Niet tevreden met de kleur in de woonkamer

Zoals velen van jullie misschien al wel weten, kochten Dennis en ik onze allereerste koopwoning in december. Ik begon meteen met het verven van de woonkamer. Maar ik ben tot op heden niet tevreden met de kleur in de woonkamer. Gelukkig zijn we wel nog steeds ontzettend blij met onze woning! De buurt is lekker rustig en als je de straat uitloopt, dan zit je in het buitengebied – heerlijk! Echter is er binnen nog wel het één en ander dat we moeten doen. En dan helpt het ook niet dat als je iets onder handen neemt, het niet meteen naar je zin is…

Een koopwoning is nooit helemaal af

Iedereen die een eigen koopwoning heeft, herkent het misschien wel – het is nooit Γ©cht helemaal naar je zin. Je kunt wel bezig blijven om je eigen huis te verbouwen en anders in te richten. Al regelmatig heb ik te horen gekregen dat een koopwoning nooit helemaal af is. En ik begrijp nu ook waarom dat is.

Nu woon ik nog maar een half jaar in dit huis, maar ik heb de grootste plannen op papier gezet. En met aantal van deze plannen, zijn we al druk in de weer. Zo zijn we bijvoorbeeld laatst begonnen met het verbouwen van onze tuin nadat ik een tuinontwerp had gemaakt. We hebben de border groter gemaakt en zelf graszoden gelegd die we nu voldoende water moeten geven zodat ze goed gaan vastgroeien aan de ondergrond. Randen voor de border zijn inmiddels ook al besteld, dus die gaan er binnenkort ook in!

Een kleur voor de muur uitkiezen

Toen we het huis kochten, waren de muren in de woonkamer spierwit. Persoonlijk hou daar niet zo van. Al vrijwel meteen wist ik dat ik een donkerblauwe muur wilde hebben achter de TV. Dit wilde ik ons huurappartement al, maar zag het niet zo zitten om daar de muren te gaan verven. Zo gezegd, niet zo gedaan! Een kleur uitkiezen voor de muren is me toch een partij lastig. Via de Flexa Visualizer app was ik uiteindelijk op de kleur Lush Indigo uitgekomen als donkerblauwe kleur. Een hele mooie kleur, maar niet precies die kleur op het plaatje. Enfin, ik ben er toch blij mee!

Waar ik echter niet zo blij mee ben, is de kleur op de overige muren. Ik had in gedachten dat heel lichtgrijs wel mooi zou staan in combinatie met de donkerblauwe muur. De kleur genaamd Drifting Cloud werd aangeraden als combinatiekleur via de app. Het zag er lichtgrijs uit op het plaatje dus dikke prima – doe die maar! Maar helaas pakte het op de muren niet mooi uit. Het ziet er ijsblauw, haast lila uit. Het doet een beetje koud aan en ik hou juist van warmte, van gezelligheid.

Vandaar dat ik op zoek ben naar een nieuwe kleur voor in de woonkamer, een meer neutrale kleur. Niet wit, maar meer in de richting van gebroken wit. Niet te geel, maar ook niet te grijs. De kleur die mij tot nu toe het meeste aanspreekt, is de kleur genaamd Loom van Histor. Ik ga binnenkort eens kijken of ik hier een kleinverpakking van kan scoren om hem uit te testen!

Welke kleur heb jij in jouw woonkamer?

You may also like

3 Comments

 • Villasappho

  June 11, 2020 at 4:34 pm

  Een goede kleur uitkiezen dat is een partij lastig. Is het een idee niet in 1 kleur te denken maar in een paar vlakken? Ik heb witte muren omdat ik dol op rood ben en dat dat snel te druk word.

 • Kwante

  June 17, 2020 at 3:38 pm

  Zo lastig he kleurtjes op de muren! Ik heb een best heftige smaak πŸ˜‰ en in onze vorige woning had ik zwarte muren, witte muren en een accentmuur met zebra behang! Yes, heel heftig!

  Ook wij kochten net onze eerste koopwoning en ik ben heel erg aan het twijfelen. We hebben net alles laten stucen dus het is nu allemaal helemaal glad en spierwit…. Maar in augustus krijgen we ook allemaal nieuwe meubels dus lastig lastig lastig!

  Jullie deur is wel heel erg mooi!

  1. Kwante

   June 17, 2020 at 3:39 pm

   Geen idee trouwens of ik als ik niet de box aan vink wel een melding krijg als je reageert dus nog maar even een reactie met een vinkje πŸ™‚

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post