Ongeluk met een omafiets

Voor dinsdag had ik een heel plan gemaakt; ik zou vroeg de stad in gaan om kerstcadeautjes te scoren en later die middag zou ik aan de slag gaan met mijn Blossom Books kerstkaart. Zo gezegd, zo gedaan. Op mijn oude vertrouwde omafiets met vers, opgepompte banden, racete ik als een gek richting de stad. Ik ging zo hard, dat ik van mijn fiets af viel D:

Nee, grapje – zo ging het helemaal niet. Oké, ik ben wel van mijn fiets gevallen. De reden? Dat standaard ding van mijn omafiets liet los toen ik zo hard racete op een weg met allemaal ongelijke steentjes. Ik keek achterom om te zien of er geen auto aan kwam en ik zo rustig af kon stappen om dat ding weer vast te doen. Een ongeluk zit in een klein hoekje altijd, zeggen ze altijd, en dat is waar ook. Ik bleef dus met mijn jas of tas achter iets van mijn fiets hangen en pats, boem, daar lag ik. Op de weg, met mijn fiets bovenop me. Doodleuk fietste er een oma langs die me gewoon liet liggen. Een ‘Gaat het?’ wordt al erg gewaardeerd, dan hoef je me nog niet eens overeind te helpen. Maar nee hoor.

Na wat gevloek, stond ik weer op en tot mijn verbazing, had ik me eigenlijk helemaal niet bezeerd. Ik checkte of mijn broek nog heel was, zodat ik niet als een zwerver door de stad hoefde te lopen. Die was gelukkig nog heel, alleen een beetje viezig. Achja, ik had geen zin om terug te fietsen en een andere broek aan te doen, dus ik moest het er maar gewoon mee doen.

Eenmaal in de stad aangekomen, vond ik de dingen die ik nodig had voor mijn Blossom Books kerstkaart vrijwel meteen (yes!) maar de kerstcadeautjes die ik verder nog zocht, kon ik wel vergeten. Bah, waarom hebben ze nooit iets wat ik nodig heb? Dan maar weer op internet bestellen.

Op de terugweg, fietste ik nog achter een vrouw wiens broek echt halverwege haar kont hing, dus ik zag een vadsige bilspleet. Asjeblieft mensen, trek je broek eens op voordat je op de fiets stapt. Ik kon er ook niet echt voorbij want er kwamen een hoop auto’s aan en het fietspad was echt heel smal.

Gedurende de middag en de avond, ging mijn voet/enkel steeds meer pijn doen. Ik liep erbij als een oma die haar stok verloren was. ‘s Nachts kon ik dan ook amper in slaap komen omdat hij ook zelfs pijn deed als ik hem niet bewoog. #FML.

Jongens, afgelopen dinsdag was niet mijn dag. Gelukkig is de Blossom Books kerstkaart nog wel gelukt en daar ben ik blij om ^^

Heb jij ook wel eens zo’n dag waarop alles fout gaat?

Bron foto: 1

13 Comments

 • Lilian

  December 12, 2015 at 8:59 am

  Hahaha ahh arme Lieke. Ik zie die oma al fietsen, hehe

  1. Lieke

   December 13, 2015 at 2:27 pm

   Ja, als ik er zo aan terug denk zag ik haar al helemaal voor me hoe ze voorbij fietste; twee middelvingers in de lucht, haha :’D

 • Charelle

  December 12, 2015 at 10:01 am

  Nou dat klinkt niet bepaald als jouw dag nee! En inderdaad, wat stom van die oma! En dat ze niet hebben wat je nodig hebt, heb ik ook echt héél vaak, zo irritant. Waarom is dat? ^^’

  1. Lieke

   December 13, 2015 at 2:27 pm

   Ik weet niet waarom dat is D: Ik weet wel dat het heel vervelend is, haha

 • Irene

  December 12, 2015 at 11:50 am

  Wat een baaldag en stomme oma! Weet je wat helpt tegen vatsige bilspleten? Een vriend van de familie gooit er altijd een cent in als iemand met een bilspleet zit. 100% effectief!

  1. Lieke

   December 13, 2015 at 2:27 pm

   Dat moet ik echt eens een keer proberen, maar dan niet terwijl ik aan het fietsen ben (wie weet val ik dan weer… ^^”)

 • Kirsty

  December 12, 2015 at 12:41 pm

  Wat balen zeg dat je van je fiets bent gevallen en nu zo’n last van je voet/enkel hebt! En dan ook nog niet alle cadeautjes kunnen vinden in de stad, zul je altijd zien. Die oma vind ik trouwens wel heel onbeschoft dat ze je gewoon liet liggen, als ze zelf van haar fiets valt verwacht ze waarschijnlijk wel dat jij haar overeind helpt namelijk 😛

  1. Lieke

   December 13, 2015 at 2:28 pm

   Mja, waarschijnlijk wel xD

 • Jet

  December 12, 2015 at 1:28 pm

  Aah ik heb ook wel eens van die dagen dat alles wat verkeerd kan gaan ook echt verkeerd gaat… Niet leuk!

  1. Lieke

   December 13, 2015 at 2:28 pm

   Dan wil je het liefst gewoon terug in je bed kruipen!

 • Gwen

  December 12, 2015 at 3:51 pm

  Ik ken deze dagen helaas! In vergelijking lijken de normalere dagen dan weer een stuk beter gelukkig 😉

  Hopelijk gaat het nu weer beter met je voet/enkel!

  1. Lieke

   December 13, 2015 at 2:28 pm

   Ja precies! En ja, het gaat weer goed nu, thanks 😀

 • zwartraafje

  December 13, 2015 at 11:23 pm

  Het gekke is dat je dat op zo’n dag vaak al bij het opstaan merkt. Dan struikel ik bijvoorbeeld over mijn pantoffel, of ik val half uit het bed én de rest van de dag lijkt het alleen maar erger te worden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post