The Hobbit: An Unexpected Journey

Al een tijdje had ik uitgekeken naar deze film. Ik denk dat iedere ‘Lord of the Rings’ fan dat wel had. Wanneer ik wist dat er een film van ‘The Hobbit’ zou komen, had ik eerst snel het boek gelezen. Ik was echter niet super enthousiast over het boek. De film daarentegen maakt echt alles goed!

2012_the_hobbit_an_unexpected_journey_001

Bron: cuttingedge.nl

Het verhaal begint wanneer Bilbo Baggins zijn avonturen aan het opschrijven is in zijn vertrouwde huisje in Bag End. Zijn verhaal neemt je mee terug in de tijd, namelijk 60 jaar eerder. Na enige twijfel gaat Bilbo mee met Gandalf en 13 dwergen op avontuur. Bilbo twijfelt om hen te vergezellen omdat hij nog nooit weg geweest is van huis.

Het dwergenkoninkrijk, Eredor, is overgenomen en de dwergen zijn vastbesloten om het weer terug te veroveren. Dwergenleider, Thorin Oakenshield, heeft zo zijn twijfels over Bilbo. Bilbo ziet het allemaal niet meer zitten en wil het liefste terug naar huis. Hij verlaat de groep om zo zijn eigen weg te vinden. Maar… Is dit wel een goed idee van hem? Of komt hij zo alleen nog maar meer in de problemen?

All 13 Dwarves Peter Jackson THE HOBBIT AN UNEXPECTED JOURNEY

Bron: collider.com

Ik vond dat de film redelijk langzaam op gang kwam. Maar dit kan ik enigzins wel begrijpen als er drie films komen van zo’n dun boek. Maar dat was bij ‘Lord of the Rings’ ook zo. In deel 1 kwam bijna helemaal geen actie voor. ‘The Hobbit’ sloot wel mooi aan bij de ‘Lord of the Rings’ films. Zo zie je in het begin ook dat Frodo naar buiten loopt om Gandalf te ontmoeten. Gandalf zie je dan niet, maar je weet dat Frodo hem tegenkomt in deel 1 van ‘Lord of the Rings’.

Verder was de film wel heel goed! Het verhaal volgt niet precies het verhaal uit het boek maar dat vond ik helemaal niet storend. Je komt in dit deel best al veel te weten over bepaalde ‘dingen’. Ik vond het ook heel goed gedaan dat er telkens een soort van terugkoppeling was naar de ‘Lord of the Rings’ films. Dat je echt zoiets hebt van ‘Aaah.. zo is dat dus gebeurd’ (als voorbeeld).

Zelf heb ik de film niet gezien in 48 fps en/of 3D, dus ik kan jullie helaas niet vertellen hoe geweldig dat allemaal wel niet was.

Stiekem had ik wel wat minder van de film verwacht, dus ik was erg verrast! Ik ben heel erg benieuwd hoe de volgende twee delen het er vanaf brengen.

Bekijk hieronder de trailer!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post