Spelen met een eigen tuinontwerp

Al een tijdje ben ik aan het spelen met een maken van een eigen tuinontwerp. Ik wil de tuin zó graag onder handen gaan nemen nu, maar ik denk dat ik dat helaas nog even uit moet stellen. En dat ligt niet aan het idee of dat ik geen tijd heb, maar aan dat ik nu zo min mogelijk wil funshoppen nu het coronavirus nog steeds onder de mensen is. Ik vermijd het liefst nog steeds zoveel mogelijk bouwmarkten, tuincentra en alle andere winkels waar ik leuke ideeën op kan doen. Gelukkig hebben we vandaag de dag het wereldwijde web tot onze beschikking die ook over genoeg afbeeldingen beschikt waar ik inspiratie uit kan halen!

Inspiratie opdoen

Veel van mijn inspiratie haal ik van Pinterest of andere random afbeeldingen op Google. Deze afbeeldingen verzamel ik om er vervolgens een moodboard van te maken. Zo heb je alles in één oogopslag bij elkaar – handig! Om op mijn tuinontwerp idee te komen, heb ik gezocht op zoektermen als ‘tuinontwerp kleine tuin’ of ‘inspiratie kleine tuin’. Vooral dat ‘kleine’ komt goed van pas, anders krijg je toch alleen maar tuinontwerpen te zien die je nooit werkelijkheid kunt maken.

Het uittekenen van je ontwerp

Begin met het maken van een grove schets. Bedenk waar je ongeveer alles wilt plaatsen. Daarna is het tijd om je tuin goed op te meten zodat je als vervolgstap je schets om kunt zetten naar een heus tuinontwerp op schaal. Niet iedereen is een tuinarchitect, dus als je alles een beetje op schaal hebt getekend, is dit wel meer dan voldoende. Voeg hier en daar nog wat kleur toe zodat je alvast voor ogen hebt wat voor soort bloemetjes en dergelijke je wilt planten.

Laatst kregen wij ook nog de oude tuinset van mijn schoonouders, omdat zij een nieuwe hadden aangeschaft. Ook deze heb ik meteen meegenomen in het ontwerp. Ik heb bijvoorbeeld de tuinset zelf opgemeten en gekeken hoeveel ruimte er precies nodig is om er een klein terrasje van te maken. Als het lekker weer is deze dagen, staat hij wel gedeeltelijk in de volle zon. Maar daar valt altijd een mouw aan te passen, zoals bijvoorbeeld een parasol plaatsen. Dit idee neem ik dan ook weer mee in mijn ontwerp!

Terrasoverkapping

Indien je een wat grotere tuin hebt, kun je ook nog kiezen voor eventueel een terrasoverkapping in plaats van bijvoorbeeld een grote parasol. Zo kun je nog steeds lekker buiten zitten, ook al zit het weer niet helemaal mee. Een terrasoverkapping vind ik ook altijd super mooi. Maar omdat onze tuin klein is, denk ik alleen dat onze halve tuin dan een overkapping wordt, en dat is niet de bedoeling! Indien je hierin geïnteresseerd bent, neem dan eens een kijkje op de site van Metalura. Ook in deze tijd staan zij voor je klaar!

Hoe ziet jouw ideale tuin eruit?

You may also like

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post