Mijn ervaringen met de app Storytel

De grootste reden dat ik de app Storytel heb aangeschaft, is omdat ik weer meer wilde gaan lezen. Ik kan helaas niet niet de hele dag in mijn luie stoel zitten met een goed boek, dus besloot ik om luisterboeken een kans te geven. Zo kan ik én lezen én een andere activiteit ondernemen tegelijkertijd. Een win-winsituatie als je het mij vraagt!

Wat is Storytel?

Storytel is een app die je kunt downloaden op je smartphone. Het is een app specifiek ontwikkeld voor het luisteren van luisterboeken. Tegen een maandelijkse betaling van €11,99 kun je zoveel luisterboeken luisteren als je maar wilt. De eerste 14 dagen is Storytel gratis, daarna wordt het bedrag echter iedere maand automatisch van je rekening afgeschreven. Net zo lang totdat jij het stopzet.

Duizenden titels zijn te beluisteren via de app. Daarnaast zijn sommige titels ook beschikbaar als ebooks. Via de zoekfunctie kun je gemakkelijk en snel je favoriete titels opzoeken. Tevens heb je ook een eigen boekenplank tot je beschikking. Hier kun je alle boeken plaatsen die je nog wilt beluisteren via de app.

Mijn dagelijkse stappendoel behalen

Eén van mijn goede voornemens voor dit jaar was om iedere dag even naar buiten te gaan. Helaas is dat vandaag de dag een erg ingewikkelde activiteit, aangezien je nergens meer welkom bent (overdrijven mag wel, toch?). Ik probeer toch nog steeds mijn dagelijkse stappendoel te behalen en dat gaat me redelijk goed af! Nu Dennis thuis werkt, lopen we vaak samen een rondje, maar ik ga ook nog regelmatig in mijn eentje een rondje wandelen.

Als ik besluit om in mijn eentje naar buiten te gaan, luister ik tegenwoordig niet vaak meer naar muziek, maar naar een luisterboek. Ik moet zeggen – ik vind het heerlijk rustgevend! Ik merk wel dat ik een stuk minder snel loop als ik geen muziek op heb staan, maar dat terzijde – ik ben in ieder geval buiten!

Conclusie

Ik vind het echt heel leuk en productief om te lezen en een andere activiteit te ondernemen tegelijkertijd. Voor mijn gevoel “lees” ik zo ook een stuk meer en dat vind ik fijn! Ik moet eerlijk toegeven dat ik €11,99 per maand best wel prijzig vind. Ik maak er ook niet zó veel gebruik van dat ik het bedrag eruit haal. Ik denk ik Storytel in de zomermaanden wel vaker ga gebruiken dan nu (als er geen complete lockdown op de loer licht), aangezien ik dan ook lekker veel naar buiten kan.

Tevens ben ik gewend om in doodse stilte een boek te lezen buiten toen ik nog bij mijn ouders woonde. Nu woon ik in een woonwijk waar ook veel jonge kinderen wonen. Als ik nu buiten ga zitten met oortjes in kan ik me volledig focussen op het verhaal en word ik in ieder geval niet afgeleid door de spelende kinderen buiten!

Luister jij vaak naar audioboeken?

You may also like

5 Comments

 • Annabel

  April 3, 2020 at 12:53 pm

  Ik kan me gewoon vaak niet concentreren op een luisterboek. Komt misschien ook omdat ik er met 3 kinderen maar heel weinig tijd voor heb. Ik luister wel veel podcasts, maar die duren meestal ook niet zo lang.

  1. Lieke

   April 3, 2020 at 4:04 pm

   Bij mij verschilt het echt per luisterboek. Sommige vind ik gewoon echt niet fijn om naar te luisteren dus kan ik mijn aandacht er ook moeilijk bijhouden. Podcasts zijn ook altijd erg leuk om naar te luisteren en duren inderdaad ook niet zo lang!

 • Kimberley

  April 4, 2020 at 3:03 pm

  Ik twijfel al langere tijd over Storytel. Ik ben altijd bang dat ik er te druk voor ben en dat ik het ook vergeet op te zeggen, haha. Ik zou het ook fijn vinden voor buiten, tijdens een wandeling met de hond, maar ik denk dat ik er ook langzamer van zou gaan lopen. Je probeert je toch te focussen en je in die wereld van het boek te wanen, dus misschien is deze app het op dit moment niet voor mij (‘:

 • Marloes van Haften

  April 6, 2020 at 3:02 pm

  De app heb ik meerdere keren uitgeprobeerd, maar het lukt me niet om mij op een audioboek te concentreren. Ook tijdens het wandelen niet. Een podcast luisteren lukt me daarentegen wel! Storytel is nu dus niks voor mij.

 • Céline

  April 19, 2020 at 4:21 pm

  Ik luister sinds dit jaar erg veel audioboeken, ook door de reden die jij opnoemt. Momenteel zoek ik nog het juiste platform voor mij. Ik heb al bol geprobeerd en nu zit ik even bij Scribd.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post