Prachtig zo’n veranda of tuinkamer!

Een grote droom van mij, is het hebben van een veranda. Tijdens het begin van onze huizenjacht vorig jaar, hadden we voor onszelf een lijstje opgesteld met eisen waar het huis aan moest voldoen. Voor de grap schreef ik op mijn lijstje dat ik heel graag een veranda wilde hebben. Meestal heb je daar wel een flink stuk grond voor nodig of een joekel van een huis en daar hadden wij gewoonweg het budget niet voor.

Tijdens het combineren van onze lijstjes van eisen waar onze toekomstige woning aan moest voldoen, kwam er één punt heel duidelijk naar voren. En dat was het hebben van een tuin. En ik kan vol trots zeggen dat we die ook gevonden hebben! Nu heeft ons huis niet een hele grote achtertuin, maar ik denk wel dat we er iets leuks van kunnen maken.

Een eigen tuinontwerp creëren

Bij ons huurappartement beschikten we alleen over een (ruim) balkon. Maar toch heb ik daar nooit echt moeite ingestoken om het gezellig te maken. Ik weet niet precies waarom, maar ik voelde me niet geroepen om het sfeervol te maken. Ik ging weleens op het balkon zitten om een goed boek te lezen, maar dan had ik het ook zo weer gezien.

Op warme zomeravonden in de tuin zitten waar het ook echt sfeervol is, is iets waar ik daarom ook al tijden naar verlang. Tegels naar eigen smaak uitzoeken en mooie bloemen en planten, daar kijk ik echt naar uit. Ook mag gras hier en daar niet ontbreken, voor onze toekomstige hond. Ik sta dan ook al te popelen om in de nabije toekomst een eigen tuinontwerp te gaan creëren. Het zal een project worden waar ik graag mijn handen voor vuil wil maken!

Verliefd op veranda’s

Tijdens het kijken van één van mijn favoriete series, Gilmore Girls, was ik altijd zo jaloers op de veranda van Lorelai en Rory. Ik vind het prachtig om te zien, zo’n veranda of tuinkamer aan een huis. Voornamelijk zijn tuinkamers geschikt om lekker buiten te zitten in ieder seizoen. Als het bijvoorbeeld wel bekwaam is om buiten te zitten, maar je toch een beetje wilt schuilen voor het slechte weer, is dit echt dé uitkomst.

Echter is een tuinkamer niet te vergelijken met een serre, dus houdt er wel rekening mee dat het flink koud kan zijn in de winter! Een tuinkamer is namelijk niet geïsoleerd. Dit valt goed op te lossen door middel van het plaatsen van een warmtebron, zoals een heater. Ook zijn veranda’s en tuinkamers niet met elkaar te vergelijken. Een tuinkamer is namelijk een afgesloten ruimte, waarnaast een veranda gewoon open is. Natuurlijk kun je altijd inspiratie opdoen of kijken wat het meest aangenaam voor jouw situatie is door het bezoeken van diverse showrooms die Verasol beschikbaar heeft gesteld door heel het land.

Wat zou jij graag willen veranderen aan jouw woning?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post