3 Dagen naar Disneyland Parijs! – Dag 2

Vorige week heb je al kunnen lezen over mijn avonturen tijdens de eerste dag van onze trip naar Disneyland Parijs. Het was een lange rit, maar we waren oh zo blij toen we eenmaal in het park waren aangekomen. Op de tweede dag zagen we onder ander de Disney Christmas Parade en zijn we naar een ander gedeelte van het park gewandeld.

Disney Christmas Parade

We waren net op tijd in het park aangekomen om de Disney Christmas Parade mee te kunnen maken. Dit is een winterse parade die geheel in het teken staat van kerst. Het was een erg leuke parade om mee te maken – zo vrolijk! Dankzij het catchy liedje werd je er ook helemaal gelukkig van! Het zat nog dagenlang in ons hoofd en we konden er geen genoeg van krijgen.

Nadat de parade was afgelopen zijn we vrijwel meteen doorgelopen naar de attractie van Sneeuwwitje waar we wel even in de rij gestaan hebben om vervolgens in sneltreinvaart door de attractie heen te vliegen. De attractie ging zó snel dat je overal goed moest kijken zodat je alles in je op kon nemen. Daarna zijn we doorgelopen naar het doolhof van Alice in Wonderland, waar we stiekem ook een beetje in verdwaald raakten.

Walt Disney Studios

Ook gingen op deze dag ook nog naar een ander gedeelte van Disneyland Parijs, genaamd Disney Studios. Daar zagen we onder andere een stuntshow van Cars. Er stond een flink windje die dag en wat was het koud toen we op de tribune zaten – brrr! Gelukkig zaten we wel droog, maar als je eenmaal niet meer in beweging bent, krijg je het zo snel koud. De show was op zich wel leuk en leerzaam om te zien, alleen dacht ik dat het meer rondom de film Cars zou draaien. Helaas liet Lightning McQueen alleen in het begin even zijn gezicht zien en verder was hij heel de show nergens te bekennen. Jammer! Maar ik denk dat het rondrijden met een levensechte Lightning McQueen ook geen goedkoop grapje is!

In het Studios gedeelte van het park waren ook nog wat andere attracties. Het leek ons een goed idee om in de Finding Nemo attractie te gaan want ja, leuk, Nemo! Pfoee, ik denk dat ik nog nooit zo hard gegild heb in een attractie – ik was oprecht doodsbang! Het ging zó snel en het was donker en het karretje draaide en je zag niet waar je heen ging en pffff. Ik was best draaierig toen ik uit het karretje stapte, maar gelukkig niet misselijk. Daarnaast ben ik ook blij dat ik er toch ingegaan ben want het was stiekem wel heel tof!

De laatste attractie van de tweede dag in Disneyland Parijs was die van Ratatouille want ja, leuk, muisjes! De wachtrij begon goed, tot het moment dat we daar een hele hoop 4D brillen zagen liggen. Ratatouille was toch een attractie met karretjes en geen 4D experience? Fun fact – het was een combinatie van beide! Ik denk dat ik me nog nooit zo misselijk gevoeld heb nadat ik een attractie uit ben gestapt. Dat 4D gedoe, mét ronddraaiende karretjes is echt een no go voor mij.

Na de Ratatouille attractie zijn we nog even door Toy Story land gelopen. Het was leuk om te zien, maar verder zijn we nergens meer in geweest. Ik wilde het liefst ook gewoon terug naar ons huisje, want ik voelde me nog steeds best wel misselijk.

Wat is jouw favoriete Disney personage?

You may also like

2 Comments

 • zwartraafje

  March 25, 2020 at 3:22 pm

  Sowieso Belle. Maar Merida vind ik ook super.

  1. Lieke

   April 3, 2020 at 4:00 pm

   De mijne is ook Belle!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post