Toch is dit deel ook weer heel leuk! Vooral op het einde bouwt er zich een goede spanning op.

Deel 4 van deze uitgaves van ‘Pretty Little Liars’ komt pas uit in mei 2013! Dus dat wordt nog even wachten voor mij. De boeken zijn al wel eerder uitgegeven in het Nederlands, maar ik wil graag ‘matchende’ covers hebben, haha!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post