Pannenkoeken bakken is gevaarlijk

Laatst, na een lang werkdagje, keek ik er heel erg naar uit om in de avond lekker pannenkoeken te gaan eten. Natuurlijk bakken die zichzelf niet (en voorverpakte zijn gewoonweg smerig), dus maak ik vrijwel altijd zelf mijn eigen pannenkoekenbeslag. Zo gezegd, zo gedaan – maar tijdens het bakken ging er toch iets niet helemaal goed…

Eerst moest ik nog wel even snel op en neer naar de Jumbo want ik wilde wel graag pannenkoeken met spek maken en het pak bloem was ook op – dus dat is misschien ook wel handig om te hebben. Terug thuis kon het avontuur beginnen! Ik had wat meer beslag gemaakt dan normaal want we hadden nogal honger. Daarna kon het avontuur beginnen!

Het was warm die dag, dus constant achter het fornuis staan was geen pretje. Maar hey – worth it, want ik had zóveel zin in pannenkoeken. Nadat ik er drie op een stapel had gegooid, deed ik weer een klein beetje boter in de pan en pakte ik daarna de pan op om de boter een beetje te verdelen. Althans – dat dacht ik. Het boter werd zeer zeker goed verdeeld want de grond kon er ook van meegenieten. Wat er nou gebeurde? Ik dacht dat het handvat van de pan langer was, dus ik pakte met mijn linkerwijsvinger het ijzeren gedeelte vast tussen de pan en het handvat. Trust me – dat doet %&*#^@! veel pijn. Ik weet niet wat er op dat moment door m’n hoofd ging, maar de pan kletterde in ieder geval op de grond. In een razend tempo zette ik de kraan aan en daar heb ik zo’n half uur met mijn vinger onder gestaan. Telkens wanneer ik mijn vinger weghaalde, brandde het als een malle.

Schermafbeelding 2016-06-21 om 09.38.05

Nadat mijn mooie, pijnlijke vinger verpakt was in verband en vershoudfolie, kon ik dan eindelijk van mijn pannenkoeken gaan genieten. Er was alleen één probleem – ik kon ze niet zelf in stukjes snijden omdat ik totaal geen kracht had met die vinger. Ik voelde me net zo’n klein kindje toen Dennis mijn pannenkoeken voor me in stukjes sneed.

De volgende paar dagen kon ik vrij weinig met mijn vinger en ontstond er zo’n dikke brandblaar die je het liefste door wilt prikken. Dat heb ik natuurlijk niet gedaan maar na een aantal dagen, popte hij wel toen ik het laatste beetje mayonaise uit de tube wilde knijpen op de dag dat ik frietjes at x_x M’n vinger is nu weer rood en gevoelloos op dat plekje maar hey – het ziet er in ieder geval wel goed uit en ik denk niet dat ik er een litteken aan over ga houden, of maar een heel kleintje ;D

Verhaal kort samengevat

pannenkoeken_vijand_2_make_it_personal

pannenkoeken_slachtoffer_make_it_personal

pannenkoeken_held_make_it_personal

Heb jij nu ook zoveel zin in pannenkoeken? Ik wel weer namelijk D:

Bron foto: 1

7 Comments

 • sammie

  June 22, 2016 at 10:51 am

  Haha, leuk geschreven. Kan me voorstellen dat het geen fijne ervaring was, zo’n brandblaar kan goed zeer doen.

 • Antonette Levolger

  June 22, 2016 at 11:28 am

  Haha, ik heb zelf ook vervelende ervaringen met (kook)brandwonden. Alleen dat van mij was toen ik spaghetti wilden afgieten en er ineens een kat voor mijn voeten vloog, waardoor het water op mijn voet belanden. Hoop dat het snel beter gaat <3

 • Ellis

  June 22, 2016 at 4:00 pm

  Hahaha omg ik had precies dit maar dan met gehaktballen vorige week

 • zwartraafje

  June 23, 2016 at 12:45 pm

  Zo leuk om te lezen. Zeker met de foto’s als afsluiter. Maar ja, iets minder leuk om mee te maken uiteraard. Zelf heb ik een keer meegemaakt dat een theepot stuksprong op het moment dat ik kokend water aan het inschenken was. Waarna uiteraard al dat hete water op mijn benen terechtkwam. Toen heb ik ook een hele poos onder de douche gestaan vooraleer we naar de spoed zijn gereden. Awoe voor brandwonden.

 • Dinja

  June 24, 2016 at 2:09 pm

  Auch dat is zeker pijnlijk! Je hebt er wel een leuk verhaal aan over gehouden 😉
  Misschien volgende keer gaan bakken met ovenhandschoenen x3 ?

 • Lilian

  June 24, 2016 at 2:24 pm

  Hahahahahahahahahaha

 • Gwen

  July 28, 2016 at 7:26 pm

  Hahaha ik moest erg lachen om je samenvatting! Niet leuk van je vinger natuurlijk. Hopelijk is het goed genezen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post