Limbo

Het begin allemaal als je ontwaakt in een eng, donker, mysterieus bos. Je stapt in de schoenen van een klein jongetje. Je hebt geen idee hoe je daar terecht bent gekomen of wie je bent. Je weet alleen dat je vastbesloten bent om je zusje terug te vinden. De rest is aan jou om zelf uit te vinden.

Screenshot-5

In Limbo draait het vooral om het oplossen van puzzels. En geloof me, deze zijn niet zo simpel als je denkt! Het gaat bij sommige puzzels ook vooral om timing. Bij elke puzzel moet je wel minstens één keer falen. Of liever gezegd; letterlijk dood gaan, op de meest gruwelijke manieren die je je maar kunt bedenken. Zo kun je onder andere doormidden worden gezaagd, worden gespiest door scherpe punten, je kunt worden geplet en je kunt doodgeschiet worden door lasers. Maar wees maar niet bang, als je doodgaat word je recht voor de puzzel herplaatst, in plaats van in het begin van de game of iets dergelijks.

Het klinkt dus niet echt zo vrolijk. Toch is Limbo echt een aanrader! Vooral als je van puzzle-games houdt. Je moet echt goed nadenken wat je volgende stap is in de game.

limbo-spider

Er komt verder ook geen kleur voor in de game; de gehele game is dus zwart/wit. Wat het ook een extra enge sfeer geeft. Je kunt echter wel goed zien wat wat is.

Limbo is een erg korte game. Je bent er zo’n 3 á 4 uur mee bezig, mits je alle puzzels zo snel mogelijk op kunt lossen! Ik denk dat ik er zelf wel zo’n 7 uur mee zoet ben geweest, haha. Terwijl als je een puzzel voltooid hebt, je echt zoiets hebt van; was dat nou zo moeilijk?

limbo_218133b

De muziek in de game is erg goed! Past perfect bij de sfeer. De sound effects zijn ook erg realistisch gedaan.

Limbo is een puzzel platform game die verkrijgbaar is voor de Windows, Mac OSX, Linux en voor xbox360 arcade, op xbox360 Live. Er is ook een Special Edition verkrijgbaar voor de PC die in 3D is. Dan krijg je van die leuke 3D brilletjes erbij, haha!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post