Tag – The Hunger Games

Laatst zag ik op De Lady Library deze Hunger Games tag staan! Ik vond hem erg leuk en besloot hem dus ook eventjes over te nemen als grote Hunger Games fan!

1. In welk district zou jij willen leven?
Ik ga voor District 7 of District 10. District 7 omdat ik het zelf wel leuk vind om met hout in de weer te zijn. Dingetjes maken enzo. En District 10 omdat het in dit District draait om vee, dieren. Ik heb gewoon een zwak voor dieren! En je kunt er natuurlijk veel voedsel van krijgen om te overleven.

2. Wat zou jij doen om indruk te maken op de makers?
Ik denk dat ik weinig indruk zou willen maken, ook omdat ik een stil type ben van mezelf. Ik denk dat ze zo minder snel achter je aankomen in de arena, omdat je dan niet opvalt. Als ik indruk zou moéten maken, zou ik laten zien dat ik (redelijk) goed ben ik dingen ontwijken, mede dankzij mijn lengte.

IMG_5210_2

3. Wat zou jij van thuis meenemen naar de Hongerspelen?

Ik zou iets persoonlijks meenemen, zoals een handgeschreven brief of een foto.

4.Welk wapen zou jij kiezen?

Pijl en boog! Al zou ik wel eerst moeten oefenen, haha. En ook wat daggers voor dichtbij.

5. Zou jij de kans grijpen om wat te pakken uit de Cornucopia?
Ik denk het wel, gewoon iets pakken wat het dichtste bij ligt. Als ik het bloedbad al voor mijn ogen zie verschijnen, dan zou ik er wel snel vandoor gaan en later terugkomen. Kijken of er nog wat ligt.

6. Wat zou jouw strategie zijn om de Hongerspelen te winnen?

Ik zou me veel verstoppen en nooit een gevecht beginnen. Ik zal pas in actie komen als dit écht niet anders kan. Of als iemand mijn schuilplaats binnen komt ofzo, dan schiet ik toch wel even een pijltje af, haha.

IMG_5213_2

7. Met welk karakter zou jij een bondgenootschap willen hebben?

Ik denk toch met Katniss, aangezien zij heel goed is met pijl en boog. Dan zou zij van een afstand kunnen schieten, terwijl ik met daggers in de weer ben. Zo sterken we elkaar toch goed aan.

8. Wie heeft jou kennis laten maken met De Hongerspelen?
Ik las erover op het Young-Adults forum. Vele mensen gaven hun mening en zeiden dat de boeken echt geweldig waren! Ik werd toch wel heel nieuwsgierig dus had ik de trilogie in één keer gekocht. En ik heb er absoluut geen spijt van, geweldig serie!

9. Welk boek van de drie is jouw favoriet?
Het eerste deel is mijn favoriet. Daar hoef ik geen seconde over te twijfelen. Gewoon omdat het hele Hunger Games gedoe dan nog nieuw voor je is. Het blijft ook zó spannend!

10. Wie is jouw favoriete karakter?
Pfoe, dat is een moeilijke vraag. Peeta en Rue spreken me wel heel erg aan. Vooral Rue omdat het zo’n dapper, klein meisje is! En Peeta heeft gewoon slimme plannen.

11. Welk deel in de boeken is jouw favoriet?
Misschien een beetje afgezaagd, maar ik vond de ‘Games’ in deel 1 echt heel sterk. Dat is gewoon zo spannend en je kan het boek echt niet wegleggen voordat je dat gedeelte uit hebt gelezen.

12. Naar welke scène in de film kijk jij het meeste uit?
Ik keek heel erg uit naar de mutilantenscène in het eerste deel. Dit stelde me wel heel erg teleur! Ik vond het echt niet goed gedaan. Voor de volgende film kijk ik heel erg uit naar hoe ze de ‘Games’ gaan verfilmen.

Neem deze tag gerust over! Ik vind het erg leuk om zulke soort tags te lezen dus laat even een reactie achter als je hem ook hebt ingevuld!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post