5 dingen die je online kunt doen tijdens quarantaine

Verveel jij je nog steeds tijdens deze periode? Vandaag deel ik 5 dingen die je online kunt doen tijdens quarantaine! Het online leven is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Ik betrap mezelf er ook regelmatig op dat ik vaker online bezig ben dan offline. Begrijp me niet verkeerd – ik vind het heerlijk om offline bezig te zijn om bijvoorbeeld een bordspel te spelen of creatief bezig te zijn. Maar er zitten dagen bij dat ik niet achter mijn (spel)computer of smartphone weg te slaan ben. En daar is niks mis mee tenzij je je daadwerkelijk gaat vervelen tijdens je eindeloze scroll op Facebook…

1. Speel een online spel

Een online spel spelen is dé manier om jezelf uren bezig te houden. Begin bijvoorbeeld met een MMO (Massively Multiplayer Online) zoals World of Warcraft of Final Fantasy XIV. Nu moet ik er wel bij vermelden dat je voor deze twee games maandelijks moet betalen. Een goed voorbeeld van een online MMO die niet betaald is, is Guild Wars 2. Heel leuk om je eens in te verdiepen in verschillende MMO’s! Daarnaast is het ook nog eens extra leuk om in contact te komen met andere mensen. En geloof me als ik zeg dat je soms meer tijd steekt in het praten tegen deze mensen, dan in het gamen zelf 😉

2. Volg een cursus online

Er zijn genoeg cursussen te vinden online. Veel cursussen kun je volgen tegen betaling, maar er zijn ook genoeg cursussen online te vinden die volledig gratis zijn. Je kunt bijvoorbeeld een cursus volgen die in jouw niche valt. Zelf zit ik eraan te denken om een online cursus programmeren te volgen. Mijn vriend had een leuke cursus aangeraden die vrij simpel is. Daarbij leer je echt de basics van het programmeren en je steekt er altijd wel iets van op! Voor mij is het voornamelijk handig om toe te passen op dit blog.

3. Ga online winkelen

Iets waar ik me úren mee kan vermaken is toch wel online winkelen. Ik surf regelmatig naar mijn favoriete webshops om te kijken waar ik bepaalde games en boeken voor de laagste prijs kan scoren. Vaak resulteert dit weer in een verdrietige bankrekening. Maar af en toe mag je jezelf wel eens verwennen, toch?

4. Stel zelf een playlist samen

Grote kans dat jij je muziek beluisterd via Spotify. Zelf luister ik altijd muziek via Spotify. Dankzij de familie account van mijn broer, leech ik gratis mee. Alle leuke nummers die voorbijkomen, geef ik meteen een hartje. Alles staat door elkaar – Rock, Pop, Disney soundtracks, noem het maar op of ik heb het in mijn lijst staan. En soms heb je gewoon geen zin om alles door elkaar te luisteren. Daarom is het samenstellen van verschillende playlists ideaal als je het mij vraagt!

5. Luister naar een Podcast

Indien je je even wilt afzonderen en geen zin hebt om over je eigen leven na te denken, zijn Podcasts echt dé uitkomst. Podcasts zijn tegenwoordig helemaal hot. Even lekker luisteren naar iemand anders zijn/haar geouwehoer is toch heerlijk? Favoriete podcasts van mij zijn de Pyjama Party Podcast en de Avocado Generatie Podcast. Allemaal meiden van mijn leeftijd die over het (dagelijks) leven praten.

Hoe breng jij jouw tijd online door?

You may also like

7 Comments

 • Silvy

  June 12, 2020 at 11:54 am

  Leuke tips! Zelf ben ik weer begonnen met MapleStory met vrienden hahah. Daarnaast heb ik op social deal toegang tot Studdy aangeschaft, een website waar heel erg veel cursussen staan. Ik heb er nu een aantal over marketing & communicatie gevolgd en ze zitten super goed in elkaar en zijn heel volledig! Heel leuk om nieuwe dingen te leren. ^^

  1. Lieke

   June 12, 2020 at 2:13 pm

   Varkentjes met strikjes, haha! En wat tof! Ik ga er eens een kijkje op nemen, wil ook nog graag een (of meerdere) gaan volgen!

 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  June 12, 2020 at 1:54 pm

  Ik luister ook veel podcasts en wil zeker nog eens weer Guild Wars 2 spelen, echt een hele toffe MMORPG! 🙂 Daarnaast volg ik cursussen bij Studytube, die in juni gratis de cursussen aanbevelen (terwijl die cursussen normaal honderden euro’s zijn).

  1. Lieke

   June 12, 2020 at 2:14 pm

   Misschien dat ik Guild Wars binnenkort weer eens opstart, is weer lang geleden! En goede deal zeg die gratis cursussen. Ik ga eens een kijkje nemen!

 • zwartraafje

  June 14, 2020 at 11:00 am

  Grotendeels door een combinatie van bloggen, lezen en knutselen. Het tweede gaat het minst goed momenteel vermits ik me amper kan focussen maar gelukkig lukt het bloggen wel nog steeds en kwam ik gisteren ook nog eens toe aan het knutselen van kaarten. Nu maar hopen dat het er volgende week ook nog eens van komt om wat kaarten en brieven te schrijven en verzenden.

 • Nienke

  July 9, 2020 at 12:16 pm

  Beetje laat, maar mag ik VakantieBieb aanraden? Gratis ebooks en luisterboeken. En er zit van alles in: YA, thrillers, romantische verhalen, kinderboeken…

  1. Lieke

   July 9, 2020 at 1:01 pm

   VakantieBieb kende ik helemaal niet! Tips zijn altijd welkom, bedankt daarvoor!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post