Diamond Painting is mijn nieuwe hobby!

De titel van dit artikel verklapt het al maar Diamond Painting is mijn nieuwe hobby geworden! Eerlijk gezegd dacht ik dat dit niet echt een hobby voor mij zou zijn. Het liefst ben ik zelf in de weer met het maken van iets from scratch in plaats van dat er al iets voorgekauwd is voor me. Maar de laatste tijd ben ik weer wat meer inspiratieloos en is het maken van een Diamond Painting of een kleurplaat de perfecte oplossing!

Wat is Diamond Painting?

Met Diamond Painting kun je jouw eigen kunstwerk creëren! Je kunt zelfs een Diamond Painting van eigen foto zelf creëren. Deze afbeelding wordt gedrukt op een canvas en opgedeeld in duizenden kleine vakjes die stuk voor stuk allemaal een letter of een cijfer hebben in een bepaalde kleur. Een Diamond Painting wordt geleverd met super veel kleine diamantjes. De taak is aan jou om vervolgens al de diamantjes te gaan sorteren om ze vervolgens één voor één op het canvas te gaan plakken met behulp van een speciale pen en wat wax.

Hobby Painter

Laatst werd ik benaderd door een bedrijf genaamd Hobby Painter. Bij Hobbywinkel Hobby Painter hebben ze een ruim assortiment aan verschillende Diamond Paintings. Indien je voor een product kiest die bij hun op voorraad is, kun je hem de volgende dag al bij jou thuis verwachten! Doordat het assortiment zo uitgebreid is, hebben ze niet het gehele assortiment op voorraad. Indien een Diamond Painting niet op voorraad is, zit er een levertijd van 1-3 weken aan verbonden. Dit staat er ook netjes bij vermeld! De levering van de producten die op voorraad zijn is ontzettend snel en de Diamond Painting is ook goed verpakt. Hij wordt opgerold geleverd, met nog een extra verstevigende rol aan de binnenzijde. Nog een kleine kanttekening – het is ontzettend druk nu. Het kan gedurende deze periode daarom iets langer duren voordat je jouw bestelling ontvangt dankzij COVID-19.

Daarnaast heeft Hobby Painter nog een ruim aanbod aan accessoires zodat je direct aan de slag kunt gaan. Zo kan een Toolkit natuurlijk niet ontbreken indien je nog geen Diamond Painting tools in huis hebt. Ook is er van verschillende Diamond Paintings een Diamond Painting pakket beschikbaar, zodat je meteen alles bij de hand hebt!

Kwaliteit

De kwaliteit van de Diamond Paintings van Hobby Painter is echt fantastisch! Het canvas waar de door jou gekozen afbeelding op af is gedrukt, is van zeer hoge kwaliteit. Een aantal jaren geleden ben ik weleens begonnen met het maken van een andere Diamond Painting. Deze kwam van Aliexpress, maar je merkt wel dat de kwaliteit van dat canvas een stuk slechter is. Het is dun en het rafelt aan de randjes – iets waar je niet mee te maken krijgt als je een Diamond Painting bij Hobby Painter besteld!

Ook niet geheel onbelangrijk – de kwaliteit van de steentjes. De zogeheten diamonds. De kwaliteit van de diamonds is ook dikke prima! Hier en daar zitten er wel wat mislukte steentjes tussen met een gaatje erin of een plastic uitstekend randje eraan. Persoonlijk vind ik dit niet heel storend. Ik leg deze gewoon aan de kant en pak een nieuwe diamond – je hebt er toch meer dan genoeg!

Zelf aan de slag!

Zelf ben ik aan de slag gegaan met dit ijsmusje. Het zijn redelijk veel dezelfde kleuren, dus dat schiet lekker op! Indien jij nu ook graag jouw eigen kunstwerk wilt gaan creëren, raad ik je aan om bij Hobby Painter jouw Diamond Painting pakket te bestellen. Je hebt ruime keuze aan een uitgebreid assortiment met afbeeldingen, maar je kunt er ook voor kiezen om een eigen afbeelding of foto te uploaden. Het team van Hobby Painter gaat dan speciaal voor jou aan de slag om er iets moois van te maken! Als je via één van de voorkomende links een bestelling plaatst bij Hobby Painter, help je mij er ook nog een beetje mee. Ik krijg namelijk een beloning van 15% van het aankoopbedrag en het kost jou niks extra’s!

Wordt Diamond Painting ook jouw nieuwe hobby?

You may also like

5 Comments

 • Sabrina

  June 5, 2020 at 6:07 pm

  Heerlijk om te doen he! Ik ben echt verslaafd!

  1. Lieke

   June 5, 2020 at 7:00 pm

   Ja echt heel leuk om te doen!

 • zwartraafje

  June 9, 2020 at 11:19 am

  Ik ben momenteel bezig aan eentje van Harry Potter. De prent op zich vind ik prachtig maar ik heb zelf een vrij compact formaat besteld en ik merk wel dat het dan niet echt mooi tot zijn recht komt. Je moet toch echt een vrij grote afbeelding bestellen indien je wil dat het gedetailleerd en geloofwaardig overkomt. Het probleem is dat ik het wel leuk vind om te doen maar geen zin heb om zo’n super grote diamond painting op te hangen.

  1. Lieke

   June 9, 2020 at 2:05 pm

   Ik snap je helemaal. Een klein formaat komt inderdaad nooit echt helemaal mooi tot zijn recht. Met zo’n grote ben je wel lang bezig, maar dan heb je ook wat. Ik ga dit vogeltje waarschijnlijk aan mijn oma geven, want zij vind Diamond Paintings heel mooi om op te hangen én ze is ook helemaal gek van vogeltjes, haha! Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd hoe die Harry Potter Diamond Painting van jou er uit ziet!

 • Painter Sonja

  August 3, 2020 at 1:37 pm

  Ik ben ook bezig met diamond painting, eigenlijk sins dat corona is begonnen. Mijn oma deed het al jaren, ik dacht eigenlijk altijd wat een tijdverspilling. Tot je het zelf gaat proberen, ik haal meestal mijn diamond paintings bij diamondpaitingart.nl, omdat ik de kwaliteit daar goed vind. En ook de levertijden trouwens zijn erg snel, wat ik belangrijk vindt want ik kan me ontzettend verheugen als er een painting pakket onderweg is ^^

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post